"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Колаген 5 (Collagen 5) 60 капсули

59.00 лв.

Съдържание: на една желатинова капсула: лиофилизирани субстанции от: рибен колаген (60 mg), арония (9 mg), червена боровинка (9 mg), козе мляко (27 mg), кобилешко мляко (15 mg).
Търговска марка: Collagen 5
Разфасовка: 60 капсули (120 mg)
Производител: Новостар ЕООД
Произход: Полша

Дозировка и начин на приложение: Редовната доза е 2 капсули дневно. Приемат се сутрин и вечер от 30 до 60 минути преди хранене. Този интервал на прием преди хранене е важен за пълноценното усвояване на колагена, тъй като се разчита на естествената ензимна преработка в човешкия организъм. Друго важно условие е приемът на колагена да става заедно с приема на нормалната дневна доза витамин С. Само при наличието на достатъчно количество витамин С в организма, може да се осигури необходимата среда за синтезиране на собствен колаген.

Важно! При екстремни обстоятелства като счупване, навяхване, изгаряне, нараняване, хирургическа интервенция и други проблеми с тъкани, кости, кръвоносни съдове и вътрешни органи, от 2 до 4 седмици да се приемат по 4 до 6 капсули дневно за по-бързо и качествено възстановяване. Колагенът като основен човешки протеин не е токсичен за организма и няма опасност от предозиране. Ефектът е доказано зависим от количеството.

Основни области на приложение:

Профилактично - за превенция на проблеми със стави, сухожилия, кости, мускули, съединителна тъкан.

Терапевтично - за справяне с различни здравословни проблеми.

Козметично - за поддържане на здрави и с добър външен вид кожа, коса, нокти. Забавяне белезите на стареене и справяне с проблеми като бръчки, целулит, петна по кожата, изтощена коса, проблемни нокти.

КОЛАГЕН 5

Колаген 5 е изцяло натурален продукт. Основната му съставка е лиофилизиран рибен колаген, допълнен с уникална комбинация от лиофилизирани субстанции от арония, червена боровинка, кобилешко и козе мляко.

Защо е необходим Колаген на нашия организъм.
30% от нашето телесно тегло е Колаген и 70% вода. След 25г възраст количеството на произвеждания от организма Колаген намалява прогресивно. Колагенът е " основния телесен протеин", който се среща най-често и е най-важен за нашето тяло. Протеинът намалява при естествения му ежедневен оборот в нашия организъм с 4% на ден и води до нетна загуба на около 30 грама аминокиселини при този процес. Това може да представлява значителен проблем за повечето от нас, но още повече за хора, които извършват тежък физически труд, занимават се професионално или любителски със спорт, фитнес, културизъм др. Свободните радикали , стресът, болестите , възрастта, нездравословното хранене , пестицидите и вторичните ефекти на много лекарства допринасят за разрушаването на колагена , което се проявява в липсата на мускулна жизненост,понижена гъвкавост и болки в ставите, преждевременни бръчки , влошаване еластичността на кожата, здравината на ноктите и косата . Тази загуба трябва да бъде компенсирана с хранителен режим за ре-синтез на изразходваните количества. Колагеновият протеин включва също така и червени кръвни клетки и албумин , които служат за регулиране на физиологичните процеси, като същевременно е и основен компонент на хиляди ензими и хормони, които регулират флуидния и електролитния баланс в организма.

Защо “Рибен” трябва да е колагенът, който избирате.

В момента на пазара се предлага голямо разнообразиe от продукти, съдържащи колаген. Ако се поинтересувате от източника на този колаген ще установите, че в повечето случаи, той е с говежди, свински или пилешки произход. След като е установена необходимостта и ползата от приема на колаген, учените са продължили своите усилия в търсене на най-подходящия източник на колаген за човека. Така, най-съвременните проучвания са показали, че колагенът извлечен от риба притежава редица преимущества пред другите видове колаген. Основните предимства на рибния колаген са неговото максимално доближаване до пространствената структура на човешкия колаген, по-бързото и по-пълноценно усвояване от човешкият организъм и не на последно място, елиминиране на възможността за предаване на някои опасни за човека токсини и заболявания като луда крава, свински или пилешки грип. Всички актуални изследвания на извлечен от риба колаген показват нулева токсичност за човешкия организъм. Това определя неговата безопасност и пригодност за продължителна употреба.

