"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

5 детокс практики, подходящи за всеки ден

Автор: Mind body green
Последно обновяване на информацията: 22.01.2018 г.


Всеки от нас е чувал за програмите за детоксикация, които са предназначени да рестартират функциите на органите и системите и да обновят тялото. Те могат да бъдат ефективни в краткосрочен план за възстановяване на доброто здраве, но много по-важно е да детоксикираме тялото и ума всеки ден, за да избегнем натрупване на токсини и симптоми като умора и главоболия. Пълната ежедневна детоксикация е холистичен подход и включва ума, тялото и духа. Ето пет бързи и лесни съвета за всекидневна детоксикация, които да гарантират добро настроение, високи нива на енергия и оптимално здраве.

1. Медитирайте 10 минути след събуждане
Ранната медитация ви помага да се подготвите за деня и ви дава по-добри възможности да се справите с предизвикателствата. Насладете се на 10 минути тишина и оставете ума да се носи. Отпуснете се и поемете дълбоко въздух, за да може да превземете предстоящия ден със свеж и зареден ум.

2. Лимонова вода - първото нещо сутрин
Пиенето на достатъчно вода е важно през целия ден, но чаша топла вода с лимон сутрин е чудесен начин да се освободи тялото от токсините, натрупани по време на сън. Помага да пречистите храносмилателната система и да рехидратирате тялото.

3. Упражнение и разтягане
Раздвижете се и загрейте мускулите, за да се чувствате освежени и енергични. Всичко, от което се нуждаете е около 30 минути на ден, за да усетите разликата в енергийните нива и настроение. Изпотяването също е един от най-добрите начини за премахване на токсините от тялото. Ако не може да се упражнявате, опитайте сауна или парна баня.

4. Сух масаж за улесняване на кръвообращението
Служи за подобряване на кръвообращението и изхвърляне на токсините през кожата. Кожата е най-големият орган на тялото, така че тази практика спомага да се раздвижи кръвта към всички части на тялото, да се стимулират лимфните възли и да се изхвърлят мъртвите клетки от кожата. Добре е да направите това точно преди да се изкъпете, като в резултат кожата се усеща мека и гладка.

5. Консумирайте пробиотични храни, напитки и добавки
Здравите черва са основата за добро здраве. Всъщност около 70% от имунната система живее в червата, така че включете богати на пробиотици органични храни във вашата диета като кефир, кисело зеле, кимчи и мисо. Също така, пробиотичните добавки предлагат естествени формули, които са свободни от ГМО, захар, лактоза и соя с неограничени ползи за здравето и поддържане на топ форма за храносмилателната ви система.

Ежедневното детоксикиране ви помага да сте здрави в краткосрочен и дългосрочен план. Направете тези пет практики ежедневен навик и се възползвайте в максимална степен от техните ползи за здравето.

Препоръчани продукти:

Препоръчван продукт
Растителен пробиотик за деца ProViotic 10 сашета
Препоръчван продукт
Растителен пробиотик ProViotic 24 таблетки за смучене
Пробиотик комплекс (Probiotic complex) Biovea
Пробиотик (AC Zymes) CaliVita

Вижте също:

8 лесни начина да добавите повече вегетариански протеин към вашата диета

Портал /

По време на Великденските пости търсим начини да разнообразим менюто, за да си набавим по най-здравословния и вкусен начин всички необходими полезни вещества. Академията по хранене и диететика препоръчва 0,8 до 1,0 грама протеин на килограм телесно тегло за повечето здрави възрастни. Вегетарианците трябва да се стремят към по-високи количества, получени от различни растителни източници, за да покрият количествата необходими аминокиселини, тъй като...

8-ми март – ден на Мама и на Жената

Портал / Статии

Денят на майката е празник, който почита майчинството, майчините връзки и влиянието на майките в обществото. Той се празнува в различни дни в много части на света, но най-често през март, април или май. В повечето страни (САЩ, Канада, голям брой европейски страни, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Китай, Япония, Филипините и Южна Африка) Денят на майката се чества втората неделя на май. Изключение от това правило правят Великобритания и Ирландия,...

Качество от Huober

Портал / Статии

Асортиментът HUOBER е разнообразен, вариращ от хрупкави претцели в много разновидности до сладкиши и необикновени специалитети. 7-те нива на хлебопроизводство са в основата на високото качество на продуктите. Фирма HUOBER държи на принципите си, използвайки само природни суровини от контролирано биологично земеделие, като по-голямата част от органичното зърно идва от южна Германия, продължавайки традицията да се купуват стоки от местни селскостопански...