"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Как да приготвим здравословен и пълноценен обяд за нашите деца

Автор: Brigitt Earley, Real Simple
Последно обновяване на информацията: 13.09.2017 г.


Често сме заети и за по-бързо мятаме пакетирана закуска и кутия сок в раницата за обяд на детето. Не бива да забравяме, че обедното хранене е гориво за мозъка и тялото, което да донесе на малчовците прилив на свежа енергия, сила и концентрация, които са им особено необходими през целия учебен ден.

За да се чувстват жизнени, децата се нуждаят по малко от всичко, включително протеини за мускулите, въглехидрати за енергия и мозъка, както и различни дурги хранителни вещества, всяко едно от които с уникални функции. Днес ще ви дадем идея как да включите хранителните вещества от всяка от гореизброените категории.

Пълнозърнеста храна
Пълнозърнестите продукти ще ви снабдят с богат набор от витамини, минерали, растително базирани хранителни вещества, включително диетични фибри.

Покрийте пълнозърнестата тортила с резен пуешко месо и листо марула. Направете ги в удобни за консумиране форма и добавете всичко каквото обича детето ви. А защо не хапки с основа от твърдо сварено яйце, след това пълнозърнеста паста и за финал доматче и сос по ваш избор.

Вижте и нашите рецепти за Вегетариански саднвич капрезе с маслинено песто, Домашно приготвени тортили, Средиземноморски бадемов хляб, Сурови крекери от елда, Ръжено-ечемичен хляб,Овесен хляб, Безглутенов кекс, Диетичен хляб на хунзите. Може да заложите и на традиционните сухари.

Протеин
Яйцата осигуряват висококачествен протеин, който е от ключово значение за растящите мускули на децата - и много повече от това.

Хумус
Нахутът може да осигури достатъчно протеини вместо месото. Освен това е добър източник на разтворими фибри, които играят роля в управлението на нивата на кръвната захар, което в крайна сметка може да ви предпази от промени в настроението, свързани с консумираната храна.

Вижте как да си приготвите рулца от патладжан на скара с крема сирене и просо, суров хумус от тиквени семена или се насладете на готов вариант.

Мини буритос
Вместо един голям, направете два или три малки буритоси с пълнозърнеста тортила, пълна с дип от черен боб, настъргано сирене, авокадо и маруля плюс салса. Превръща се в основно балансирано хранене, за да могат децата да посрещнат разнообразните си хранителни нужди.

Като заговорихме за дип ви даваме още две свежи идеи за Суров бадемов дип и тофу дип.

Плодове и зеленчуци

”Монетки” от моркови
Нарежете морковчето на децата в удобна форма, за да могат да го сложат на сандвича, да топнат моркова в хумуса или да си го хапват като здравословен снакс.

Ягодови хапки
Плодово шишче с порция кисело мляко, което да ползвате като дип. Ягодите са богати на антиоксиданти, включително витамин С, който е от полза за защита на имунната система на децата.

Вода
Превърнете пиенето на вода в приятно забавление с уникалните бутилки EQUA, направени от най-високо качество биоразградим материал Eastman Tritan, BPA free и не съдържащи силно увреждащ организма ни и вредящ на хормоналния баланс Бисфенол А. С капак на винт, който е 100% предпазен от протичане, бутилките EQUA са лек и удобен начин да се поддържате ежедневно добре хидратирани. Стъклените бутилки на свой ред са от най-високо качество боросиликатно стъкло, устойчиви на температура и удар и с форма, която перфектно пасва на дланта. Заложете на Водата!

Ароматизиран неподсладен студен чай
За повече натурална сладост и по- малко количества захари (опитайте се да запазите консумацията на захар по-малко от 12 грама на порция) добавете 100% плодов сок. Ако все пак изберете бутилиран сладък продукт, внимателно следете етикетите за етикети "без добавена захар, подсладители или заместители на захарта”. Горещо препоръчваме директните сокове Биоглед.

Бонус - снакс. Ако искате все пак да включите и някоя пакетирана лека закуска, препоръчваме ограничаване на порцията до 200 калории или по-малко. Задайте си въпроса: Мога ли да произнеса всички съставки, посочени на етикета на продукта? Ако отговорът е "не", не давайте тази храната на децата си.

Добавете разнообразие от пресни плодове като грозде, изебрете от богатството сурови ядки и семена, с които ни е дарила природата.

За десерт и две свежи идеи за Боровинково-кокосови хапки с бадемово масло и Сурови кайсиеви енергийни хапки.

На добър час на учениците, с много попътен вятър, удовлетворяващи занимания, нови знания и вечни приятели. Бъдете здрави!

Препоръчани продукти:

Стъклена бутилка EQUA Mismatch Розов бриз 750 мл.
БИО Печен картофен чипс зеленчуков Без глутен Vegee 85 гр.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...