"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Полезно въздействие на лампите от хималайска сол

Автор: Здравословен Живот
Последно обновяване на информацията: 29.01.2015 г.


Лампите от хималайска сол не само излъчват красиви, богати цветове за топла и приветлива атмосфера, но имат и редица полезни за здравето свойства. Знаете ли, че една хималайска лампа във вашия дом или офис, подобрява по естествен начин качеството на въздуха в помещенията, като създава здравословни отрицателни йони?

Познати като "Витамини на въздуха", лампите от хималайска сол са най-добрият природен йонизатор, осигуряващ разнообразие от ползи за здравето, включително повишаване на имунитета, подобряване на съня и облекчаване на мигрена. Ако лампата е в непосредствена близост до телевизор или монитор (не поставяйте лампата върху тях), нейният ефект, чрез електромагнитното поле, е приблизително в 100-160Hz-та зона. Нашите мозъчни вълни обаче, произвеждат само 8 Hz в зависимост от резонансната честота на Шуман. Следователно, тялото е изложено на до 20 пъти по-високи честотни модели, отколкото e свикнало. Последиците от тази експозиция са нервност, безсъние и липса на концентрация. В допълнение, се натрупват повече свободни радикали в организма. Хималайската лампа свързва негативните йони с излишните положителни йони. Когато лампата се затопля, тя абсорбира влагата и кристалът е влажен на повърхността. Така се изгражда йонно поле. С помощта на лампата, положително заредената атмосфера на една стая може да се неутрализира. В допълнение към това, цветовете на хималайските солни кристали имат лечебен ефект.

В началото на 21-ви век, едва ли можем да си представим живот без повечето електрически устройства, които са навсякъде около нас. Въпреки това ние не си даваме сметка, че те също са източник на много вредни положителни йони, или т.нар „електрически смог“. Вредното въздействие на електрическия смог влошава състоянието на въздуха, което след това се отразява отрицателно на нашето физическо и емоционално състояние. Източници на вредни положителни йони са: компютри, монитори, прахосмукачи, телевизори, микровълнови, цигарен дим, електрически нагреватели, сушилни.

Най-евтиният и най-простият метод за борба с електрическия смог е редовно проветряване на стаята. Може да използвате йонизатори на въздуха или по-евтиния вариант хималайски лампи, като естествен въздушен йонизатор, който ефективно увеличава броя на отрицателните йони в стаята. Ефектът на йонизация в лампата се засилва чрез нагряване на кристалната сол, подобрявайки качеството на околната среда и по този начин нашето благосъстояние. Хималайските лампи са естествени и красиви йонизатори на въздуха в дома и офиса.

Какво е йон?
Йонът е атом или молекула, в който общият брой на електрони не е равен на общия брой протони, давайки на атома положителен или отрицателен електрически заряд. Във въздуха има и положителни и отрицателни йони, като положителните йони обикновено са молекули въглероден диоксид, които са загубили един електрон, докато отрицателните - молекула кислород, придобила един електрон. Отрицателните йони във въздуха привличат частици от замърсяването, давайки им отрицателен заряд, като те вече се насочват към земята. Мухълът, бактерии и алергени често носят положителен заряд, като те също могат да бъдат неутрализирани от отрицателните йони. Очевидно е, че е желателно да бъдем заобиколени от отрицателни йони, като естествен начин за защита на здравето.

Йоните не могат да бъдат произведени без източник на енергия - топлина или пламък, радиоактивност, триене, изпаряване и др. Те са резултат от високо-енергийни процеси, като например открит пламък или нажежени предмети. При изпаряването на водата се произвеждат отрицателни йони във въздуха и като следствие, вредните положителните заряди остават във водата, която все още не се е изпарила.

Природата постоянно създава отрицателни йони за борба със замърсяването на въздуха. Ето защо въздухът е толкова освежаващ след буря - светкавиците произвеждат висока концентрация на отрицателни йони, който пречистват въздуха и го правят толкова освежаващ. Водата от водопада също произвежда отрицателни йони. Огромното количество отрицателни йони в чистия въздух на морския бряг е в следствие от постоянното движение на водата при приливите и отливите. Места като водопади и плажове, където отрицателните йони са естествено произведени, могат да имат отрицателно йонна концентрация от порядъка на до 10 000 отрицателни йони на кубичен сантиметър, докато в натоварените градове тази концентрация достига 100 йони на кубичен сантиметър.

Общо казано, отрицателни йони увеличават притока на кислород към мозъка, което води до по-висока бдителност, намалява се сънливостта и се засилва енергията.Те също могат да ни предпазят от микробите във въздуха, намалявайки дразненето в резултат на вдишването на различни частици, които ни карат да кихаме, кашляме или причиняват възпаление на гърлото. За невероятните един на всеки трима, които са чувствителни към горе описаното, отрицателни йони на хималайските соли могат да създадат усещането на чист въздух по време на сутрешна разходка, освежаващия момент, в който отворяме прозореца и вдишваме по-чист и влажен въздух.

Как протича действието на лампите с хималайска сол?
Самата лапма не генерира отрицателни йони. Тя са характеризира с "хигроскопичност", привлича водните молекули от въздуха.Тъй като не генерират отрицателни йони, хималайските соли се нуждаят от източник на топлина, за да се ускори изпарението за производство на отрицателни йони.

Лампата от хималайска сол има редица благотворни въздействия върху нашето здраве. Поставете такава лампа в стаята си за прочистване на синусите докато спите, защото точно тогава защитните сили на вашето тяло са в покой и са най-податливи на благотворното влияние на хималайската сол. Лампите с хималайска сол намаляват количеството на електромагнитното замърсяване, което неизменно се съдържа във въздуха на работните ви помещения, праховото съдържание и пренасяните по въздуха вируси и бактерии. Сложете такава лампа до себе си и когато се нуждаете от по-висока концентрация. Солните светлинни източници йонизират въздуха (освобождават отрицателни йони), което е ползотворно за редица заболявания: намаляват симптомите на астма, алергии, бронхит, синузит и др. дихателни проблеми; намаляват главоболието и мигрената, чувството на умора и безсънието. Търсете по-наситен червен цвят, тъй като той показва по-високата концентрация на минерали.

Насладете се на красивото излъчване на лампите от хималайска сол за спокойна и уютна атмосфера във вашия дом. Освен за допълнителен комфорт и приятна обстановка, поставете лампите в близост до телевизори и компютри, около пушачи, в офиси с климатик, всъщност навсякъде, където искате да възстановите или запазите качеството на натуралния чист въздух. Те създават успокояваща атмосфера, която подпомага релаксацията, намалява стреса, бори се с дефицита на концентрация и др., спомага за баланса на физическа, духовна, емоционална и психическа енергия.

Биоенерготерапевти и хомеопати препоръчват тези лампи за подпомагане лечението на алергии, заболявания на дихателната и кръвоносна системи, при ревматизъм. Поради цвета си те също са използвани в хромотерапия, като успокояващата светлина помага на хора, страдащи от неврози и безсъние.

Поставете в дома си автентична лампа от хималайска сол, дар от Майката природа отпреди повече от 200 000 години! Сложете я в офиса, до компютъра, по време на масаж и медитация, на задимени места, в кабинета, в детската стая, навсякъде където искате по-свеж въздух, успокояваща атмосфера, там където искате да се наслаждавате на красотата на хималайските кристали. Вижте нашите предложения.

Използвана литература:
Perfect health now
Natural salt lamps

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...