"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

10 суперхрани, които да консмумирате седмично

Автор: Dale Partridge
Последно обновяване на информацията: 03.05.2017 г.


Консумацията на органични продукти, джусинга и обогатяването на вашата диета със суперхрани е изключителна стратегия за здраве, благоденствие и красота. А ето и 10 суперхрани, които горещо препоръчваме да включите в седмичното си меню.

Акай
Богат на антиоксиданти, здравословни мазнини, диетични фибри. Полезни свойства – бори се със свободните радикали, подпомага сърдечно-съдовото и храносмилателно здраве. Потърсете козметични продукти с масло от акай, за да може и кожата ви да се възползва от антиоксидантните предимства на растението акай.

Пчелен прашец
Богат на витамини, въглехидрати, липиди. Ползи за здравето – за храносмилателнатa система, бори се с умората, ползотворен при астма и алергии, повишава енергията. Препоръка – не нагрявайте прашеца, защото това ще разруши неговите ценни нутриенти.

Какао
Богато на антиоксиданти, магнезий, липиди. Бори се със свободните радикали, подпомага депресивните състояния и сърдечносъдовото здраве. Избирайте тъмен шоколад от сурово какао, за максимално съдържание на полезни вещества.

Чиа семена
Съдържат мастни киселини, калций, протеин. Консумацията на чиа семена повишава енергията, подобрява храносмилането, регулира нивата на холестерола. Препоръки – накиснете във вода, за да получите гелообразна субстанция, която може да замести яйцата в някои рецепти.

Кокосово масло
Съдържа млечна киселина и диетични фибри. Кокосовото масло служи за подобряване на храносмилането и функциите на сърдечно-съдовата система, в помощ при отслабване, за стимулиране на имунитета.

Годжи Бери
Съдържа аминокиселини, антиоксиданти, витамини. Подобрява имунните функции, мозъчната дейност, с благотворно действие върху сърдечно-съдовата система. Препоръка: Оставете портокаловия сок – годжи берито съдържа повече Витамин С от всяка друга храна.

Кафяви морски водорасли
Богати на витамини, калций, йод. Ползи от консумацията на келп – подобряване на клетъчния метаболизъм, сърдечно-съдовите функции, здравословен ефект върху щитовидната жлеза.

Мака
Съдържа аминокиселини, витамини, ензими. Потенциални ползи – върху хормоналните функции, стимулира либидото, умствените функции, повишава енергията. Добавете мака на прах към сутрешното смути или зърнена закуска за допълнителна енергия.

Манука мед
Богат на ензими, хидроген пероксид, протеини. Здравословни свойства – при заздравяване на рани, облекчава стомашни язви и киселини. Една супена лъжица мед манука може да облекчи възпалено гърло и се препоръчва при язви в устата.

Спирулина
Богата на антиоксиданти и витамини. Спирулината повишава енергията, имунната функция, спомага отслабването. Безопасна за употреба по време на бременност и кърмене, като може да стимулира плодовитостта.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...