"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Екзотична маска за лице за студените зимни дни

Автор: Мария Лашкова
Последно обновяване на информацията: 25.02.2013 г.


Зимата е сезонът, когато кожата има нужда от допълнителна хидратация, подхранване и грижа. Липсват й топлата милувка на слънчевите лъчи, гальовният топъл вятър. Честите температурни смени от топло в стаите, към студено навън, подлагат на постоянен стрес защитните сили на кожата. А сегашните минусови температури допълнително нарушават нейния естествен баланс. Налага се да положим специални грижи за нашата кожа, тъй като тя е важен фактор за първото впечатление, което оставяме в околните. Всички ние искаме да будим само възхищение.

Какво по-хубаво от домашно направената плодова маска за подхранване и хидратация през зимата. Както ние си мечтаем за екзотични морета с бели пясъци и разлюляни от бриза палми, така и нашата кожа не би отказала малко плодова грижа директно от природата. Всички плодови маски за лице са ефективен природен начин да се погрижим за изтощената от зимните студове кожа. Защо не си я приготвите в домашни условия? Този път ще се спрем на един екзотичен плод от далечна Бразилия, с не по-малко екзотичното име акай.

Акай е богат на витамини, антиоксиданти, флавоноиди и хранителни вещества, които подпомагат борбата с акнето, пъпките и предпазват от стареене. Акай лекува кожата и се грижи за нейната регенерация и хидратация и предпазва от свободните радикали. Използва се за красива кожа, против преждевременно остаряване и за допълнителна енергия.

Необходими продукти за маската:
2 супени лъжици сок от акай/акай на прах;
2 супени лъжици Лимонов сок;
Етерично масло бадем.

Другото предложение:
3 чаени лъжици Сок от акай;
1 чаена лъжица мед;
1 брой жълтък;
1 чаена лъжицаовес;
1 свеж банан.

Ако пък сте от хората, които предпочитат да си купуват козметика, предложението ни е не по-малко апетитно. Маслото от акай се използва в различни кремове за тяло и лице като по-безопасна алтернатива на други тропически масла. Дори преработено и съхранявано за по-дълго време, маслото от акай запазва в голяма степен антиоксидантните си свойства. Прочетете повече за полезните характеристики на акай в нашата статия на тази тема.

Внимателно селектирахме козметиката, която включва в състава си акай. С меката си формула тези препарати достигат до всяка клетка на кожата като я подхранват в дълбочина. Поддържат кожата в свеж и естествен вид и възвръщат баланса й, като ни гарантират 24 часа хидратирана и подхранена кожа. Разгледайте цялото разнообразие. Изборът е изцяло ваш.

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...