"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

5 детокс практики, подходящи за всеки ден

Автор: Mind body green
Последно обновяване на информацията: 22.01.2018 г.


Всеки от нас е чувал за програмите за детоксикация, които са предназначени да рестартират функциите на органите и системите и да обновят тялото. Те могат да бъдат ефективни в краткосрочен план за възстановяване на доброто здраве, но много по-важно е да детоксикираме тялото и ума всеки ден, за да избегнем натрупване на токсини и симптоми като умора и главоболия. Пълната ежедневна детоксикация е холистичен подход и включва ума, тялото и духа. Ето пет бързи и лесни съвета за всекидневна детоксикация, които да гарантират добро настроение, високи нива на енергия и оптимално здраве.

1. Медитирайте 10 минути след събуждане
Ранната медитация ви помага да се подготвите за деня и ви дава по-добри възможности да се справите с предизвикателствата. Насладете се на 10 минути тишина и оставете ума да се носи. Отпуснете се и поемете дълбоко въздух, за да може да превземете предстоящия ден със свеж и зареден ум.

2. Лимонова вода - първото нещо сутрин
Пиенето на достатъчно вода е важно през целия ден, но чаша топла вода с лимон сутрин е чудесен начин да се освободи тялото от токсините, натрупани по време на сън. Помага да пречистите храносмилателната система и да рехидратирате тялото.

3. Упражнение и разтягане
Раздвижете се и загрейте мускулите, за да се чувствате освежени и енергични. Всичко, от което се нуждаете е около 30 минути на ден, за да усетите разликата в енергийните нива и настроение. Изпотяването също е един от най-добрите начини за премахване на токсините от тялото. Ако не може да се упражнявате, опитайте сауна или парна баня.

4. Сух масаж за улесняване на кръвообращението
Служи за подобряване на кръвообращението и изхвърляне на токсините през кожата. Кожата е най-големият орган на тялото, така че тази практика спомага да се раздвижи кръвта към всички части на тялото, да се стимулират лимфните възли и да се изхвърлят мъртвите клетки от кожата. Добре е да направите това точно преди да се изкъпете, като в резултат кожата се усеща мека и гладка.

5. Консумирайте пробиотични храни, напитки и добавки
Здравите черва са основата за добро здраве. Всъщност около 70% от имунната система живее в червата, така че включете богати на пробиотици органични храни във вашата диета като кефир, кисело зеле, кимчи и мисо. Също така, пробиотичните добавки предлагат естествени формули, които са свободни от ГМО, захар, лактоза и соя с неограничени ползи за здравето и поддържане на топ форма за храносмилателната ви система.

Ежедневното детоксикиране ви помага да сте здрави в краткосрочен и дългосрочен план. Направете тези пет практики ежедневен навик и се възползвайте в максимална степен от техните ползи за здравето.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...