"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Качество от Huober

Автор: Huober brezel
Последно обновяване на информацията: 06.03.2018 г.


Асортиментът HUOBER е разнообразен, вариращ от хрупкави претцели в много разновидности до сладкиши и необикновени специалитети. 7-те нива на хлебопроизводство са в основата на високото качество на продуктите.

Фирма HUOBER държи на принципите си, използвайки само природни суровини от контролирано биологично земеделие, като по-голямата част от органичното зърно идва от южна Германия, продължавайки традицията да се купуват стоки от местни селскостопански източници. В продължение на години фирма HUOBER поддържа партньорства и отношения с местните мелници и мелничари, давайки своя принос за поддържането и развитието на селскостопанското производство.

В тестото се използват само прости съставки, без добавки, с изключително доверие в опита и възможностите на служителите, които преминават през редовни обучителни сесии. Инвестициите имат смисъл, когато подобряват безопасността на храните или улесняват работата на служителите. В света няма машина, която да замести хлебаря, който отговаря за качеството на продуктите.

Рецептите са важни и често са добре запазени "тайни". Но всеки хлебар знае, че качеството на продукцията му не е нещо, което "автоматично" идва от патентована рецепта. Всички важни съставки са от живата природа. Съществуват редица фактори, които могат да повлияят на производството на тесто, дори и настроението в даден ден. При HUOBER BREZEL има хлебопроизводители, а не електронни смесителни машини.

Съставки
При производството на традиционните хлебни изделия HUOBER са използвани прости рецепти и най-качествените съставки от органичното и биодинамичното земеделие. Всяка от съставките е уникална. Уникалността произтича от факта, че те са естествени.

Брашно
Зърното е най-важната съставка и с до 90% формира основата на продуктите. Повече от 30 години се използва главно пшенично брашно, но също така от лимец и пълнозърнесто брашно. Купува се от мелници, с които са поддържани отношения от много години насам. Сътрудничеството се основава на идеята за подкрепа на регионалните фермери, както и на органичното отглеждане, което взема под внимание от обработването на почвата до хранителните качества на крайните продукти.

Мазнини
Мазнините играят малка, но важна роля при печенето, защото подобряват характеристиките на тестото чрез стабилизиране на структурата на порите. Това дава на тестото по-голямо разтегливост и повишава обема. Докато в миналото хлебарите предпочитат да използват свинска мас, днес се използват редица органични растителни мазнини, предимно палмови мазнини - с твърда консистенция, устойчиви на топлина, окислително стабилни, безвкусни и без мирис и придаващи дълъг живот на продуктите, без да намаляват качеството на вкуса. Устойчивата, органична палмова мазнина се получава от надежден партньор в Колумбия. HUOBER подкрепя и отглеждането на разнообразие от слънчогледови сортове с високо съдържание на олеини чрез Асоциацията за култивиране на Петър Кунц.

Ечемичен малц
Получен е от органичен ечемик от района. Ечемичният малц подпомага развитието на тестото по време на ферментацията, както и оказва положително влияние върху златистото оцветяване на кората и върху аромата. По време на малцоването в ечемичното зърно се развиват ценни ензими. Те извличат захарта от нишестето на зърното. Това води до типичната сладост на малца.

Мая
Специална биологична прясна мая от южна Германия без синтетични съставки и без генетично модифицирани организми. Дрождите стимулират развитието на тестото по време на целия производствен процес и влияят на пухкавостта. В HUOBER на тестото се дава достатъчно време, "почивка" и топлина. При ферментацията маята започва да се разширява поради взаимодействието със захарта от ечемичния малц и брашното. Освобождава се въглероден диоксид и тестото бухва.

Сол
В продуктите се използва изключително естествена, не-йодирана сол, за подобряване на аромата. Едрата сол допълнително се поръсва върху някои от продуктите. Това води до неповторимия вкус, както и до известната елегантност на белите кристали върху блестящата кестеново-кафява повърхност.

Доверието и отговорността вървят ръка за ръка. Доверието на клиентите във фирма HUOBER е в основата на отговорното предприятие.

Препоръчани продукти:

БИО Гризети с ементал Huober 100 гр.
БИО Парти класик Huober 200 гр.
БИО Солети и претцели микс Huober 300 гр.
БИО Претцели за деца от спелта Huober 125 гр.
БИО Чили претцели мини Huober 75 гр.
БИО Претцели големи Huober 2 бр.
БИО Претцели мини Huober 40 гр.
БИО Класически немски претцели Huober 175 гр.

Вижте също:

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...

Наръчник на щастлив старт на деня

Портал / Статии

Не е лесно да блестите през цялото време, но е сигурно, че малките стъпки в рутината на всекидневието могат да доведат до дългосрочно добри резултати по отношение на вашето здраве и щастие. Ето и няколко съвета за по-добър старт на деня. Когато се изправяте пред дневните предизвикателства, не забравяйте да правите малки почивки, за да вдишате дълбоко въздух, да се вслушате в сигналите на тялото и на това, което ви заобикаля в момента. Съвет...

13 храни, засилващи слънцезащитата

Портал / Статии

В случай, че лесно изгаряте на слънце, горещо препоръчваме тези 13 храни, които да включвате във вашата диета. Според новите изследвания някои храни имат силата да предпазват кожата от щетите, причинени от UV лъчите на слънцето. Тези здравословни продукти могат да добавят вътрешна защита срещу слънчево изгаряне и поява на бръчки на клетъчно ниво. Цитрусови плодове Цитрусовите плодове имат мощната съставка лимонен, свързана с внушителния 34% по-нисък...