"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Предимствата на Био кафе Gioia


Последно обновяване на информацията: 23.06.2014 г.


Както добре знаем, аромaтната напитка, нарчена кафе е силен антиоксидант. Съдържа минерали като магнезий и хром. Смята се, че ни предпазва от болести като диабет тип 2, болестта на Паркинсон и намалява риска за получаване на удар, сърдечни заболявания и учестено сърцебиене. Знаете ли че 1-2 чаши Био кафе на ден допринасят за доброто настроение и по този начин благоприятстват доброто общо здраве. Органичното кафе подобрява краткосрочната памет. Дори и тези твърдения да не са доказани на 100%, хората, които обичат да пият кафе, ще продължат да правят това с най-голямо удоволствие.

Кафе Gioia
Предлагаме на вашето внимание уникалното Био италианско еспресо Gioia, готово за консумация, изпечено с помощта на приятелски към околната среда технологии. Органичното кафе Джоя има изключително сладък и мек вкус и аромат и ниско съдържание на кофеин. Това специално кафе (Вижте разнообразието ТУК) e 100% Арабика, отгледано в органични Феър Трейд плантации в Перу и Централна Америка.

"Caffè Gioia" е марка и символ на компанията, регистрирана през 1981 година, като дружество с ограничена отговорност. От тогава предлага на пазара голяма гама от висококачествени продукти. Изключителното качество на 100% Арабика, отгледано в малки плантации в Централна и Южна Америка, е резултат от биологично засяване, без фитохимични торове. Нещо повече, биологично кафе носи и етикета “FairTrade” - международна марка, която гарантира честното и подходящо заплащане на труда на работниците, подисгурявайки им достоен и сигурен живот.

Производство
Компанията притежава 5000 кв.м. фaбрики с модерни производствени технологии за еокологично изпичане на продукта. Този вид производство позволява да се получи равномерно изпичане от най-дълбоката част на кафеното зърно навън, за да получите чаша по-сладко и по-ароматно кафе. Екологичното печене се извършва чрез насочваме на чист итопъл въздушен поток за загряване на зеленото кафе, за да се избегне термичния шок по време на печене. Този процес се извършва в пълно отсъствие на горящи пушеци, за разлика от традиционните машини за печене. Благодарение на подбора, на внимателното дозиране на Арабика и Робуста, както и на прецизността на ръчното произведство, продуктът се намира в сегмента на средно-високото качество.

Зеленото кафе, което се присъединява напоследък към продуктите на компанията, внимателно и прецизно се избира по вид и подлежи на различни анализи в лабораторията. Компанията е насочена към непрекъснато проучване на качеството, като се започне от избора на най-ценните и ароматни кафеенни зърна Арабика и Робуста, идващи от основните произодители от Южна Америка, Централна и Карибска Америка, Африка и Азия.

Caffè Domenico Gioia първо и последващото Labcaffè, винаги поддържат отлично качество, за да задоволят нуждите на своите дългогодишни редовни клиенти, едни от които сме и ние. Убедени сме, че вие също ще се присъедините към нашите редица, веднага след като отпиете първата глътка от ароматната напитка. Вижте и нашата интересна статия за това кои са причините да консумираме точно Био кафе.

Използвана литература:
Eco for you
Lab caffe

Вижте също:

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност

Портал / Статии

Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре. 1. Настройвате...

6 идеи за енергизираща закуска

Портал / Статии

Всички добре знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Помислете колко по-лесно ще бъде за вас, ако сте фокусирани и изпълнени с енергия през целия ден. Нашите здравословни рецепти ще ви отнемат по-малко от 15 минути за подготвяне. Пълнозърнести палачинки Да, палачинките могат да бъдат здравословни! Заложете на пълнозърнесто брашно и добавете няколко яйца към сместа. Добавете канела и ленено семе за допълнителна сладост и желаната текстура...

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...