"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност


Последно обновяване на информацията: 28.05.2018 г.


Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре.

1. Настройвате ли алармата си с един час по-рано, за да успеете да я отложите поне шест пъти преди ставане? Оказва се, че този малък и на пръв поглед безвреден навик ни прави по-слаби и по-слаби всеки ден. Променете го и когато алармата спре да звъни, направете нещо ново. Станете веднага! Правете това всеки ден и ще увеличите увереността си.

2. Първите пет секунди. Когато навън е тъмно и студено, имате нужда от вдъхновение, за да стимулирате жизнените процеси и доброто настроение в първите мигове на утрото. Първото нещо, което трябва да направите, е да подхраните ума си. Прочетете вдъхновяващ цитат, прехвърлете целите за деня. Направете това преди да се пресегнете за телефона, дистанционното или четката за зъби.

3. Раздвижете кръвта. Докато умът ви е бил активен през цялата нощ, тялото е почивало. Най-добрият начин да се включи и подготви ума е да се раздвижи тялото. Направете няколко минути разтягане или йога, за да раздвижите кръвта към мускулите и да освободите ставите.

4. Един от най-добрите начини да увеличите щастието и чувството си за благополучие е да изразите благодарност. Мощен и лесен начин да направите това е като пишете за онези неща, за които сте благодарни. Прекарайте няколко минути в мечти и планове за вашето бъдеще. Вместо незабавно да се впуснете в напрегнатото ежедневие, отговорностите и проблемите, отделете няколко минути в тишина, фокусирайки се върху перфектното ви бъдеще. Това ще ви осигури усещане за спокойствие и мир, което може да продължи цял ден.

5. Въпреки всичко казано за важността на закуската, около 40% от нас все още я пропускат. Ползите от консумацията на пълноценна закуска са добре известни. Избягвайте бекон, колбаси, сладкиши, като заложите на пълнозърнести зърнени храни с обезмаслено мляко и добавени банан, стафиди, сушени плодове, ядки, семена. Пригответе си енергиен шейк, като добавите всички любими съставки.

Тези 20 или 30 минути от сутрешния график са отлична инвестиция и ще допринесат да се чуствате по-здрави, по-позитивни, с по-голямо чувство на контрол, усещане за мир и спокойствие.

Препоръчани продукти:

БИО Шоколадови звездички Без глутен Doves Farm 300 гр.

Вижте също:

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...

Плодът черен касис - вълшебен за здравето

Портал / Статии

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата. 1.Засилва имунитета: Касисът съдържат много витамини, като например: Витамин...