"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

ПепЕнзим (PepEnzyme) Life in Supplements

38.00 лв.

Съдържание: протеаза получена чрез ферментация на Serratia marcescens.
Други съставки: микрокристална целулоза.
Търговска марка: Life in Supplements
Разфасовка: 60 капсули (400 mg)
Производител: AST Enzymes
Произход: САЩ

Основната съставка на PepEnzyme е ензимът серапептаза. Серапептазата е мощен протеолитичен ензим, който подпомага организмът да изгради адекватен отговор на възникнали възпаления.

Серапептазата се получава от вид бактерии, които първоначално са открити в храносмилателната система на копринените буби. Бактериите Serratia mercesans произвеждат серапептаза - ензим, който позволява на копринената буба, да разтвори копринения си пашкул и да излезе след метаморфозата.

Днес се отглеждат култури от Serratia за производство на ензима чрез ферментация. Многобройни проучвания и клинични изследвания доказват, че серапептазата има протеолитични (способност да разгражда протеин) и фибринолитични (способност да разгражда фибрин) свойства.

Фибринът е твърд, жилав протеин, подреден в дълги влакнести вериги. Формира се от фибриноген, разтворим протеин, който се произвежда от черния дроб и се открива в кръвната плазма. Фибринът е склонен да образува циркулиращи комплекси, които създават бариери възпрепятстващи усвояването на лечебни хранителни вещества във и около районите на възпаление.

В по-голямата си част болестотворните организми или са изградени от протеини, или биват защитавани от протеини. Когато тези протеини попаднат в тялото и няма ензим, който да ги разгради, тези белтъчни молекули се третират от тялото като нарушители. Ако имунната система не може да се справи с тях, те се натрупват, а тялото започва да ги третира като алергени. Това от своя страна причинява възпаления. Така протеолитичните и фибринолитичните свойства на серапептазата предопределят противовъзпалителните й способности.

Серапептазата способства за повишаване на здравословното състояние на дихателните пътища и синусните кухини, подобрява заздравяването на тъканите и значително намалява възпалението. PepEnzyme е подходяща терапия при: заболявания на дихателните пътища, хронични проблеми с носа и носоглътката, карпел-тунелен синдром, болки и подувания в челюстта и пр. Дава добри резултати при терапия на ревматоиден артрит.

Серапептазата има и уникалната способност да асимилира не -жива тъкан, която се образува като вторичен продукт от имунния отговор на организма при настъпило възпаление, без да вреди на жива тъкан.

PepEnzyme съдържа стомашно - устойчива серапептаза, която спомага за нормалния фибрин метаболизъм. В допълнение серапептазата поддържа адекватен противовъзпалителен отговор на организма чрез намаляване на метаболитното възпаление, което обикновено възниква под формата на асимптоматичен възпалителен процес, в отговор на стрес, неправилно хранене и други външни фактори. Съществуват и доказателстваза това, че серапептаза инхибира C-реактивен протеин - маркер за възпаление, който се свързва със сърдечно-съдовите заболявания.

PepEnzyme е стомашно-устойчив, което обуславя преминаването му през киселинните условия на стомаха, без да загуби активността си, респективно своята ефективност. Това позволява оптимална абсорбция в тънките черва и съответно по-голяма системна активност.

Протеолитичните ензими са ключът към здравословния живот. Те се секретират от панкреаса. Преработените храни, влиянието на токсините от околната среда и болестите са причина тялото да използва тези ензими, принуждавайки го да работи още по-усилено, за да синтезира тези ензими и да ги използва като комплексна реакция на нашия организъм срещу възникналите възпаления.

За най-добро усвояване на PepEnzyme се препоръчва да се приема на гладно. Така ензимът попада директно в кръвта и достига до различните части на тялото. Още едно условие предопределящо пълното усвояване на ензима е, приемът му да се осъществява заедно с прием на минерали и метилсулфонилметан .

Симптомите, които подсказват необходимост от допълнителен прием на протеолетични ензими са: газове, подуване на стомаха, киселини, стомашен дискомфорт и други.

По 1 до 2 капсули, два пъти на ден на празен стомах. Приемайте поне от 30 до 60 мин. преди или 2 часа след хранене с 250 мл. вода.Още продукти от този щанд:

Препоръчван продукт
Хеликобактер (Helicobacter) ProViotic 10 растителни таблетки
Пробиотик и инулин (AC Zymes Plus) CaliVita
Комбуча и Пчелен прашец (Kombucha & Bee Pollen)
Алкамин Лимон (Alkamin Lemon)

На вашето внимание:

Сурови палачинки от чиа и банан със сурово малиново сладко

Кухня и рецепти / Десерти

Никога не съм обичала традиционните палачинки. На 18 години като се запознах с разделното хранене разбрах, че това е една наистина доста вредна комбинация от бяло брашно, прясно краве мляко, олио и яйца, а като добавим и краве сирене или мармалад след това картинката се влошава още повече. Впоследствие разбрах, че суровоядците правят нещо подобно на палачинка от банан и ленено семе. Много отдавна исках да пробвам, но реших вместо ленено семе,...