"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Полезни натурални подсладители от якон и агаве от Life Food

Автор: Мария Лашкова
Последно обновяване на информацията: 27.12.2011 г.


В последно време все по-често се говори за полезните естествени подсладители. Защо да използваме даден вид и какво ни дава точно той. След внимателно проучване на световния пазар, избрахме за вас два подсладители Lifefood, които се характеризират с изключително голям брой полезни свойства и са в унисон с вашите здравословни принципи.

Якон. Яконът е една от суперхраните на световния пазар. Това е едно растение от района на Андите, което наричат „ябълка на земята”, тъй като вкусът му е между ябълка и диня. Използва се сладкия му грудкоподобен корен.
Грудките на Якона са изключително сладки и в същото време не повишават нивото на кръвната захар при консумация, тъй като в по-голямата си част се състоят от вода и фруктополизахариди. Сиропът от Якон е подходящ за диети и здравословни програми, изискващи много ниски калорийни стойности. Препоръчва се за диабетици, поради пробиотичните си ефекти и важните минерални съставки, включително калий, а също и антиоксиданти. Консумацията му укрепва дебелото черво и помага за усвояването на ценните за организма магнезий, витамини от В-групата, калций.

Нашият сироп от якон Lifefood е готов за директна консумация. Абсолютно натурален високо фруктозен сироп с вкус на плодове и карамел. Сиропът от Якон е вакуумно изпарен при ниска температура под 45°С, с цел запазване на всички негови полезни качества. Веган, диабетичен, без глутен, захар, соя, лактоза и ГМО. Насладете му се с вашата топла напитка, без да мислите за калории и за други странични ефекти!

Агавето е растение подобно на кактус, което идва от Мексико. Нектарът, който се извлича от него е гъст и 1.5 пъти по-сладък от захарта. Едно от основните предимства на този сок е, че се разгражда бързо, няма вкус и е с много нисък гликемичен индекс, което спомага за по-дългото чувство на ситост след неговата консумация. Изключително подходящ при хора, чувствителни към съставките на захарта и меда.

Ацтеките нарекли агавето „дар от боговете” и „медена вода”, защото бил по-сладък, но не толкова гъст като меда. Сиропът от агаве се извлича от сърцевината на растението, след което полученият сок (състой се от фруктоза и глюкоза) се филтрира. Консумацията му води до стимулиране на хормон, който регулира нивото на инсулина в кръвта. Съдържа фруктани, които са полезни за костите и ставите, стимулират имунната система и помагат в борбата със затлъстяването.

Нашият Био сироп от агаве Lifefood е абсолютно натурален високо фруктозен сироп с нисък гликемичен индекс. Успешно се използва като заместител на захарта. Той е вакуумно изпарен при ниска температура под 45°С, като по този начин всички натурални хранителни съставки са се запазили непроменени.

Предварително изчетохме разнообразна литература, за да сме сигурни, че ви предлагаме най-доброто. Използвайте тези подсладители без да мислите за излишните калории, със сигурността, че консумира полезни продукти, които ви носят единствено здраве. Заложете на доказаното качество, което носи името Lifefood.

Вижте също:

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...

Наръчник на щастлив старт на деня

Портал / Статии

Не е лесно да блестите през цялото време, но е сигурно, че малките стъпки в рутината на всекидневието могат да доведат до дългосрочно добри резултати по отношение на вашето здраве и щастие. Ето и няколко съвета за по-добър старт на деня. Когато се изправяте пред дневните предизвикателства, не забравяйте да правите малки почивки, за да вдишате дълбоко въздух, да се вслушате в сигналите на тялото и на това, което ви заобикаля в момента. Съвет...

13 храни, засилващи слънцезащитата

Портал / Статии

В случай, че лесно изгаряте на слънце, горещо препоръчваме тези 13 храни, които да включвате във вашата диета. Според новите изследвания някои храни имат силата да предпазват кожата от щетите, причинени от UV лъчите на слънцето. Тези здравословни продукти могат да добавят вътрешна защита срещу слънчево изгаряне и поява на бръчки на клетъчно ниво. Цитрусови плодове Цитрусовите плодове имат мощната съставка лимонен, свързана с внушителния 34% по-нисък...