"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Интересни факти за хлорофила

Автор: Мария Лашкова
Последно обновяване на информацията: 30.08.2017 г.


Хлорофилът предлага голям брой ползи за здравето, които го превръщат в истински чудотворна храна. Една от най-прекрасните и невероятни ползи идва от факта, че неговата молекулярна структура е почти идентична с хемоглобина, с изключение на централния атом. В хемоглобина това е желязо, докато в хлорофила - магнезий.

Хемоглобинът има жизненоважно значение за здравето на нашата кръв - в действителност, кръвта е приблизително 75% хемоглобин. Той помага да се възстановят и попълнят червените кръвни клетки, служи за увеличаване на енергията и за постигане на оптимално добро здравословно състояние.

Консумацията на течен хлорофил също може да повиши качеството и количеството на червените кръвни клетки. Хлорофилът има силата да регенерира телата ни на молекулярно и клетъчно ниво. Всички много добре знаем, че зелени храни са невероятни за нашето здраве и всички те съдържат изобилие от хлорофил.

Какво представлява хлорофилът?
Хлорофилът е пигмент на зелените хлоропласти в клетките на растенията. По-голямата част от хлоропластите се намира в клетките на листата, но хлоропласти има и в останалите части на растенията. Всеки хлоропласт съдържа пигмент, наречен хлорофил. Пигментите са химически съединения, които абсорбират определени дължини на вълните на видимата част на спектъра. Хлорофилът поглъща зелената светлина и това е причината, поради която листата, които са богати на хлорофил, имат зелен цвят. В светлата фаза на фотосинтезата пигментите превръщат слънчевата енергия в химическа енергия.

От векове навсякъде по света хлорофилът от люцерната се използва за детоксикация и като субстанция с общо стимулиращо действие. Той представлява богат източник на белтъчини, каротин, ензими и витамините А, Д, Е, В-6 и К. Някои изследвания показват, че хлорофилът може да намали вредното въздействие на някои храни, които внасяме в организма, и то в черния дроб и червата, преди да успеят да му навредят. Поради това най-важният ефект от хлорофила е неговата способност за неутрализиране на токсините и неговата помощ при тяхното отстраняване от организма. Той притежава изключително силен алкален ефект върху храносмилателната система, чието значение расте с всеки изминат ден.

Други предимства на течния хлорофил
Течният хлорофил има силно алкални качества и следните ползи за нашето здраве:

• Антиканцерогенни свойства (противоракови)
Хлорофилът предпазва от цяла плеяда от канцерогени, които може да открием в храни като ядки и зърнени храни, токсините от варени меса и въздушнo пренасяните канцерогени (от замърсяването). Хлорофилът блокира обмяната на вредни химикали, известни като про канцерогени, увреждащи нашето ДНК.

• Антиоксидантни и антивъзпалителни свойства
Хлорофилът съдържа високи нива на витамини A, C и E и притежава силен антиоксидантен капацитет, като е установено, че помага за намаляване на възпалението.

• “Хелация” или премахване на излишната токсичност на тежките метали
Хлорофилът е един от най-важните хелати в природата, което се дължи на неговата способност да се свързва към и да отстранява токсичните тежки метали като живак.

• Антигъбични свойства
Според скорошни изследвания хлорофилът е ефективна в борбата с кандида албиканс. Това безспорно се дължи на факта, че алкалната диета, съдържаща богати на хлорофил храни, е доказано добър подход за борба с кандида.

• Третира лош дъх
Това е истински бонус и наистина работи. Хлорофилът има двойно действие срещу лошия дъх. На първо място като дезодорант, премахвайки лошите миризми в устата и гърлото и на второ място (по-важното) - способства за поддържане на здравето на храносмилателния тракт, което е основната причина за лош дъх.

• Заздравяване на рани и антисептичен ефект
Сам по себе си течният хлорофил няма антисептични свойства, но притежава забележителни способности да подпомога тъканите на тялото в унищожаването на микробите. Чрез подсилване на тъканите се повишава устойчивостта към болести на клетките и в същото време се предотвратява растежа на бактерии. Хлорофилът значително помага при заздравяването на раните и предотвратяване повторно заразяване.

• Бърза доставка на магнезий
Хлорофилът е богат на магнезий, който е силно алкален минерал. Консумирайки храни, богати на хлорофил, вие подлагате вашия организъм на силно алкализиращ ефект. Магнезият е много важен, тъй като помага доставянето на така необходимия кислород към клетките и тъканите, като има благотворен ефект върху костите, нервите и мускулната функция. Магнезият е от решаващо значение за нашата сърдечно-съдова система, храносмилателна система, нервна система, мускулите, бъбреците, черния дроб, хормоните, секретиращи жлези и мозъка, като всички те разчитат на магнезий за метаболитните функции.

• Съдържа витамин K, C, фолиева киселина, желязо, калций, протеини
Всички те са от съществено значение за създаването и набавяне на червени кръвни клетки и засилване на имунната система.

Други ползи
Хлорофилът се използва при запек, венозно - за лечение на проблеми с панкреаса (хронично рецидивиращ панкреатит), като ефективно терапевтично средство за лечение на херпес симплекс, химиопрофилактиката, туберкулоза, ревматоиден артрит. Диабет тип 2 и затлъстяване също са изследвани като заболявания, които могат да бъдат положително повлияни от консумацията на хлорофил.

В случай на прекалена употреба на белтъчини и сладкиши, на кафе и газирани напитки организмът се вкиселява и става податлив на различни заболявания. В такива ситуации се препоръчва да се проведе режим на детоксикация, при който течният хлорофил може да окаже голяма помощ.Той може да се използва и за външна употреба: за дезинфекция, за отстраняване на по-малки синини и за изплакване на устата и гърлото.

Как да добавим хлорофила към дневното хранително меню
Консумирайте големи салати и много зелени зеленчуци - спанак, маруля, броколи, зелени чушки, аспержи, грах, боб, зеле и т.н. Вижте пълния списък с полезни зелени храни. Добавете към диетата си и един висококачествен продукт - течния хлорофил CaliVita, като консумирате 1 чаена лъжичка хлорофил, разтворен във вода или чай, 1 път на ден или по предписание. Преминете на зелена, силно алкална диета за много здраве и енергия. Толкова е лесно и съвсем скоро сами ще забележите разликата.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...

Плодът черен касис - вълшебен за здравето

Портал / Статии

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата. 1.Засилва имунитета: Касисът съдържат много витамини, като например: Витамин...