"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Специалност: Кардиология; Вътрешни болести. Управител на МЦ "Здравословен живот

Лично и професионално ангажиран с основните идеи на програма „Здравословен живот” по време на тридесет годишната си практика с пациенти със сърдечно-съдови заболявания и вътрешни болести, д-р Цолов се присъединява се към екипа на медицински център „Здравословен живот”, защото е силно мотивиран да насочва и помага на пациентите със сърдечни проблеми от най-ранна възраст, като акцентира върху огромното значение на превенцията на организма срещу болести чрез правилно хранене, активен спорт и анти-стресов начин на живот. Дългогодишната практика и наблюдения на д-р Цолов върху първопричините и естеството на сърдечните заболяванията на пациентите го правят безкрайно ценен кадър за екипа на ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

Д-р Цолов продължава традицията на лекари в семейството си и завършва Медицинска Академия в София през 1979г. Придобива специалност по Вътрешни болести през 1986г. и специалност по Кардиоревматология през 1990г. Допълнително специализира и Клинична алергология. От 27 годони работи в УМБАЛ „Св. Анна”, в гр. София в клиника по Кардиология. Ръководи екипа на Интензивен Кардиологичен сектор за периода 1999-2006г. Заема длъжност на заместник председател на Комисията по етика в УМБАЛ „Св. Анна” за периода от 1998г. до 2004г.

Области на специализация:
Сред водещите му професионални и научни интереси са съвременно лечение на исхемична болест на сърцето, интервенционално лечение на ИБС и белодробен тромбоемболизъм, алкохолна аблация при ХКМП и др. Член е на Дружеството по Кардиология в България.Член на БЛС. Участва активно във всички национални конгреси по кардиология, симпозиуми и презентации. Неколкократно е бил лектор на тема „Лечение на Артериална хипертония с АСЕ инхибитори - ефективност и резултати” на база на свои дългогодишни изследвания и анализи на пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Допълнително, д-р Цолов е участвал в курсове по повишаване на квалификацията и усвояване новостите в терапевтично поведение в спешните състояния в кардиологията, проведени в Мадрид и Будапеща през 2003г. и 2005 г. За периода 2000-2010г., д-р Цолов системно участва в клинични проучвания, проведени в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна”, като участник и Главен изследовател фаза III и фаза IV.

В медицински център Здравословен Живот Д-р Морис Цолов извършва следните прегледи и медицински услуги:
инфаркт - оценка на състоянието;
кардиология - преглед.


Вижте също: