"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност


Последно обновяване на информацията: 28.05.2018 г.


Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре.

1. Настройвате ли алармата си с един час по-рано, за да успеете да я отложите поне шест пъти преди ставане? Оказва се, че този малък и на пръв поглед безвреден навик ни прави по-слаби и по-слаби всеки ден. Променете го и когато алармата спре да звъни, направете нещо ново. Станете веднага! Правете това всеки ден и ще увеличите увереността си.

2. Първите пет секунди. Когато навън е тъмно и студено, имате нужда от вдъхновение, за да стимулирате жизнените процеси и доброто настроение в първите мигове на утрото. Първото нещо, което трябва да направите, е да подхраните ума си. Прочетете вдъхновяващ цитат, прехвърлете целите за деня. Направете това преди да се пресегнете за телефона, дистанционното или четката за зъби.

3. Раздвижете кръвта. Докато умът ви е бил активен през цялата нощ, тялото е почивало. Най-добрият начин да се включи и подготви ума е да се раздвижи тялото. Направете няколко минути разтягане или йога, за да раздвижите кръвта към мускулите и да освободите ставите.

4. Един от най-добрите начини да увеличите щастието и чувството си за благополучие е да изразите благодарност. Мощен и лесен начин да направите това е като пишете за онези неща, за които сте благодарни. Прекарайте няколко минути в мечти и планове за вашето бъдеще. Вместо незабавно да се впуснете в напрегнатото ежедневие, отговорностите и проблемите, отделете няколко минути в тишина, фокусирайки се върху перфектното ви бъдеще. Това ще ви осигури усещане за спокойствие и мир, което може да продължи цял ден.

5. Въпреки всичко казано за важността на закуската, около 40% от нас все още я пропускат. Ползите от консумацията на пълноценна закуска са добре известни. Избягвайте бекон, колбаси, сладкиши, като заложите на пълнозърнести зърнени храни с обезмаслено мляко и добавени банан, стафиди, сушени плодове, ядки, семена. Пригответе си енергиен шейк, като добавите всички любими съставки.

Тези 20 или 30 минути от сутрешния график са отлична инвестиция и ще допринесат да се чуствате по-здрави, по-позитивни, с по-голямо чувство на контрол, усещане за мир и спокойствие.

Препоръчани продукти:

БИО Шоколадови звездички Без глутен Doves Farm 300 гр.

Вижте също:

6 идеи за енергизираща закуска

Портал / Статии

Всички добре знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Помислете колко по-лесно ще бъде за вас, ако сте фокусирани и изпълнени с енергия през целия ден. Нашите здравословни рецепти ще ви отнемат по-малко от 15 минути за подготвяне. Пълнозърнести палачинки Да, палачинките могат да бъдат здравословни! Заложете на пълнозърнесто брашно и добавете няколко яйца към сместа. Добавете канела и ленено семе за допълнителна сладост и желаната текстура...

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...

Наръчник на щастлив старт на деня

Портал / Статии

Не е лесно да блестите през цялото време, но е сигурно, че малките стъпки в рутината на всекидневието могат да доведат до дългосрочно добри резултати по отношение на вашето здраве и щастие. Ето и няколко съвета за по-добър старт на деня. Когато се изправяте пред дневните предизвикателства, не забравяйте да правите малки почивки, за да вдишате дълбоко въздух, да се вслушате в сигналите на тялото и на това, което ви заобикаля в момента. Съвет...