"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Изчерпана наличност

БИО Черен ориз Нерон Alce Nero 500 гр.

11.49 лв.

Съдържание: черен ориз Нерон*.
* от контролирано биологично земеделие.
Търговска марка: Alce Nero
Производител: Alce Nero S.p.A.
Произход: Италия
Разфасовка: 500 гр.
Хранителни стойности: за 100 гр.
Калоричност 1411 kJ / 337 kcal
Мазнини 1,90 g, от които наситени мастни киселини 0,00 g
Въглехидрати 72,00 g, от които захари 1,20 g
Фибри 1,80 g
Протеин 7,50 g
Сол 0,02 g
Сертифициращ орган: IT-BIO-009

Оризът е с големи черни зърна. Този ориз произлиза от Китай и в последствие е внесен в Италия. Той е дългогодишен италиански сорт с дълбока коренова система, който гарантира по-здравословно растение и по-добри хранителни качества в продукта. Пакетът е опакован в защитна атмосфера.

Черният ориз е сорт от вида Oryza sativa, някои от които са и клеевия ориз. Черният ориз е известен още като „Забраненият ориз“ в древен Китай, тъй като само онези, принадлежащи към висшата класа, могат да си позволят да го ядат.

Днес има няколко разновидности на черния ориз. Те включват индонезийски черен ориз, филипински ориз Балатина и черен ориз от тайландски жасмин. Черният ориз е известен като Chak-hao в Манипур, където десерти от черен ориз се сервират на големи празници.

В Бангладеш е известен като Kalo Dhaner Chaal (черен неолющен ориз) и се използва за приготвяне на десерти. Корпусът на триците (най-външният слой) от черен ориз съдържа едно от най-високите нива на антоцианини, открити в храните. Зърното има подобно количество фибри на кафявия ориз и, подобно на кафявия ориз, има мек, ядков вкус.

Нерон има наситено черен цвят и обикновено се превръща в наситено лилав, когато се готви. Тъмнолилавият му цвят се дължи преди всичко на съдържанието на антоцианин. Подходящ е за създаване на каша, десерти, традиционна китайска торта, хляб, юфка и върви идеално с рибни рецепти.

Alce Nero са биологични фермери и преработватели, които работят от 1978 г. за производство на вкусна храна, резултат от земеделски практики, които зачитат земята и нейното плодородие. Събираме повече от 1000 фермери в Италия и над 10 000 малки семейни ферми в Централна и Южна Америка.

Повече от 40 години избираме биологично земеделие, поддържайки деликатния баланс между нашия завод и неговите обитатели: ето защо решихме да произвеждаме храни, които са полезни и за двете. Продукти, произведени от съставки, отгледани без използване на синтетични химикали, благодарение на най-съвременните агрономически възможности, с изключително уважение към земята и хората, които я обработват.







Още продукти от този щанд:

БИО Бял ориз Карнароли Alce Nero 500 гр.
БИО Марокански кус-кус Primeal 300 гр.
БИО Табуле Primeal 300 гр.
БИО Булгур традиционен Primeal 500 гр.

На вашето внимание:

Бърз десерт с тиква и чиа

Кухня и рецепти / Бърз десерт с тиква и чиа

В сезона на толкова полезен плод-зеленчук, като тиквата не можем да не ви предложим един много лесен и интересен десерт с нея. Тя има високо съдържание на каротиноиди и също така е нискокалорична, което я прави подходяща за диети и различни хранителни режими. Тя е богат източник на витамини от групата Б, калий, протеини, желязо. Необходими продукти: - около 500 гр. сварена или печена тиква - 1 бр. черен шоколад без захар - 1 с.л. чиа семена -...

Красива празнична салата с нар и рукола

Кухня и рецепти / Салати

Тази салата се приготвя бързо и лесно. Освен това може да се направи в различни варианти за празничните вечери. Необходими продукти: - зелена салата - може рукола, спанак, микс от зелени салати - нар - авокадо - дресинг - чери домати или сушени домати - по желание може да се добавят сирена или колбаси Начин на приготвяне : Ще ви е необходима плоска чиния, за да оформите салатата, като празничен венец. След това просто подредете...

Веган бурито

Кухня и рецепти / Основни ястия

Необходими съставки: 1. Тофу с подправки 2. Черен боб. Заедно с тофуто те доставят растителен протеин на тази закуска. 3. Авокадо 4. Задушена червена и жълта чушка 5. Спанак 6. Ситно нарязан червен лук 7. Тортили за колкото порции са ви необходими