"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Озонатор за въздух и вода от "Здравословен Живот"

Автор: Мария Лашкова
Последно обновяване на информацията: 25.11.2013 г.


Озонът представлява три атома кислород. Той е естествен и натурален резултат от взаимодействието между слънцето и кислорода. Озонът е начинът, по който природата почиства околната среда, но в никакъв случай не бива да бъркаме озона със смог.

Думата озон води началото си от гръцката дума “ozein”, която означава „помирисвам”. Озонът е синкав, водоразтворим газ, който се отличава с характерна миризма и се среща естествено в приодата. Формира се тогава, когато кислородът и ултравиолетовата светлина си взаимодействат високо в стратосферата.
Кислордът, който се освобождава от растенията и морския фитопланктон по време на фотосинтезата, непрекъснато се издига в горните слоеве на атмосферата към озоновия слой. Там слънцето променя 02 към 03 или озон. Използването на ултравиолетови лъчи за създаване на озоновия слой обяснява и начина, по който озоновият слой ни предпазва от вредните лъчи на слънцето.

Като по-тежък от кислорода, новосъздаденият озон пада обратно на земята. Тъй като е много нестабилен, O3 бързо „се отказва” от един атом кислород, който се прикрепя към замърсителите и ги окислява. След оксидиране на вредните вещества, той просто се връща към O2 или кислород, най-важният елемент на земята. Работа на озона е да пречиства въздуха и водата ни. Озонът е един от най-мощните унищожители на вируси и бактерии, които се срещат в природата. Той също така унищожава плесени, дрожди и повечето миризми. В природата озонът се създадава от водопадите, морската пяна и по време на бури с гръмотевици и светкавици. Той е свежият аромат на сушено навън пране, чистият въздух на брега на морето или сладкият мирис след гръмотевична буря.

Фактът, че озонът лесно отдава един атом кислород, е важен фактор в живота, в медицински терапии, както и при технологиите за токсични отпадъци. Озонът се комбинира с токсичните химикали в по-ниските слоеве на атмосферата, отделяни от автомобили, камиони, автобуси, индустрии и други вредни газове, за да ги неутрализира. Но когато озонът бъде овладян от тези химикали, става една малка част от неясния кафяв смог от токсични газове, които могат да се видят с просто око.

Не бива да обвиняваме озона за нашите екологични проблеми. Озонът е просто чист активиран кислород и това е начинът, по който природата пречиства околната среда, докато смогът и замърсяването на въздуха са изкуствени, създадени от човека и са изключително токсични за човешкия организъм.

Озонът е най-мощната форма на кислород, а ние не можем да живеем без кислород. Здравите човешки клетки обичат кислорода. Бактериите, вирусите, гъбичките и патогенните микроби живеят без кислород.

Използването на озона непрекъснато расте. Но като се има предвид, че озонът е толкова ефективен, без странични ефекти и има стотици проучвания, доказващи това, защо все още не е дошъл моментът, в който всеки лекар да се възползва от неговите полезни характеристики? Какво би се случило, ако се открие лек, който е ефективен при по-голяма част от болестите? Дали лечебната система ще приветства такъв пробив, който може да направи 98% от всички лекарства, тестови и хирургически интервенции ненужни? Озоновата терапия е една твърде проста, твърде безопасна, твърде евтина, и твърде ефективна терапия.

Озонтор за пречистване на въздуха
Озонът е най-силният естествен бактерицид, фунгицид и вирусоцид, познат на човека. Той изгаря или окислява замърсителите във въздуха, за да ги унищожи. Озон генераторите пречистват въздуха, който дишаме и добавят кислород към него.

Години наред озон генераторите са били използвани за пречистване на въздуха в болници, хотели, барове, ресторанти, фризьорски салони, ветеринарни развъдници, заводи, предприятия за пречистване на отпадъчни води, както и хартиени фабрики. Те са изключително ефективни при разрушаване и премахване на замърсители във въздуха - пушек, цигарен дим, химикали, миризми, гъбички, мухъл, бактерии и вируси. Те не работят, като прикриват или маскират проблема. Когато молекулата на озона влезе в контакт със замърсителя, един от кислородните атоми се откъсва и се прикачва към замърсителя или патоген, като го разрушава чрез окисление.

