"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Качество от Huober

Автор: Huober brezel
Последно обновяване на информацията: 06.03.2018 г.


Асортиментът HUOBER е разнообразен, вариращ от хрупкави претцели в много разновидности до сладкиши и необикновени специалитети. 7-те нива на хлебопроизводство са в основата на високото качество на продуктите.

Фирма HUOBER държи на принципите си, използвайки само природни суровини от контролирано биологично земеделие, като по-голямата част от органичното зърно идва от южна Германия, продължавайки традицията да се купуват стоки от местни селскостопански източници. В продължение на години фирма HUOBER поддържа партньорства и отношения с местните мелници и мелничари, давайки своя принос за поддържането и развитието на селскостопанското производство.

В тестото се използват само прости съставки, без добавки, с изключително доверие в опита и възможностите на служителите, които преминават през редовни обучителни сесии. Инвестициите имат смисъл, когато подобряват безопасността на храните или улесняват работата на служителите. В света няма машина, която да замести хлебаря, който отговаря за качеството на продуктите.

Рецептите са важни и често са добре запазени "тайни". Но всеки хлебар знае, че качеството на продукцията му не е нещо, което "автоматично" идва от патентована рецепта. Всички важни съставки са от живата природа. Съществуват редица фактори, които могат да повлияят на производството на тесто, дори и настроението в даден ден. При HUOBER BREZEL има хлебопроизводители, а не електронни смесителни машини.

Съставки
При производството на традиционните хлебни изделия HUOBER са използвани прости рецепти и най-качествените съставки от органичното и биодинамичното земеделие. Всяка от съставките е уникална. Уникалността произтича от факта, че те са естествени.

Брашно
Зърното е най-важната съставка и с до 90% формира основата на продуктите. Повече от 30 години се използва главно пшенично брашно, но също така от лимец и пълнозърнесто брашно. Купува се от мелници, с които са поддържани отношения от много години насам. Сътрудничеството се основава на идеята за подкрепа на регионалните фермери, както и на органичното отглеждане, което взема под внимание от обработването на почвата до хранителните качества на крайните продукти.

Мазнини
Мазнините играят малка, но важна роля при печенето, защото подобряват характеристиките на тестото чрез стабилизиране на структурата на порите. Това дава на тестото по-голямо разтегливост и повишава обема. Докато в миналото хлебарите предпочитат да използват свинска мас, днес се използват редица органични растителни мазнини, предимно палмови мазнини - с твърда консистенция, устойчиви на топлина, окислително стабилни, безвкусни и без мирис и придаващи дълъг живот на продуктите, без да намаляват качеството на вкуса. Устойчивата, органична палмова мазнина се получава от надежден партньор в Колумбия. HUOBER подкрепя и отглеждането на разнообразие от слънчогледови сортове с високо съдържание на олеини чрез Асоциацията за култивиране на Петър Кунц.

Ечемичен малц
Получен е от органичен ечемик от района. Ечемичният малц подпомага развитието на тестото по време на ферментацията, както и оказва положително влияние върху златистото оцветяване на кората и върху аромата. По време на малцоването в ечемичното зърно се развиват ценни ензими. Те извличат захарта от нишестето на зърното. Това води до типичната сладост на малца.

Мая
Специална биологична прясна мая от южна Германия без синтетични съставки и без генетично модифицирани организми. Дрождите стимулират развитието на тестото по време на целия производствен процес и влияят на пухкавостта. В HUOBER на тестото се дава достатъчно време, "почивка" и топлина. При ферментацията маята започва да се разширява поради взаимодействието със захарта от ечемичния малц и брашното. Освобождава се въглероден диоксид и тестото бухва.

Сол
В продуктите се използва изключително естествена, не-йодирана сол, за подобряване на аромата. Едрата сол допълнително се поръсва върху някои от продуктите. Това води до неповторимия вкус, както и до известната елегантност на белите кристали върху блестящата кестеново-кафява повърхност.

Доверието и отговорността вървят ръка за ръка. Доверието на клиентите във фирма HUOBER е в основата на отговорното предприятие.

Препоръчани продукти:

БИО Гризети с ементал Huober 100 гр.
БИО Парти микс класик Huober 200 гр.
БИО Претцели мини Huober 40 гр.
БИО Класически немски претцели Huober 175 гр.

Вижте също:

Плодът черен касис - вълшебен за здравето

Портал / Статии

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата. 1.Засилва имунитета: Касисът съдържат много витамини, като например: Витамин...

Защо боросиликатно стъкло?

Портал / Статии

Може да се направят големи подобрения с малки промени в ежедневните ви навици... И носенето на бутилка EQUA с вода по всяко време ви премества една крачка по-близо до положителните промени в живота ви. Това помага да останете хидратирани, влияе върху работата на ума и тялото ви, като същевременно добавя към вашия стил нещо ново , изискано, модерно - това са бутилките EQUA . Във времето в което живеем купуването на пластмасова бутилка за еднократна...

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност

Портал / Статии

Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре. 1. Настройвате...