"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Чисто и там, където всички ходят

Автор: Д-р Светла Николова (Армина)
Последно обновяване на информацията: 16.09.2013 г.


Препаратите за почистване на тоалетна трябва да си свършат работата: да почистят и дезинфекцират.

Едва ли обаче си мислите, че те съдържат пестидици. Във WC продуктите за чистене химическите пестициди са натриевият хипохлорит или избелителят.

Химикалите в почистващите препарати могат да причинят различни здравни проблеми: за очите, дихателните органи, кожата. Някои се забелязват веднага като зачервяване на кожата, а други са скрити и с дългосрочни последици като рак например. Препаратът за тоалетна е един от най-опасните от всички домашни чистители. Това е казано в доклада на Philip Dickey от Washington Toxics Coalition. Избелителите и амонякът са едни от най-опасните.

Ароматите! Хубаво е тоалетната да ухае приятно, нали. Например на морски бриз. А сега си представете как морският бриз се вкарва като аромат в препарата за тоалетна. Ами просто не може. Ясно е, че е синтетичен, а те са едни от основните причинители на алергии, астма и редица още главоболни проблеми. Тъй като химическите съставки в един синтетичен аромат са търговска тайна, от фирмите не се изисква да напишат съставките, а просто Fragrance.

Алкилфенолните етоксилати ((APEs) са повърностно-активни вещества и са също едни от скритите съставки за почистване на тоалетната. След като пуснем водата, тя поема със себе си и APEs. В отпадните води те се разграждат до нонилфенол и октилфенол, които са много токсични и не се разграждат лесно в почвата и водата. John Sumpter от Великобритания е открил, че мъжките риби, погълнали феноли произвеждат женски протеини.

Вместо с химикали, някои съветват да почистим тоалетната с оцет и сода. Има и друг добър начин, който е също толкова безвреден.

AlmaWin препаратът за тоалетна е без хлор, фосфати, синтетични съединения и 100% биоразградими съставки. Вместо химикали, той съдържа растителни захариди от цвекло и картофи, млечна киселина, лимонена киселина и други натурални вещества.

Препаратът е концентрат, което означава, че пестим пари и се отделят по-малко въглерод, за да се стигне от точка А до точка Б. Ароматът е от биоевкалипт и биомента. Продуктът е дерматологично тестван, което означава, че е единственият продукт за WC почистване, който e изпитан и не вреди на кожата.

С биосертификат EKO garantie от Certisys.

Разгледайте и останалите безвредни препарати за пране и почистване на дома.

Използвана литература:
Armina-bg

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...