"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Пробиотик и инулин (AC Zymes Plus) CaliVita

70.20 лв.

Съдържание: 6 милиарда Пробиотични култури CFU (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve), 200 mg Инулин на прах.
Търговска марка: CaliVita
Разфасовка: 60 капсули
Производител: CaliVita International
Произход: САЩ

AC Zymes Plus е нова формула висококачествен пробиотичен продукт, с високо съдържание на живи пробиотични щамове и инулин. Изследванията през последните две десетилетия показват, че доброто състояние на червата е от решаващо значение за здравето на организма, както и че нездравословното им състояние допринася за по-широк спектър от заболявания, включително диабет, затлъстяване, ревматоиден артрит, аутизъм, депресия, синдром на хроничната умора и т.н.

Относително наскоро започнахме да разбираме ролята на чревната флора за човешкото здраве и болести. Наред с другите неща, здравата чревна флора насърчава нормалната стомашно-чревна дейност, осигурява защита от инфекции, регулира обмяната на веществата и обхваща повече от 75% от нашата имунна система. Освен с различни заболявания, нерегулираната чревна флора се свързва и с някои черти на съвременния начин на живот, които за съжаление допринасят пряко за нездравословното й състояние. Такива, например, са приемът на антибиотици и други медикаменти (за контрол на раждаемостта и нестероидни противовъзпалителни средства), диетите с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, захар и преработени храни и такива с ниско съдържание на ферментиращи влакна, токсични храни причиняващи СПЧ (синдром на пропускливите черва), СРДЧ (синдром на раздразненото дебело черво), хроничният стрес и хроничните инфекции. Антибиотиците са особено вредни за чревната флора.

Нарушавайки състоянието на нормалната чревна флора, покрай вредните бактерии, антибиотиците убиват и част от полезните. В този случай, на мястото на полезните бактерии се заселват вредни бактерии, паразити или гъбички, при което се променя състава на микроорганизмите обитаващи червата, водещо до нарушение на функциите на стомашно-чревния тракт.

Това състояние, известно като дисбактериоза, е особено опасно при деца и хора с по-слаб имунитет. Дисбактериозата протича скрито и коварно и е следствие от един порочен кръг – предписват се още антибиотици с цел унищожаване на новозаселилите се вредни микроби, което още повече нарушава екологията на червата и т.н. Ето защо, след всеки прием на антибиотик е необходимо да се приема висококачествен пробиотик най-малко за една-две седмици, до пълно възстановяване и стабилизиране на здравословното състояние на чревната флора.

В същото време, при нарушение в състоянието на чревната бариера могат да се появят, например, кожни проблеми, като екзема или псориазис, сърдечна недостатъчност, автоимунни състояния, засягащи щитовидната жлеза (Хашимото) или ставите (ревматоиден артрит), психични заболявания, аутизъм, депресия и др.

Това означава, че възстановяването на здравата чревна флора и целостта на чревната бариера е от изключително важно значение за здравето на организма. Това е особено вярно при автоимунните заболявания, независимо дали има наличие на храносмилателни проблеми или не.

По 1 капсула дневно.Още продукти от този щанд:

Пробиотик с бактерии от зелев сок (ProViotic) 60 растителни капсули
Хеликобактер (Helicobacter) ProViotic 10 растителни таблетки
Куркума (Curcuma Pro) CaliVita
Инулин на прах (Pure Inulin) CaliVita

На вашето внимание:

Пробиотичен дип с кашу

Кухня и рецепти / Пастети, каши и пюрета

Вчера си направих този много вкусен дип с кашу, който реших да обогатя с пробиотици. Те са необходими за организма, когато сте се подложили на антибиотично лечение, когато имате затруднено храносмилане, страдате от констипация или кандида. Те: • предотвратяват растежа на гъбички и вредни бактерии; • поддържат химичния и хормоналния баланс в тялото; • произвеждат В витамини и особено В 12; • подпомагат храносмилателната система и правилното функциониране...