"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Програма "Здравословен Живот"

Програма ''Здравословен живот''Толкова често чуваме традиционните български поздрави “Здравей!”, “Да си жив и здрав!”, че ние почти не обръщаме внимание на смисъла вложен в тях, а те касаят най-голямата човешка ценност – нашето здраве! Но какво е всъщност здравето и защо няма човек на Земята, за когото неговото собствено здраве и това на близките му хора, да не е сред няколкото най-важни неща в живота му. Сред най-популярните класически определения за здраве е това на Световната Здравна Организация, която определя здравето като “състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на заболяване или недъг”. Определението на експертите е вярно, но то не отчита различните степени и състояния на здраве, които влизат в тази широка дефиниция. Както и различните аспекти на взаимодействие на човешката личност с околната среда и със себе си, от които здравето пряко се влияе.


Всъщност здрави ли са повечето хора, които се разхождат по улиците на шумните и замърсени градове, хранят се с бедни на хранителни вещества, преработени храни, пият хлорирана чешмяна вода, поемат многобройни токсични вещества, дишайки замърсения въздух и са подложени на невероятен стрес в ежедневната си работа? Всеки здравомислещ човек би поклатил отрицателно глава в отговор на този въпрос. И с право.


Същото мислим и ние – екипът на “Здравословен Живот”! Ние, които приехме мисията да направим по-добър и по-здравословен живота на страдащите от многобройни вредни фактори! Ние, които създадохме за целта Оздравителната програма “Здравословен Живот” , чиято основна цел е не просто да популяризира здравословния живот като път към най-висшето човешко благо – здравето, но и да предлага целия набор от средства, методи и инструменти за постигане на тази цел в практически план.


Програмата “Здравословен Живот” е идея на няколко млади професионалисти с модерно мислене, водени от личните си нужди в областта на здравето, здравословното хранене и диететика, борбата със стреса в ежедневието, постигане на вътрешна хармония със себе си и околните, желанието за опазване на околната среда. Всъщност „Програмата” произхожда от чисто практичните подбуди на нейните основатели, които дълги години са живели крайно стресиран живот, сред замърсената и шумна околна среда на българската столица, хранили са се нездравословно и като повечето свои съграждани са жертва на всички типични вредни навици на днешния българин. Мотивирани да запазят здравето си и в годините на средната и старата възраст, те започват да изследват и прилагат (най-често без успех) различни възможности за водене на здравословен живот. В търсене на правилния подход, те имат щаститето да се срещнат с няколко водещи експерти в посочените области – дипломирани медицински специалисти с дългогодишен стаж и натрупан огромен опит в различни здравословни практики и области на конвенционалната и природната медицина. С помощта на тези специалисти, те изготвят първите индивидуални програми за себе си и комбинират най-доброто от световните школи за здравословен живот със собствената практика на специалистите натрупана в днешната глобална действителност. Едно от най-ценните предимства на нашата „Програма” е, че тя се роди след като самите ние сме опитвали много други програми, режими и диети без постигане на траен резултат. Наясно сме с предимствата и недостатъците на всичко познато до сега и сме се направили така, че при нас всичко да става приятно и да носи удоволствие. Още първите резултати, които постигнахме бяха живо доказателство, че „Програмата” работи. Това ни амбицира да развием идеите и практиките си, както и да ги направим достъпни за всички хора, които имат нужда от здравословна промяна в живота си.


Ние считаме, че ключовите аспекти на доброто здраве са: здравословното хранене чрез правилно комбиниране на полезните храни, здравословният двигателен режим, здравословната почивка, здравословните психо-емоционални практики, позитивното мислене и недостъпността за стреса, както и всички природосъобразни средства за намаляване на ефектите от остаряването и снижаващата се с годините виталност на организма. И всичко това е нужно да става лесно, приятно и без лишения. Психологическият елемент е от ключово значение за успеха, ето защо нашата Програма „Здравословен Живот” е направена така, че да няма стрес, напрежение и чувство за липса сред хората, които я прилагат. Един прост пример: ние предпочитаме да заместим един вреден навик с друг полезен навик, който носи същия ефект за човека, отколкото да се мъчим да изкореняваме насила навиците и така да причиняваме болка и лишения. Не обичаме да се "борим със стреса", а предпочитаме да не се стресираме изобщо. Ние не искаме да "изкореняваме вредните навици", а искаме да забравим за вредните навици, да нямаме нужда от тях. Ние предпочитаме да не се разболяваме, отколкото да оздравяваме, защото сме болни...


Ние предлагаме на клиентите и пациентите си всички необходими услуги, медицински консултации и продукти, осигуряващи живот в хармония с природата, по-малко заболявания и избягване на стреса. Експертите ни с удоволствие ще Ви посрещнат в нашия модерен и напълно оборудван медицински център „Здравословен Живот”, където ще бъдете прегледани и консултирани относно вашето здравословно и общо функционално състояние. Ще споделите какво Ви тревожи и какъв е желаният от Вас резултат. Индивидуалната програма за хранене, която ще съставят специалистите за Вас, ще реализирате лесно благодарение на нашия био-магазин, където можете да закупите всички необходими храни и продукти от най-добро качество.


Личната Ви програма ще включва също релаксация, активен спорт и движение - тях ще можете да осъществите в нашите почивни комплекси на морето или в планината, както и под грижите на специалист инструктор в модерно оборудвания фитнес и уелнес център.


НАУЧЕТЕ ОЩЕ ЗА "ПРОГРАМАТА"Персонализирани програми за оптимално здраве. Индивидуален план за хранене, движение, почивка и анти-стрес.

Програма "Здравословен живот" /

Ето как протича изготвянето на персоналните програми за оптимално здраве, чиято същност са няколко основни плана - за хранене, движение, почивка и мерки за анти-стрес. Под формата на въпроси и отговори, можете да прочетете най-важното, което следва да знаете за изготвяните от нашите специалисти персонализирани програми за здравословен начин на живот Въпрос: Кой изготвя програмите? Отговор: Програмите се изготвят от лекарите на ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ,...