"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

12 етерични масла, които ухаят на Коледа

Автор: Organic aromas
Последно обновяване на информацията: 14.12.2017 г.


По празниците прекарваме повече време вътре и по тази причина Коледата е идеалното време да използвате вашия дифузер с някои ароматни етерични масла, които ухаят на този любим празник. Независимо дали искате да добавите повече уют в дома си или просто да отблъснете депресията, има толкова много прекрасни етерични масла, които могат да са ви от полза. Предлагаме 12 етерични масла, с които да ароматизирате вашата Коледа.

1. Бор
Освен че с негова помощ домът ви ухае на коледно дърво, етеричното масло от бор спомага за повишаване на метаболизма, което е от голяма полза при наличието на всичката тази вкусна храна, която ви очаква по празниците. Освен това етеричното масло от бор ще ви помогне да се отпуснете и да балансирате емоциите си.

2. Канела
Вероятно няма по-добро етерично масло за задействане на сетивната памет от него. Канелата ухае на уют, комфорт ииии.... Коледа. Освен това поддържа имунната система в добро състояние.

3. Мента
Ментата е празничен аромат за дома, спомага за повишаване на енергията и подпомага релаксацията. Последните две са особено необходими около празниците.

4. Тамян
Освен че има дълбоко духовно значение във всички религии, тамянът е чудесно средство за подсилване на имунната система и облекчаване на тревожността.

5. Смирна
Друго етерично масло с релегиозна стойност. Подобно на тамяна, етеричното масло от смирна е имунен стимулатор и облекчава безпокойството. Двете заедно са чудесна комбинация за празничния сезон.

6. Карамфил
Независимо дали е част от шунката, прибавен към греяно вино или използван за приготвяне на бонбони, карамфилът е свързван с този класически празник. Този богат аромат спомага за облекчаване на дихателните и синусовите проблеми в резултат на настинка или грип.

7. Сладък портокал
Коледата настъпва по време на цитрусовия сезон. Някога, хората биха подарили един на друг тези вкусни тропически плодове като подарък за Коледа. Днес, в съчетание с богатия аромат на карамфил или канела, сладкият портокал носи прекрасен аромат за вашия дом по време на почивката. Също служи за детоксикация и спомага за намаляване на болката, свързана с възпаления.

8. Индийско орехче
Още един чудесен аромат, който събужда спомени за топлината на дома. Предлага и редица ползи за здравето от лечение на храносмилателни проблеми и артрит, до естествена помощ за сладък сън.

9. Анасон
Анасонът е друга традиционна празнична подправка. Също е мощен релаксант, който помага за забавяне на циркулацията и нервния отговор на стрес. Също така е отхрачващо средство.

10. Сладък джинджифил
Етеричното масло може да ви помогне да получите мотивация, да направи деня ви наистина специален. Джинджифилът увеличава енергията и насърчава ясните решения.

11. Кедрово дърво
Кедровото дърво е чудесен аромат за дифузия през целия зимен сезон. Тази богата, дървесна миризма прави дома ви уютно и привлекателно отстъпление от суровото студено време навън. Кедровото дърво също е чудесно за детоксикация, стимулиране на метаболизма и успокояване на кашлицата.

12. Лавандула
Лавандулата може да изглежда като странно решение по време на празниците, тъй като е свеж аромат, свързван със слънцето. Лавандулата обаче е едно от най-релаксиращите и успокояващи етерични масла. По време на празниците, когато обикаляме за последните подаръци и семейни задължения и се опитваме да се уверим, че всичко ще бъде перфектно, за да избегнете стреса и да се отпуснете, поставете няколко капки лавандула в дифузера и релаксирайте.

Етеричните масла, свързвани с този любим зимен празник, превръщат къщата в топъл и уютен дом, изпълнен с прекрасни аромати. Ако все още не сте избрали подарък за любим човек, защо не подарите дифузер в комбинация с любимо етерично масло. Желаем ви заредени с щастие и аромат, Коледни празници!

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...