"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Кой е модерният цвят за 2012?

Автор: Жанет Найденова, Guerrilla Marketing
Последно обновяване на информацията: 02.04.2012 г.


В днешното забързано ежедневие, Guerrillas знаят, че погледът на потребителя се задържа за по-малко от 0.03 секунди върху опаковката на продукта и цветовете са тези, които предават мигновено посланието и оказват влияние на избора в тази невербална комуникация между продукт и клиент.

Guerrilla Marketing обръща особено внимание на психологическото влияние на цветовете и с какво се свързват те в съзнанието на нашите клиенти. Цветовете могат да накарат Вашето послание да крещи - например с използуването на яркочервено и оранжево, или да шепне свежо със светлосиньо, зелено или земни тонове.

Всяка година Pantone Color Instutite прогнозира кой ще бъде цветът на годината, на база проучване на цветовете, които се промъкват във всяка индустрия и тяхното психологическо влияние. Лидер на това проучване е Leatrice Eiseman – един от най-респектираните консултанти в света в областта на цветовете и тяхното психологическо влияние.

Цветът от психологическа гледна точка може да бъде невероятно вдъхновяващ! За 2012 година модерният цвят за годината е електриково оранжево-червеният цвят на мандарина.

По схемата на Pantone това е цветът:
Tangerine Tango PANTONE 17-1463
Цветът в CMYK е Cyan 0% - Magenta 83% -Yellow 95% - Black 0%.

Този цвят комуникира надежда, оптимизъм и изтънченост, зарежда с позитивна енергия.

Ето какво намерих в моя гардероб, което ще бъде модерно тази година. Комбинациите от цветове събуждат усещане за комфорт, свежест, движение, жизненост, романтичност, богатство, сила, магнетизъм или зависимост, носталгия и много други. Цветът може да се използува за издигане на статуса или престижа на стоките и услугите. Например, често златният и сребърният цвят се съпоставят с оранжевия и светлосиния, като се въприемат като по-престижни.

Споделям с Вас и следните статии за цветовете и формите в Guerrilla Marketing блогa:
“Как жените и мъжете възприемат формите и цветовете и как те им въздействат”
“Влиянието на цветовете в маркетинга”

Пожелавам Ви една година, заредена с позитивна енергия, оптимизъм и изтънченост.

Използвана литература:
JNMarketing

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...