"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

5 детокс практики, подходящи за всеки ден

Автор: Mind body green
Последно обновяване на информацията: 22.01.2018 г.


Всеки от нас е чувал за програмите за детоксикация, които са предназначени да рестартират функциите на органите и системите и да обновят тялото. Те могат да бъдат ефективни в краткосрочен план за възстановяване на доброто здраве, но много по-важно е да детоксикираме тялото и ума всеки ден, за да избегнем натрупване на токсини и симптоми като умора и главоболия. Пълната ежедневна детоксикация е холистичен подход и включва ума, тялото и духа. Ето пет бързи и лесни съвета за всекидневна детоксикация, които да гарантират добро настроение, високи нива на енергия и оптимално здраве.

1. Медитирайте 10 минути след събуждане
Ранната медитация ви помага да се подготвите за деня и ви дава по-добри възможности да се справите с предизвикателствата. Насладете се на 10 минути тишина и оставете ума да се носи. Отпуснете се и поемете дълбоко въздух, за да може да превземете предстоящия ден със свеж и зареден ум.

2. Лимонова вода - първото нещо сутрин
Пиенето на достатъчно вода е важно през целия ден, но чаша топла вода с лимон сутрин е чудесен начин да се освободи тялото от токсините, натрупани по време на сън. Помага да пречистите храносмилателната система и да рехидратирате тялото.

3. Упражнение и разтягане
Раздвижете се и загрейте мускулите, за да се чувствате освежени и енергични. Всичко, от което се нуждаете е около 30 минути на ден, за да усетите разликата в енергийните нива и настроение. Изпотяването също е един от най-добрите начини за премахване на токсините от тялото. Ако не може да се упражнявате, опитайте сауна или парна баня.

4. Сух масаж за улесняване на кръвообращението
Служи за подобряване на кръвообращението и изхвърляне на токсините през кожата. Кожата е най-големият орган на тялото, така че тази практика спомага да се раздвижи кръвта към всички части на тялото, да се стимулират лимфните възли и да се изхвърлят мъртвите клетки от кожата. Добре е да направите това точно преди да се изкъпете, като в резултат кожата се усеща мека и гладка.

5. Консумирайте пробиотични храни, напитки и добавки
Здравите черва са основата за добро здраве. Всъщност около 70% от имунната система живее в червата, така че включете богати на пробиотици органични храни във вашата диета като кефир, кисело зеле, кимчи и мисо. Също така, пробиотичните добавки предлагат естествени формули, които са свободни от ГМО, захар, лактоза и соя с неограничени ползи за здравето и поддържане на топ форма за храносмилателната ви система.

Ежедневното детоксикиране ви помага да сте здрави в краткосрочен и дългосрочен план. Направете тези пет практики ежедневен навик и се възползвайте в максимална степен от техните ползи за здравето.

Препоръчани продукти:

Растителен пробиотик за деца ПроВиотик (ProViotic) 10 сашета
Растителен пробиотик ПроВиотик (ProViotic) 24 таблетки за смучене
Пробиотик (AC Zymes) CaliVita

Вижте също:

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност

Портал / Статии

Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре. 1. Настройвате...

6 идеи за енергизираща закуска

Портал / Статии

Всички добре знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Помислете колко по-лесно ще бъде за вас, ако сте фокусирани и изпълнени с енергия през целия ден. Нашите здравословни рецепти ще ви отнемат по-малко от 15 минути за подготвяне. Пълнозърнести палачинки Да, палачинките могат да бъдат здравословни! Заложете на пълнозърнесто брашно и добавете няколко яйца към сместа. Добавете канела и ленено семе за допълнителна сладост и желаната текстура...

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...