"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Мелатонин (Melatonin 3.0) CaliVita

33.10 лв.

Съдържание: 3 mg Мелатонин
Неактивни съставки: Вещества с естествен произход: дикалциев фосфат (микрогранулат), микрокристална целулоза (стабилизтор), стеаринова киселина (емулгатор), натрий кроскармелоза (подсладител), талк (пълнител).
Търговска марка: CaliVita
Опаковка: контейнер
Разфасовка: 60 таблетки
Производител: CaliVita International
Произход: САЩ

Забързани в ежедневието, ние отделяме все по-малко време за възстановяване и адекватна почивка. Нашият трескав начин на живот може незабелязано да ни вкара в порочен кръг, при който е възможно повишеният стрес да отключи някои нарушения на съня. Достатъчното количество отморяващ сън е физиологична потребност. Мелатонинът може да окаже голяма помощ за постигането му.

На кого го препоръчваме?

В мозъчния ствол се намира един много важен орган: пинеалната жлеза. При намаляване интензитета на светлината тази жлеза произвежда мелатонин от серотонин. Мелатонинът играе важна роля за поддържане на правилния ритъм сън-бодърстване.

В зависимост от количеството на естествената светлина производството на мелатонин се повишава, гарантирайки физиологична почивка на нашето тяло. Названието мелатонин произхожда от гръцката дума „мелас” (черен), показвайки че той се произвежда само на тъмно. Мелатонинът е важен не само за човешкия организъм. Мигриращите птици отлитат през есента под неговото въздействие. Мелатонинът регулира растежа на козината и зимния сън на животните.

Нивото на мелатонина в организма се променя в съобразно биоритмите. Съществува денонощен ритъм, основан на слънчевото греене и сезонен ритъм, който следва продължителността на деня. Нивото на мелатонина през нощта може да бъде десетократно по-високо отколкото през деня.

Това равновесие може лесно да бъде нарушено при хора, чиято работа го изисква (напр. работа на смени) или се налага често да пътуват, сменяйки часовите пояси. Хората, които имат проблеми със заспиването обикновено прибягват до синтетични лекарства. Решението, обаче, би могло да бъде лесно с добавка, съдържаща естествено вещество, което се произвежда и от нашия организъм. За разлика от синтетичните средства, мелатонинът ни гарантира, че ще се събудим отпочинали.

Важно е да се отбележи, че производството на хормона намалява с напредване на възрастта и че той може да окаже ценна помощ в определени случаи на нарушение на съня при хора в напреднала възраст.

Човешкият организъм функционира най-добре ако е гарантиран правилният ритъм сън-бодърстване. Подпомагайки физиологичния сън и релаксация Мелатонинът може да допринесе за нормалната функция на имунната система, както и за регулацията на кръвното налягане и телесната температура.

Нашият продукт Melatonin е наличен и във форма с удължено освобождаване, която гарантира продължителна абсорбция. По този начин не само се улеснява заспиването, но се повлиява благоприятно продължителността и качеството на съня.

По 1 таблетка дневно, половин час преди лягане.Още продукти от този щанд:

Хранителна добавка ZEN - Goodbye Stresss с адаптогени и антиоксиданти (от Надя Петрова) 60 капсули
Енергия и памет (Energy & Memory) CaliVita

На вашето внимание: