"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Здравословни алтернативи на вашите любими джънк храни

Автор: Spoon university
Последно обновяване на информацията: 10.07.2017 г.


Понякога е трудно да заобичаме здравословната храна, особено, ако за нейна сметка трябва да се откажем от любимите си джънк храни. Но всички добре знаем, че здравословното хранене има безкрайни ползи. Така че, нашият съвет е не се отказвайте от любимите си храни, а открийте техните вкусни здравословни еквиваленти. Всяка ваша любима храна има полезна алтернатива.

Картофен чипс
Вместо вредния пържен картофен чипс, защо не си приготвите чипс от тиквички, печен картофен чипс с лучен дип, а защо не и сладка алтернатива под формата на бананов чипс.

Ако все пак не може да заместите вкуса на златисите хрупкави картофки, изберете снакс Organique. Внимателно изпечен със слънчогледово олиo при ниски температури, запазвайки невероятния вкус на продукта и неговия минерален състав. Този снакс може да се похвали с 60% по-ниско съдържание на мазнини. Снаксовете Organique са без глутен и са подходящи за болните от цьолиакия. За сметка на това те са богати на фибри, произведени са без консерванти и се характеризират с намалено съдържание на натрий. Това са поредните доказателства, че те са подходящи и здравословни за цялото семейство. Всяка тяхна съставка има своето полезно действие, всичко това е подсигурено и от органичния произход на продуктите. Затова този снакс притежава Био сертификата на SK - BIO - 002, който гарантира чистия произход на съставките.

Пържени картофи
Вместо да ги пържите, защо не опитате да ги изпечете в кокосово масло, възползвайте се от неговите здравословни качества и уникалния вкус, който придават на картофките.

Сладки изкушения
Когато ви се дояде нещо сладко, вземете си плод със съдържание на натурални захари. Специално за горещото лято сме ви подготвили една чудесна рецепта за ванилово-прасковени ледени близалки.

Пица
Любимото ви изкушение има редица здравословни алтернативи – пица хапки от тиквички или патладжан, тесто за пица от карфиол, за да увеличите приема на зеленчуци в менюто си и да намалите въглехидратите. Опитайте Сурова пица с блат от чесън и семена, със спаначено песто и мариновани зеленчуци, Блат за пица с кокосово брашно, Безглутенова пица със смокини, Сурова лятна пица и още един вариант за здравословна пица.

Сладолед
Кой не обича сладолед? Но ще се опитаме да открием неговия най-здравословен вид – Пухкав веган сладолед с банан и пъпеш, суров бананов сладолед с ягоди, смути/сладолед с коноп и мака, Суров домашен сладолед от банани.

Паста
Обичате паста и не може да я премахнете от менюто си – вижте нашия здравословен отговор под формата на голямо разнообразие от вкусна пастa в разнообразни форми в нашия он-лайн магазин. Използвайте спиралайзера и си подготвите тиквички, цвекло, репички, краставици и моркови на зеленчукови спагети, ленти, спирали, пригответе юфка от картофи и тиквички.

Палачинки
Приготвяли ли сте палачинки от банани? Изключително лесни и вкусни са. Бананите ги правят естествено сладки, така че не се налага добавянето на допълнителен подсладител. Вижте нашите свежи предложения от секция рецепти - Вкусни бананови палачинки с боровинки – веган и без глутен, безглутенови палачинки с тиква, пълнозърнести палачинки с лен.

Пудинг
Обичате пудинг? Ето няколко прекрасни идеи как да си приготвите здравословен чиа пудинг - Чиа пудинг с плодове, Чиа пудинг с горски плодове и кардамон крем, Здравословна закуска - пудинг с чия, манго и кокосови стърготини, Бананов крем с овес и чиа семена.

Шоколад
Лесно може да задоволите желанието си за шоколад, като се хапнете няколко блокчета черен шоколад. А защо не си приготвите вкусен шоколадов десерт. Опитайте нашите Безглутенови шоколадово-авокадови мъфини, Сурови кокос & куркума шоколадови трюфели, Сурови шоколадови трюфели, Бананово-шоколадови рулца, Хрупкаво шоколадово-бадемово масло, Суров шоколадов сладкиш, Суров, домашно приготвен шоколад, Диетичен течен шоколад и за финал Сурова шоколадова торта. Ако искате да научите повече за тайните на шоколада прочететe ТУК.

Газирани напитки
Водата е най-здравословната напитка, но за любителите на газираното преходът е малко труден. Защо не опитате био сока от бреза - продукт с изключително полезни свойства за организма. Сокът е извлечен директно от брезата и има естествено съдържание на витамини и минерали, антиоксиданти, аскорбинова киселина, (1,2%) естествена плодова захар, (0.7-1.4%) ксилитол, витамин С, калий, калций, натрий, магнезий, цинк, фосфор, желязо, глутамин, аминокиселини, макро- и микроелементи. Предлагаме ви и свежи идеи как да си приготвите плодова вода с витамини, с минимални усилия и невероятен вкус.

Картофено пюре
Обичате картофено пюре? Спокойно може да го заместите с пюре от карфиол, за приготвянето на което използвате чисто масло Гхи, както и от моркови и броколи, защо не и от целина.

Безкраен списък от доказателство колко вкусен и лесен може да е здравословния начин на живот!

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...