"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Манастирско кисело мляко със закваска любов


Последно обновяване на информацията: 25.01.2016 г.


Има ли българин, който да не обича истинското, гъсто и хранително кисело мляко? Освен добре познатия плътен вкус, няма човек, който да не знае за неговите положителни качества върху здравето. Този път ще говорим за манастирското кисело мляко и с какво то се различава от млякото, което ни гледа от рекламите по телевизията и от рафтовете в магазина.

Понеже сме на тема „Силата на мисълта” за постигане на щастие, любов и благоденствие, идеята да се докоснем за миг до Божественото ни се стори доста добра. Красива и чиста природа на 800 метра надморска височина, мир и спокойствие за тялото и душата. Това е картината, която цари в Конявската планина и по-специално - Жабленския манастир. "Проблемът е, че хората се откъснаха много от природата, а това е свързано и с откъсването им от Бога." – Това са думите на йеромонах Климент от манастира.

Монасите от старостилния манастир „Св. Йоан Предтеча” търсят всякакви начини да се препитават, тъй като те не са под шапката на Българската Православна Църква, поради тяхното несъгласие с някои от принципите им. Те строят и манастир в Кюстендил, където отглеждат ябълки, жито, картофи и круши. Манастирското кисело мляко е излязло изпод ръцете на шестимата монаси, които живеят в манастира. Техният ден започва с молитви и четене, след което всеки поема по своите задачи. Манастирските животни се радват на грижите на послушниците в манастира. Всяка кравичка си има име Евка, Анка, Витоша, Петкана, Пенка, Средка и прекарва деня навън на паша, а вечерно време животните хапват смлян фураж – ечемик, жито, овес. Зимата се хранят със сено, цвекло, царевица, овес, ечемик, жито. Според монасите колкото и да сме бедни, винаги ще има нужда от мляко и сирене и тази е причината да се нагърбят с идеята да правят чисто, маслено и качествено кисело мляко, което да достига до хората в града, хората, които са позабравили чистия вкус на истинските хранителни продукти.

Млякото зрее между 12 и 36 часа, а най-добре 24 часа. Процентът на масленост е 4%. Старата манастирска рецепта е гаранция за неговата чистота и натурален произход, а ние получаваме гаранция и за начина, по които то е произведено - много сърце и позитивно отношение, което неминуемо зарежда и хората, които го консумират. Кисело мляко, направено с Любов.

Ние го опитахме. Вкусът е неповторим и си хапваме всеки ден. Харесва ни идеята, че купувайки кофичка от това кисело мляко, за мъничко се свързваме с духовността, която малко или повече е изчезнала от нашето всекидневие. Поръчайте си още сега тук.


Използвани източници:
Chudesa
Capital

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...