"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

5 детокс практики, подходящи за всеки ден

Автор: Mind body green
Последно обновяване на информацията: 22.01.2018 г.


Всеки от нас е чувал за програмите за детоксикация, които са предназначени да рестартират функциите на органите и системите и да обновят тялото. Те могат да бъдат ефективни в краткосрочен план за възстановяване на доброто здраве, но много по-важно е да детоксикираме тялото и ума всеки ден, за да избегнем натрупване на токсини и симптоми като умора и главоболия. Пълната ежедневна детоксикация е холистичен подход и включва ума, тялото и духа. Ето пет бързи и лесни съвета за всекидневна детоксикация, които да гарантират добро настроение, високи нива на енергия и оптимално здраве.

1. Медитирайте 10 минути след събуждане
Ранната медитация ви помага да се подготвите за деня и ви дава по-добри възможности да се справите с предизвикателствата. Насладете се на 10 минути тишина и оставете ума да се носи. Отпуснете се и поемете дълбоко въздух, за да може да превземете предстоящия ден със свеж и зареден ум.

2. Лимонова вода - първото нещо сутрин
Пиенето на достатъчно вода е важно през целия ден, но чаша топла вода с лимон сутрин е чудесен начин да се освободи тялото от токсините, натрупани по време на сън. Помага да пречистите храносмилателната система и да рехидратирате тялото.

3. Упражнение и разтягане
Раздвижете се и загрейте мускулите, за да се чувствате освежени и енергични. Всичко, от което се нуждаете е около 30 минути на ден, за да усетите разликата в енергийните нива и настроение. Изпотяването също е един от най-добрите начини за премахване на токсините от тялото. Ако не може да се упражнявате, опитайте сауна или парна баня.

4. Сух масаж за улесняване на кръвообращението
Служи за подобряване на кръвообращението и изхвърляне на токсините през кожата. Кожата е най-големият орган на тялото, така че тази практика спомага да се раздвижи кръвта към всички части на тялото, да се стимулират лимфните възли и да се изхвърлят мъртвите клетки от кожата. Добре е да направите това точно преди да се изкъпете, като в резултат кожата се усеща мека и гладка.

5. Консумирайте пробиотични храни, напитки и добавки
Здравите черва са основата за добро здраве. Всъщност около 70% от имунната система живее в червата, така че включете богати на пробиотици органични храни във вашата диета като кефир, кисело зеле, кимчи и мисо. Също така, пробиотичните добавки предлагат естествени формули, които са свободни от ГМО, захар, лактоза и соя с неограничени ползи за здравето и поддържане на топ форма за храносмилателната ви система.

Ежедневното детоксикиране ви помага да сте здрави в краткосрочен и дългосрочен план. Направете тези пет практики ежедневен навик и се възползвайте в максимална степен от техните ползи за здравето.

Препоръчани продукти:

Препоръчван продукт
ПроВиотик за деца - растителен пробиотик 10 сашета
Препоръчван продукт
ПроВиотик - растителен пробиотик 24 таблетки за смучене
Пробиотик комплекс (Probiotic complex) Biovea
Пробиотик (AC Zymes) CaliVita

Вижте също:

Висококачествени хранителни добавки Calivita - традиции и иновации

Портал / Статии

В хода на разработването на продуктите екипът на Calivita обръща специално внимание и се стреми да използва органични материали, благодарение на по-добрата им абсорбция. Продуктите са формулирани, за да упражняват синергичен (взаимно укрепващ) ефект върху тялото. Разнообразието от витамини и мултивитамини прилагат в действие това, което ние наричаме технология със забавено освобождаване, осигурявайки на тялото постоянна доза от необходими витамини...

10 мощни храни и напитки за ефективен следпразничен детокс

Портал / Статии

Най-вероятно през последните седмици част от вас са попрекалили с преработената захар, мазните меса, алкохола? Е, не сте сами. Колкото и да се опитваме да се ограничаваме, празниците обикновено са времето, когато повечето от нас правят поне няколко хранителни грешки. Не се концентрирайте върху чувството за вина. В края на краищата, много от тези неща вероятно са вървяли ръка за ръка с прекрасно прекарано време с приятели и семейство. Сега трябва да се съсредоточим...

Плодово коледно дърво

Портал / Статии

Започнете нова коледна традиция с приготвянето на това красиво и свежо Коледно дръвче! Перфектно за празнични партита с много хора! Приятели, готови ли сте за обратното броене до настъпването на най-красивия празник – Коледа? Днес ви предлагаме още една прекрасна идея как да споделите време с близките, докато приготвяте тази вкусна, свежа и здравословна плодова елха. След това спокойно може да сервирате на своите гости и да оставите хапки и за добрия...