"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Истинският Био мед Здравословен Живот

Автор: Здравословен Живот
Последно обновяване на информацията: 29.05.2015 г.


Знаете ли колко е приятно за наблюдение едно от чудесата на природата или как работната пчелица се движи от цвят на цвят, събирайки цветен нектар, който след това се превръща в прекрасния, златен заместител на рафинираната захар, с неустоим аромат и любим на малки и големи вкус. Знаете ли че през целия си живот всяка пчела събира достатъчно нектар, за да направи едва 1/12 чаена лъжичка мед?

Медът се състои от приблизително 17% вода и 82.5% захари (фруктоза, глюкоза, захароза, малтоза и тризахариди). Остава около 0.5% за киселина, протеин (включително ензими и цветен прашец), алкохоли, восък и минерали. Съставът на меда варира значително от кошер да кошер, в зависимост от областта, в която е събиран, както и от сезона. Тъмният мед съдържа повече минерали като сяра, натрий и калий.

За да се възползвате в максимална степен от полезните характеристики на меда (Научете повече за тях ТУК), избирайте чист, суров мед, който съдържа витамини, минерали и ензими, които не присъстват в рафинирания мед. И въпреки че много от здравните качества на меда все още се нуждаят от допълнителни строги научни изследвания, ние горещо препоръчваме неговата консумация. Естественият натурален мед е в пъти по-добър в унищожаването на бактерии от изкуствения мед. По този повод и ние заредихме нашия он-лайн магазин Здравословен Живот с нов БИО мед в пет атрактивни разновидности.

Акациев мед
Всеки от вас може да закупи изцяло български БИО мед от акация, с Био сертификат. Акациевият мед е светъл на цвят, прозрачен, с мек вкус, съдържащ нотки на ванилия. Поради високото си съдържание на фруктоза, акациевият мед рядко се захаросва (в сравнение с други сортове, остава течен за дълъг период от време (1 - 2 години)).

Той съдържа съединения, наречени флавоноиди и феноли, които действат като антиоксиданти. Антиоксидантите предпазват клетките от щети, нанесени от свободните радикали. Този вид мед има около 46 милиграма на килограм. Акациевият мед е с нисък гликемичен индекс, които може да е от полза за регулирането на кръвната захар. Използван е в традиционната руска медицина за лечение на респираторни инфекции, безсъние, бъбречни заболявания и главоболие.

Акациевият мед съдържа 35.98% глюкоза и 40.35% фруктоза - плодова захар - най-сладкото вещество в природата (фруктоза е 1,7 пъти по-сладка от захарозата - захар, произведена от захарно цвекло и захарна тръстика, и 2 – 2.5 пъти по-сладка от глюкозата).

Успешно се използва като успокоително средство за нервни болести, безсъние, за лечение на очни заболявания. Има антибактериално и антисептично действие и се препоръчва при жлъчни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания. Акациевият мед е най-добрият мед за деца, тъй като има много витамин А (каротин). Помага при нощно напикаване при децата, като спомага за задържане на влагата в организма и в същото време успокоява.

Липов мед
Липовият мед има различни полезни свойства. Това е един от първите видове мед, който хората оценяват и на полезните качества, на който се радват в продължение на хиляди години. Още в предхристиянските времена в Европа, липата е считана за мистично дърво на живота, дърво на здравето, на справедливостта, на победата, символ на плодородието и обект на поклонение.

Белият цвят на меда не се променя, освен по време на кристализация. Неговият аромат е описан като свеж дървесен с нотка на мента, камфор и балсамов аромат. Характеризира се с устойчив послевкус и лека тръпчивост.

Липовият мед съдържа около 400 вещества и съединения, които са жизненоважни за човека и за оптималната активност на организма. Съдържа само 20% вода, а останалите 80% - е сухо вещество, по-голямата част от него - фруктоза и глюкоза, която се усвоява лесно от организма, в оригиналния си вид, без да се изисква консумацията на енергия. Този мед е богат на малтоза, съдържа около 6-8% от нея. Тя се формира по време на зреенето на продукта, наличието на това има благоприятен ефект върху храносмилането. Липовият мед съдържа следните витамини, по-специално: Витамин B 1 (тиамин), Витамин B 2 (рибофлавин), Витамин B- 5 (пантотенова киселина), Витамин В 6 (пиридоксин), Никотинова киселина, Витамин H (биотин), Витамин РР (ниацин), Токоферол, Витамин С (аскорбинова киселина). Важно предимство на продукта е, че съдържа витамини в много добра комбинация с други важни вещества, което води до неговия лечебен ефект. Богат е на разнообразие от микро- и макроелементи, като калий, калций, сяра, мед, йод, алуминий, никел, фосфор, хлор, магнезий, манган, цинк, кобалт и др., като съдържа и органични и неорганични киселини: лимонена, глюконова, млечна, ябълчна, винена киселина, линоленова киселина, оксалова киселина, янтарна киселина, солна киселина и фосфорна. Органичните киселини предизвикват приятен кисел вкус на меда, като допринасят и за неговия аромат и бактерицидни свойства. Важен компонент на продукта е цветният прашец от липа - източник на аминокиселини и протеини, от които се нуждае тялото.

