"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Нашата клиентка Милена Младенова ни изненада с прекрасна домашно приготвена рецепта за лосион за тяло с кокосово масло. Мария има малко детенце и в момента е бременна, но продължава да отделя от своето внимание и на своите здравословни рецепти. Изказваме нашите благодарности за рецептата и поздравления за Мария, която въпреки заетото ежедневие на всяка мама, се интересува и успява да намери време да реализира своите чудесни здравословни идеи. А ето и какво ни написа Мария.

Предлагам ви една изцяло натурална рецепта, с помощта на която да си приготвите луксозен лосион за тяло в домашни условия. Тя е изключително лесна за изпълнение и включва три основни съставки, които са леснодостъпни, а времето, което ще вложите е не повече от 10 минути. Можете да я персонализирате спрямо типа на вашата кожа, да добавите желания от вас аромат и дори да направите подхранващ лосион за вашето бебе, добавяйки лайка и невен.

Сред най-популярните комбинации са:
Невен и лайка за бебето;
Розова вода и бадемово масло;
Мента, голтерия и джинджифил за болка в мускулите;
Кокосово масло и невен за лице;
Мента и зелен чай;
Лавандула и ванилия.

Към основната рецепта можете да добавите различни етерични масла, в които предварително сте потопили билки или пък да замените кокосовото масло с масло от шеа или какаово масло, за да постигнете по-гъста консистенция.

Необходими съставки:
1/2 чаена чаша бадемово масло или зехтин

1/4 чаена чаша кокосово масло Rapunzel

1/4 чаена чаша пчелен восък

По желание:
1 чаена лъжичка витамин Е, под формата на масло
2 супени лъжици масло от шеа

Начин на приготвяне и употреба:
Смесете всички съставки в по-голям стъклен буркан, който предварително сте измили и подсушили добре.
В малка тенджера напълнете няколко пръста вода и я загрейте на умерен огън.
Поставете буркана в тенджерата, като предварително сте махнали капака му.
С постепенното загряване на водата, съставките в буркана ще започнат да се разтапят, поради което е необходимо да го разклащате от време на време или да разбърквате периодично сместа. Когато се разтопят напълно и се получи хомогенна смес, я пресипете в по-малък чист буркан с плътно затварящ се капак, в който ще съхранявате лосиона за тяло. Не използвайте помпа, тъй като няма да преминава добре през нея.

Използвайте го така, както използвате обикновения лосион за тяло. Приготвен по този начин, той ще има много по-дълъг срок на годност от останалите домашни лосиони, тъй като всички негови съставки са стабилни сами по себе си и рецептата не изисква добавянето на вода. За да се насладите пълноценно на овлажняващите му свойства, го използвайте в рамките на шест месеца.

Този лосион е изключително подхранващ за кожата и е подходящ дори за подсечена бебешка кожа, екзема или предотвратяване появата на стрии.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Лесно домашно червило

Козметика /

За да направите това изцяло естествено червило, ще ви трябват : - 1 цвекло, - 1/2 ч. л. пчелен восък, - 1/2 ч. л. кокосово масло - 1/2 ч. л. масло от ши или какаово Цвеклото ще придаде хубав червен цвят, така че го нарежете на малки парчета и го сложете да се дехидратира във фурна или дехидратор. След като е напълно сухо, поставете го в чопър или кафемелачка, докато стане на прах. Разтопете пчелния восък, ший или какаово масло и кокосовото...

Домашно приготвен бадемово-овесен скраб за лице

Козметика /

Лесен за приготвяне скраб с изненадващо голям набор от полезни качества и ефективно действие. Опитайте го сами. Съставки 2 ч.л. смлени бадеми 2 ч.л. овесен флейкс 1 ч.л. винен оцет 1-2 капки етерично масло от чаено дърво Начин на приготвяне В купа смесете смлените бадеми и овесения флейкс. Добавете оцета до получаване на хомогенна смес. Завършете като добавите етеричното масло (може да добавите повече или по-малко по избор). Сложете в буркан...

Как да си направим домашен парфюм

Козметика /

Обичам да експериментирам с различни ароматни масла. Това е много забавно и творческо занимание, чрез което можем да направим много интересни и полезни неща за дома. Тези аромати можем да използваме като парфюм или като ароматизатор за дома, като препарат за почистване на праха, като дезинфектант и т.н. Домашният парфюм не трябва да се приготвя в метален съд – най-добре е той да е пластмасов, тъй като употребяваните вещества могат да встъпят в химична...