"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Веган пържен сайтан


Последно обновяване на информацията: 11.05.2018 г.


Пърженият сайтан, овкусен със смес от подправки, е ястие, което има външен вид и вкус, подобен на пърженото пиле. Само, че е веган.

От какво се нуждаете
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. лук на прах
• 1 ч.л. чесън на прах
• 1 ч.л. черен пипер
• По избор: щипка лют пипер
• 1 1/2 чаши брашно
• По избор: 1/4 чаша хранителна мая
• 1/4 чаша горчица
• 2 с.л. бакпулвер
• 1/2 чаша вода
• 500 гр. сайтан, нарязан на парчета (може да бъде закупено в по-големите обекти на Фантастико, в Метро 1 (на Цариградско шосе) и в ВМВ в Дианабад)

Начин на приготвяне
В средна до голяма купа смесете солта, лука и чесъна на прах, брашното, черния пипер и хранителната мая.

В отделна малка купа разбъркайте горчицата и водата. Добавете 1/3 чаша от сухата смес и разбъркайте добре. Добавете бакпулвера.

Всяко от парченцата сайтан поставете първо в сместа с горчица и след това в сухата смес и пържете до златисто кафяво. Отцедете върху хартия за печене, сервирайте с кетчуп, горчица, барбекю сос или друго по избор и се насладете на вкуса!

Съвет: Ако при пържене парчетата сайтан стават кафяви или черни, а не хрупкаво златисти, мазнината вероятно е твърде гореща! Намалете котлона и опитайте отново.

Хранителна стойност (за порция)
Калории - 388
Мазнини общо - 19 g
Наситени - 5 g
Ненаситени - 8 g
Холестерол - 95 mg
Натрий - 1,929 mg
Въглехидрати - 21 g
Диетични фибри - 3 g
Протеини - 33 g

Препоръчани продукти:

Бакпулвер Без Глутен Doves Farm 130 гр.

Вижте също:

Бърз десерт с тиква и чиа

Кухня и рецепти / Бърз десерт с тиква и чиа

В сезона на толкова полезен плод-зеленчук, като тиквата не можем да не ви предложим един много лесен и интересен десерт с нея. Тя има високо съдържание на каротиноиди и също така е нискокалорична, което я прави подходяща за диети и различни хранителни режими. Тя е богат източник на витамини от групата Б, калий, протеини, желязо. Необходими продукти: - около 500 гр. сварена или печена тиква - 1 бр. черен шоколад без захар - 1 с.л. чиа семена -...

Красива празнична салата с нар и рукола

Кухня и рецепти / Салати

Тази салата се приготвя бързо и лесно. Освен това може да се направи в различни варианти за празничните вечери. Необходими продукти: - зелена салата - може рукола, спанак, микс от зелени салати - нар - авокадо - дресинг - чери домати или сушени домати - по желание може да се добавят сирена или колбаси Начин на приготвяне : Ще ви е необходима плоска чиния, за да оформите салатата, като празничен венец. След това просто подредете...

Веган бурито

Кухня и рецепти / Основни ястия

Необходими съставки: 1. Тофу с подправки 2. Черен боб. Заедно с тофуто те доставят растителен протеин на тази закуска. 3. Авокадо 4. Задушена червена и жълта чушка 5. Спанак 6. Ситно нарязан червен лук 7. Тортили за колкото порции са ви необходими