За кого е предназначен Колаген 5

Този продукт е съставен така, че да покрива нуждите на възможно най-широк кръг от хора. Предназначен е както за мъже, така и за жени в широк възрастов диапазон.

За млади хора, занимаващи се активно с фитнес, аеробика, боди билдинг и други видове любителски или професионален спорт. С приема на този продукт се осигурява поддържане на колагеновия баланс, набавяне на всички важни видове протеини, аминокиселини, витамини и минерали, натрупване на мускулна маса, поддържане на гъвкави и издръжливи стави и сухожилия, бързо и качествено възстановяване след травми, поддържане на оптимално тегло.

За хората на средна възраст, успешно спомага за попълване на колагеновия дефицит. Може да се използва както профилактично, така и при появата на първите белези за колагенов дефицит или стареене на организма като: поява на бръчки, изтощени коса и нокти, намалена гъвкавост и болезненост на стави и сухожилия, начални прояви на понижена костна плътност, особено при жените. В тази възраст е момента за максимално използване на козметичните възможности на Колаген 5. Не случайно, този продукт има качествата на нутрикозметик. Това означава , че този продукт е едновременно лекарство, козметичен продукт и хранителна добавка.

За хора в напреднала възраст, този продукт дава възможност за по-продължително поддържане на здравословен и физически активен начин на живот. Незаменим е при поява на скованост и болки в ставите, понижаване на костната плътност, дегенеративни промени в очите, кръвоносните съдове, вътрешните органи и меките тъкани. Колаген 5 има доказан ефект и в противодействието на външните белези на стареенето. Всички сме свидетели как с напредването на възрастта, хора на една и съща възраст изглеждат различно – стойка, походка, кожа, коса, нокти. Всичко това показва как различни фактори са се отразявали върху колагеновия баланс на отделния човек. Никой продукт не може да спре този процес, но защо да не се възползваме от възможностите за неговото забавяне и максимално да удължим срока на един активен живот със самочувствие.
Независимо от пол и възраст, Колаген 5 е необходим при травми, счупвания, изгаряния, хирургически намеси, след употребата на антибиотици, инфекции на уринарния и стомашно-чревния тракт или язва, кисти, алергии, екземи или кожни инфекции.

Освен натуралният рибен колаген, КОЛАГЕН 5 съдържа още четири компонента, които от една страна са необходими за пълноценното усвояване на колагена, а от друга страна допълват цялостния нутрикозметичен ефект на продукта.

Важно! Продукт не е предназначен за деца под 14 г., както и за хора с чувствителност към неговите съставки.

Предназначение:
Хранителната добавка Колаген 5 се препоръчва за мъже и жени, които желаят да бъдат по-дълго активни и да изглеждат млади. Редовното приемане на хранителната добавка влияе благоприятно върху ставите, кожата, косата и ноктите.Още продукти от този щанд:

Хрущял от акула (Shark Aid) CaliVita
Защита за ставите (Joint Protex FORTE) CaliVita

На вашето внимание:

6 освежаващи смутита за красива кожа и коса

Кухня и рецепти / Напитки

Знаете ли, че може да подобрите състоянието на вашата коса, кожа и нокти с ежедневна консумация на зелено смути. Регенерирайте кожата отвътре навън. Препоръчваме да използвате поне един замразен плод във всяка рецепта, за да се радвате на неустоим вкус. Тропическа куркума за прочистване (2 порции) Ако искате да подхраните и предпазите кожата си от увреждане от слънцето, то тази смес от ананас и куркума е идеална за вас. Ананасът съдържа витамин...

Пробиотичен дип с кашу

Кухня и рецепти / Пастети, каши и пюрета

Вчера си направих този много вкусен дип с кашу, който реших да обогатя с пробиотици. Те са необходими за организма, когато сте се подложили на антибиотично лечение, когато имате затруднено храносмилане, страдате от констипация или кандида. Те: • предотвратяват растежа на гъбички и вредни бактерии; • поддържат химичния и хормоналния баланс в тялото; • произвеждат В витамини и особено В 12; • подпомагат храносмилателната система и правилното функциониране...