"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Плодът черен касис - вълшебен за здравето

Автор: Поли Чорбаджийска
Последно обновяване на информацията: 14.02.2020 г.


Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата.

1.Засилва имунитета:

Касисът съдържат много витамини, като например:

Витамин А
Витамин Б-5
Витамин В-6
Витамин В-1
Витамин E

Най-същественото в него е съдържанието на витамин С. Всъщност, касисът носи четири пъти по-голямо количество витамин С като портокали и удвоява количеството антиоксиданти като боровинки. Предимствата на витамин С са много. Тялото използва витамин С, за да метаболизира протеина и да образува колаген, който е от съществено значение за грижата за кожата и против стареене.


2. Полезен за сърцето:

В касиса се съдържа много калий. Той е много важен елемент за здравето и работата на сърцето. Това го прави изключително полезен за сърдечносъдовата система, понижава кръвното налягане и холестерола.

3. Полезен за кожата:

Черният касис прави вълшебства с кожата. Той има много мощни противовъзпалителни свойства благодарение на антиоксидантите си. Касисът допринася за намаляване на акнето, бръчките, фините линии и пигментните петна.

4. Полезен за очите:

Изследванията показват, че GLA и линолевата киселина, които се намират във витамин С, спомагат за лечение на сухота в очите.

Клиничните изпитвания с касис от чернокачествени корени показват, че тези плодове подобряват очната функция, включително:

-способността на очите да се адаптират към тъмнината
-приток на кръв към очите
-симптоми на зрителна умора

Хората, които извършват компютърна работа всеки ден, могат да се възползват от добавки от касис. Едно проучване установи, че 1 супена лъжица плодове от касис намалява зрителната умора два часа след това.





Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...