Друга причина, поради която липовият мед се абсорбира добре от организма е, че много минерали в него са точно в същата концентрация, както в кръвта. Редовната консумация на липов мед помага за поддържане на адекватно осмотично налягане на клетъчно ниво, нормализира обмяната на веществата, има благоприятен ефект върху храносмилането и хормоналната активност.

Друга част от добре повлияните от консумацията този вид мед здравословни неразположения включва настинка, кашлица (като средство за изпотяване), невроза, сърдечни болести, безсъние и стрес. Древният учен, философ и лекар Авицена, автор на много книги за изцеление, лекува епилепсия, психотично състояние, главоболие, ревматизъм, подагра, заболявания на бъбреците, пикочните пътища и женски репродуктивни органи с липов мед. Много от неговите рецепти са оцелели през годините и успешно са използвани в медицината. Чаша чай с липов мед е полезен при лечение на заболявания на черния дроб, жлъчния мехур и възпаление на стомашно-чревния тракт. Има добро действие и при офталмологията, тъй като съдържа вещества, които са полезни за ретината (разтвор с мед за изплакване на очите). Липовият мед има диуретично и слабително действие.

Този мед е с най-добри антибактериални свойства, има отхрачващ, противовъзпалителен, успокоителен ефект. Той се използва за възпалено гърло, ларингит, бронхит, астма. Като мехлем е ефективен при лечение на рани и изгаряния, екзема, възпаление на млечните жлези и други възпалителни заболявания.

Когато се използва в козметиката съдържащите се с него витамини и аминокиселини омекотяват кожата, подобряват кръвообращението и стимулират липидния метаболизъм. Поради съдържанието на витамини от група В, С и Е медът помага за възстановяването и подмладяване на клетките.

Мед от кориандър
Медът от кориандър е с кехлибарено-кафяв цвят и с изключителен аромат. Характерна е много бърза кристализация. Този мед е един от най-богатите на микроелементи, необходими за кръвообразуването: желязо, мед и манган. Прилага се успешно при язва и гастрит. Ефективно отхрачващо средство при бронхит и пневмония. Наричан още "мъжки мед" поради свойството си да повишава потентността.

Слънчогледов мед
Медът от слънчогледи е сладка течност, която се прави от нектара на тези красиви растения. Той е с мек вкус и цвят в средните нюанси на жълтото. Медът от слънчогледи съдържа редица витамини и минерали, и е известен с антимикробното си действие.

Той действа благоприятно върху стомаха, червата, функциите на белия дроб, бъбреците, както и при сърдечно-съдови заболявания. Благоприятства зарастването на рани, дерматит, ринит и синузит. Препоръчва се при по-възрастните хора, които се нуждаят от почивка и допълнителна енергия, както и за децата по време на тяхното развитие.

Поради изключителните си лечебни свойства мед от слънчоглед се препоръчва за всички видове настинка и грип. За възползване в максимална степен от неговите полезни характеристики е най-добре да се разтвори в чай с температура на водата под 45 градуса.

Магарешки бодил
Медът от магарешки бодил се препоръчва при заболявания на простатната жлеза, възпаления на пикочните канали и бъбреците. Консумирайте за засилване на имунитета и мъжката потентност, за профилактика при сърдечни и белодробни проблеми, при чернодробни заболявания.

Този ароматен мед е със светло-жълтеникъв цвят и бърза кристализация. Има отлично противомикробно действие и успокоява нервната система.

Манов мед
Мановият мед е с тъмнокафяв цвят, по-бавна кристализация, по-малко сладък аромат и различен от този на нектарните медове. Характеризира се с богат микроелементен състав. Полезен е при чернодробни заболявания, анемии. Ефективен антиоксидант със силни антибактериални качества. Действа като пребиотик и има благотворно действие към нервната система и за подобряванене на интелектуалните способности. С високо съдържание на аминокиселини и минерали като кобалт, манган, цинк, фосфор и сяра.

Поради ниското съдържание на полен може да бъде консумиран и от алергични към полен хора.

Био сертифицираният 100% пчелен манов мед и мед от магарешки бодил са от защитени планински национални резервати, с качеството без аналог.

Билков мед
За финал ви призоваваме "Да подпомогнем българските продукти с безспорни качества". Насладете се на неустоимия аромат на билковия 100% пчелен мед Здравословен Живот от родно производство и се възползвайте от неговите полезни качества. Консумацията на мед предотвратява развитието на бактерии, докато неговите антиоксидантни съставки подпомагат борбата със свободните радикали.


Красотата зависи от настроението и състоянието на ума, така че медът е много полезен, защото укрепва психологическото състояние, намалява депресията, подобрява настроението и здравето като цяло. Научно доказано или не, медът е дългогодишен източник на здраве на поколения наред и ние горещо препоръчваме неговата консумация за здраве и енергия на вас и вашите деца.

Неслучайно медът се консумира в продължение на хиляди години и се почита от природната медицина от дълбока древност до днешни дни. Ние сме се погрижили да ви предложим най-ценните и здравословни разновидности мед, най-ароматните и вкусни видове от този вълшебен еликсир.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...