"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

LaMartinia и EQUA: Хидратирай това

Автор: LaMartinia
Последно обновяване на информацията: 07.09.2017 г.


Забравена някъде чаша, спешна задача, малка чанта, в която няма място, мантрата “след малко” или просто чист мързел да станеш от бюрото и да налееш поредната доза… вода. Наясно съм колко е важна, как помага и защо не можем без нея, но често я пренебрегвам, признавам си.

През годините станах един полуексперт по бутилки за вода – метални, стъклени, нечупливи, с “облекло”, индикатори за количеството, шарени, заоблени, с дръжки, хитри капачки и какви ли още не. Спокойно мога да открия мини музей в някой ъгъл вкъщи. Обикновено ги ползвам известно време, откривам недостатък и ги зарязвам в шкафа. Едни придават на водата неприятен вкус, други се чистят трудно, трети са неудобни за носене или придобиват бързо неугледен вид.

Затова с радост приех предизвикателството на EQUA за едноседмична ударна хидратация с новите им бутилки. Две за мен (всяка по 550 мл.) и по една за децата (400 мл.) – за да имам съмишленици и компания. Какво се случи? Кратка рекапитулация по дни:

Ден 1: Ентусиазмът е голям. Бутилките са много красиви, изпипани до най-малкия детайл. Важно ми е, знаете. Децата се радват на своите – в ярки цветове, със забавни авторски илюстрации. Изпивам 4х550 мл. – абсолютен рекорд, обикновено стигам до максимум от литър и половина.

Ден 2: Ентусиазмът продължава. Бутилките (моите) са от стъкло, не придават никакъв аромат на водата, детските са от биоразградим тритан (без BPA) и претърпяват успешно няколко изпускания без никакви поражения. Гърлото им е широко и удобно за почистване, леки са. Имат дръжка за китка, което улеснява носенето, навсякъде са с нас. Резултатът за мен е 5х550 мл. Май никога не съм поемала по-голямо количество вода за ден.

Ден 3: Разнообразявам с лимон, обикновено така овкусявам водата си – приятно и свежо. Децата искат все от моята, “защото е лимонена и по-вкусна”, сдобиват се и те с по няколко резена. Стъклените бутилки са с много удобна форма за захвата на дланта. Капачката пасва перфектно, протичане при добро затваряне няма. Резултат – 4х550 мл.

Ден 4: Почти навсякъде из района, където сме, има крайпътни чешми с планинска вода, така че дори не се налага да купуваме минерална. Нося бутилката навсякъде с мен, на единия модел има дори силиконов пръстен, който можете да сложите на ръката си, за да ви напомня да пиете. Въпреки че е дъждовно и съвсем не топло, изпивам 3х550 мл. Слаб резултат, но пак е нещо.

Ден 5: Правим си плодова вода с праскови и лимон. Освен красива визуално, е и супер свежа и енергизираща. Много е ароматно и с краставица+мента, ябълка, диня дори. Децата не пропускат да носят бутилките със себе си – по време на преход, в ресторанта, на басейна, в колата, на детската площадка. Учудващо постоянство. Отново 4х550 мл.

Ден 6: Бутилката определено прави впечатление и на непознати. Влиза в голяма чанта, тежи повече заради стъклото, но това все пак е най-надеждният материал за съхранение на каквото и да било. Изпускам я отвисоко върху дървен под (кой ли, ако не аз) – непокътната. 3х550 мл.

Ден 7: Вече съм леко пристрастена и идеята да нося със себе си обикновена пластмасова бутилка вода ми се струва “бляк”. Удобство е да ползваш две бутилки – винаги имаш една чиста подръка. Истинско визуално удоволствие са всички модели на EQUA, създателите й са помислили и за най-малкия детайл, не само естестически, но и функционално. 4х550 мл.

Почивката приключи, надявам се ентусиазмът да продължи и в делничен ритъм. Ще докладвам.
Освен на хидратация, поиграхме и на асоциация – основни думи, които правят семейните летни спомени трайни и значими за нас. Главен помощник в подбора и оформлението на фотоисторията беше Мартина, а някои от снимките са нейни ♥

*Публикацията е със съдействието на EQUA и ексклузивния ѝ представител за България – био магазин ЗДРАВОСЛОВЕН, където бутилките EQUA са в компанията на био храни, натурална козметика, рецепти и още куп полезни неща.

Източник: Lamartinia

Препоръчани продукти:

ЕКО бутилка EQUA Семпло синьо BPA free 600 мл.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...