Заради увеличаването на броя на химикалите, които се използват във всички индустрии, все повече хора стават силно алергични към отгазяването на изпарения от синтетични химикали, използвани в строителството, почистването и декорирането на домове, офиси и работни площадки. Тъй като много от сградите, нямат адекватна вентилация - някои от тях са херметично затворени – хората често развиват грипоподобни симптоми от индустриални лепила, изолации, формалдехид, килими (може да съдържат и по 120 химикали), тапицерия, завеси, и химически почистващи препарати. Озонът е един от малкото вещества, които могат безопасно да се използват за справяне с нефтохимични замърсители, разлагайки ги на по-малко вредни вещества от въглероден двуокис и вода. Унищожава и премахва хербициди и пестициди, без да оставя токсични продукти или остатъци и не е канцерогенен.

За да премахнете замърсителите от въздуха и вредните изпарения и да увеличите наличното количество кислород във въздуха, едно добро решение са преносимите озонатори за въздуха. Те са сравнително евтини и почистват около 1500 квадратни метра. Тъй като озонът е по-тежък от въздуха, поставете устройството за пречистване на по-високо място. Потребители, използвали тези устройства, сигнализират за премахване на алергии, главоболие, синузит, причинени от чувствителност към въздухопреносмите замърсители.

Озонатор за пречистване на водата
Озонът дезинфекцира и водата, премахвайки цвета, вкуса и мириса. Озонът е 150 пъти по-мощен от хлора, с 3500 пъти по-бързо действие от него. Според скорошни научни изследвания върху хлора, използван в много съоръжения като дезинфектант, се наблюдава тенденция за създаване на канцерогенни елементи при неговия разпад. По тази причина се търсят начини за намаляване или премахване на участието на хлор. Много градове, включително Лос Анджелис, сега използват озон за дезинфекция на водните си запаси. Озонът премахва вредните метали, като причинява тяхното съединяване и по този начин улеснява филтрирането им. Поради своя кратък живот озонът бързо се превръща в чист кислород и по този начин добавя така необходимия кислород във водата. Тъй като озоновите системи за пречистване на вода не изискват никакви химикали, те са по-здравословни и много рентабилни в дългосрочните приложения.

Озонаторите за вода варират в своите размери - от големината на мивката до размер на цяла къща. Има видове, които могат да бъдат използвани за пречистване на басейни, както и малки преносими за вашата вана. Хлорът дразни очите и кожата, което води до изсушаването на кожата и косата. За сметка но това, кислородът може да се абсорбира през кожата и това прави къпането в силно оксидирана вода изключително здравословно.

Вижте на кой модел озонатор за вода и въздух се спря и нашият екип и успяхме да заредим за вас в онлайн магазин „Здравословен Живот”.

И това не е всичко. Озон терапията се превръща в алетернативното лечение на нашето съвремие и ние сме ви подготвили специална статия по темата. От нея ще научите кои са заболяванията и здравослвни неразположення, които могат да бъдат повлияни от този вид съвременна, доказано ефективна, безопасна и полезна терапия. Прочетете повече ТУК.

Използвана литература:
Ozone for health

Вижте също:

Плодът черен касис - вълшебен за здравето

Портал / Статии

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата. 1.Засилва имунитета: Касисът съдържат много витамини, като например: Витамин...

Защо боросиликатно стъкло?

Портал / Статии

Може да се направят големи подобрения с малки промени в ежедневните ви навици... И носенето на бутилка EQUA с вода по всяко време ви премества една крачка по-близо до положителните промени в живота ви. Това помага да останете хидратирани, влияе върху работата на ума и тялото ви, като същевременно добавя към вашия стил нещо ново , изискано, модерно - това са бутилките EQUA . Във времето в което живеем купуването на пластмасова бутилка за еднократна...

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност

Портал / Статии

Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре. 1. Настройвате...