"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Защо е нужно да се грижим за киселинно-алкалното равновесие?

Автор: Поли Чорбаджийска
Последно обновяване на информацията: 26.04.2017 г.


Защо е нужно да се грижим за киселинно-алкалното равновесие?

Поддържането на постоянно Ph ниво е изключително важно за нормалното протичане на всички биохимични процеси в организма. Съвременният начин на живот и околната среда oказват голямо влияние върху киселинно - алкалния баланс на организма. Много често тези фактори водят до повишаване на киселинните Ph стойности. В резултат, на което тялото създава киселинна среда, което кара организма да заема минерали, включително калций, натрий, магнезий от жизненоважни органи, за неутрализиране на киселините и естественото им очистване от организма. Когато средата е киселинна, тогава тялото не получава достатъчно кислород, което забавя и нарушава много физиологични процеси, включително и метаболизма ни. Поради тази причина, поддържането на киселинно - алкалното равновесие в нормални граници е от голямо значение за нормалното функциониране на всички органи и системи.

Няколко начина да поддържаме оптимален киселинно-алкален баланс в нашия организъм.
Диетите, богати на животински продукти (месо и млечни), както и на преработени храни, кафе, алкохол, захар и зърнени храни водят до небалансирано кисело рН. Киселинността се натрупва в резултат на прием на храна, която съдържа по-малко биоенергият. Биоенегията поддържа алкалността на тялото в оптимални съотношения. Вместо това човек трябва да консумира повече алкализиращи храни като плодове и зеленчуци (особено тъмнолистните), за да се противопостави на тази киселинност и да се предпази от болести.

Прием на алкална вода в домашни условия. Може да определите нивото на рН на водата с помощта на лакмус. Натуралното състояние на водата е 7 по скалата, но идеалното ниво на рН за чиста питейна вода е 8 или 9, което се постига чрез нейното алкализиране.

Може да закупите готова Жива алкална вода с магнезий Adva от Здравословен или да си направите вкъщи със сода Doves без алуминий.
Ако не харесвате вкуса на водата със сода може да я приготвите чрез смесване на 1/2 изцеден лимон и 1/2 чаена лъжичка сода за хляб в 350 мл хладка вода.

Нищо не прочиства системата по-добре от консумацията на големи количества вода - пречистена, филтрирана, дестилирана. Пиенето на вода през целия ден може да помогне за намаляване на киселинността и увеличаване на естественото ниво на алкалност на организма Ви. Опитайте се да се пиете по два-три литра (или повече) на ден. Пийте по една чаша вода половин час преди всяко хранене и друга чаша два часа и половина след всяко хранене. Пийте вода преди лягане и след събуждане.

Двигателната активност помага за поддържане и възстановяване на рН баланс на тъканите, на кръвта и клетъчните флуиди. Най-добрата форма на упражнения за поддържане на киселинно-алкалното равновесие на организма е аеробното упражнение. Движете се, карайте колело, плувайте, танцувайте.


Препоръчани продукти:

Алкална вода с магнезий Adva 2л.
Сода бикарбонат Без глутен Doves Farm 200 гр.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...