"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Вдъхновяващите шоколади Гайо


Последно обновяване на информацията: 04.10.2017 г.


И в нашия он-лайн магазин заредихме от апетитните ръчно изработени шоколади Гайо и бяхме много приятно изненадани от неповторимия им вкус. Поразровихме се повече за това кои стои зад тяхната изработка и открихме доста интересни факти от кухнята. Ето и отговорите, които ни дадоха любезните Мария и Венсан, на които трябва да благодарим за този чудесен вкус.

Кой стои зад изработката на вдъховяващите шоколади Гайо?

В търсене на нови кулинарни светове Мария и Венсан създават "Гайо Шоколад": работилница за шоколадови вдъхновения. Мария е българка, а Венсан- французин и пловдивчанин от четири години.

Защо се спряхте точно на изработката на шоколад?

Тръпката и вълнението при срещата ни с хората, които отглеждат с много труд и внимание какаото, и откриването на нови усещания при опитването на истински шоколад, породиха желание у нас да споделим с много други хора това приключение. Шоколадите Гайо са послание за по-осъзнато отношение към храната, към хората около нас и към света като цяло. Гайо е поглед отвъд стереотипите и стремеж към творчество.

Какви са здравословните предимства на ръчно изработения шоколад?

Научно е доказано, че занаятчийският или ръчно изработен шоколад е много по-здравословен от фабричния. При изработването на шоколад директно от какаовите зърна на място в работилницата, обработкатa на какаовите зърна е минималнa. Това позволява полезните съставки на какаото (антиоксиданти, витамини, желязо, фосфор, магнезий) да се запазят в много по-голяма степен, отколкото при индустриалните шоколади, за производството, на които какаото е предварително химически третирано, какаовото масло е извлечено и заместено с други не толкова здравословни мазнини.

Освен здравословните предимства, които предоставя тази стара технология, тя ни позволява да избираме и произхода на какаото и условията, при които е отглеждано.

Каква е тайната на неустоимия вкус - истинските какаови зърна или нещо друго:)?

Тайната на неустоимия шоколад, този който изненадва, учудва и разкрива нови светове, се крие в личното отношение и чувство, с които е изработен.

Според вас създаването на шоколад от зърната до блокчето е като композиране на музикална пиеса. Каква музика звучи във вашата работилница, докато тече изработването на блокчетата шоколад?

Част от първите неща, с които обзаведохме работиницата, бяха две малки тонколони, тъй като музиката вдъхва живот на това, което правим. Последно време слушаме най-често френски шансони и джаз от '50.

Споделете някоя апетитна рецепта с шоколадови нюанси и с нашите многобройни читатели.

Заедно с есента се връща и желанието ни за топли напитки. Мексиканският горещ шоколад ни е любим:

Рецепта за двама:

2 купички прясно мляко или обезмаслена течна сметана
50 гр. тъмен шоколад 70%
две щипки чили, пудра от ванилия, канела
нерафинирана захар или мед на вкус

Разтопяваме на слаб огън шоколада заедно с подправките и захарта/меда. Добавяме малко от млякото и бъркаме добре. Малко по малко добавяме цялото количество мляко. За добиване на хубава пяна може да използваме обикновен пасатор или каничка за шоколад "шоколатиера", позволяваща разбъркването и образуването на

Кое е вдъхновението, което ви води и ще продължи да ви води към сърцата на все повечето ваши привърженици?

Вдъхновение ни носят хората, с които ни среща шоколада и идеите, които създаваме заедно.

Специални благодарности от екипа на "Здравословен живот"!

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...