"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Един по-хубав мъж

Автор: Д-р Светла Николова (Армина)
Последно обновяване на информацията: 23.09.2013 г.


Кожата на мъжете е около 20% по-дебела от тази на жените, съдържа повече колаген и затова проблемите като сухота и бръчки се появяват по-късно. Но въпреки това потреблението на мъжка козметика се увеличава и то не само на пяната за бръснене. Мъжките кремове за лице, тоник или балсам за след бръснене са сред мъжките средства в грижата за лицето, които все повече се търсят. Но дали е достатъчно да се ползва козметика, за да изглежда мъжкото лице по-добре.

По-малко мъже, отколкото жени се замислят за качеството на козметиката, която ползват. Но в съвременния свят на замърсяване от всички източници – вода, храна, въздух, все повече от тях са засегнати от чувствителност на кожата, проблеми със здравето и то по мъжката част. И ако въпреки това, продължават да не смятат, че причина за това е козметиката, то техните съпрузи и приятелки се грижат за тях. Те са в по-голямата си част купувачите на мъжката био козметика. Но винаги ни е приятно да срещнем мъже, ценители на добрите продукти и уважаващи собственото си здраве. Запознаваме се с тях дори и на срещите с бременни жени и майки на малки деца.

Списанието OEKOTEST в броя си от месец май 2012 направи специални тестове на мъжки козметични продукти по отношение на тяхната безвредност и състав. От изследваните 45 продукта 38 съдържат аромати, които причиняват алергии. Сред тях са марки като L’Ocitane, Boss, Gillette, Nivea.

Повече от половината от продуктите съдържат полиетиленгликол (ПЕГ). Това синтетично съединение, което служи като повърхностно-активно вещество или като емулгатор.

В продукти на известни марки се съдържа консерванта DMDМ, който отделя формалдехид – причинител на ракови заболявания. В марки от сектора „медицинска“ козметика са открити съединения като триклозан, който причинява алергии и прави бактериите резистентни на антибиотици. В някои кремове и тоник за лице се съдържа хормонално действащи съединения като Ethylhexyl Methoxycinnamate и Benzopehone-3.

Пяната наa href=http://www.zdravosloven.com/prod_list.php?skeyword=homme+II&sgroup=0&ssubgroup=-1&sbt=%D2%FA%F0%F1%E8&sbuton=%D2%FA%F0%F1%E8>SANTE HOMME II e отличена със знака „Много добър“ на OEKOTEST, защото не съдържа нито едно от всички тези съединения.

Изборът на мъжете, търсещи качествена и безвредна козметика е SANTE HOMME II. Причината за това е:
• Два био сертификата BDIH и Natrue
• Без глутен
• Веган
• С био екстракт от асаи, алое вера и био кофеин

С продуктите на SANTE HOMME II, не само мъжът става по-хубав, но и планетата Земя.

Използвана литература:
Armina-bg

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...