"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Класическа дерматология - процедури

За нас е удоволствие да ви запознаем с дерматолога, който избра да работи и да се грижи за вашата красива и здрава кожа в нашия медицински център. Д-р Ася Николова, главен асистент към катедрата по Дерматология и венерология към Медицински факултет, София, ще стартира консултации в МЦ "Здравословен Живот" с прием на пациенти всяка сряда от 14.00 до 18.00 ч. Освен пряк фокус на дерматологични заболявания като акне, розацея, екзема и др., д-р Николова се занимава и активно с естетична дерматология и дерматокозметика.

На страниците на нашия сайт може да прочетете любопитни статии, дело на д-р Николова на следните теми:
Нови аспекти в етиологията, патогенезата и лечението на Acne vulgAris


Д-р Николова избра да работи с марката Enerpeel. Химичният пилинг ENERPEEL е процедура със специални органични киселини с помощта, на които кожата е възстановена и подмладена. Кожата е освободена от мъртвите клетки, кръвообращението е подобрено, процесът на обновяване на клетките е допълнително стимулиран. Пилингът действа в дълбочина върху колагена на съединителната тъкан, като спомага за задържане на повече вода в клетките. В резултат на това кожата е хидратирана, свежа и млада.

ПРОЦЕДУРИ

1. Пилинги

ENERPEEL GA Цена - 70 лв.
При този вид пилинг химическият разтвор е на базата на гликоловата киселина (70%). Служи за повърхносто и повърхностно-средно химическо ексфолиране. Препоръчва се при леко и средно възрастово и фото остаряване, комедонно, инфламаторно акне. Времетраенето е от 3 до 7 минути според показанията, степента на фото остаряване, генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента.
Броят на процедурите е 4-6, интервалът - 1-2 седмици.
ENERPEEL PA Цена - 70 лв.
Този вид пилинг използва химически разтвор на базата на пирувикова киселина (50%) и се използва за повърхностно и повърхностно-средно химическо ексфолиране. Препоръчва се при леко и средно възрастово и фото остаряване, кожа със себорея, комедонно, нодуло-кистично и инфламаторно акне, повърхностни белези. Продължителността е от 3 до 7 минути, брой процедури: 3-5, интервал 4 седмици.
ENERPEEL МA Цена - 70 лв.
Химическият разтвор при този пилинг е на базата на манделова киселина (40%) и служи за повъхрностно химическо ексфолиране със средно време на приложение от 3 до 4 минути. Брой процедури: 3-5, интервал - 4 седмици.

ENERPEEL JR Цена - 70 лв.
Тук е използван химически разтвор на базата на специално модифицираната формула на Jessner (салицилова киселина ~ 15%, млечна киселина ~ 20%, резорцин ~ 14%). Служи за повърхносто и повърхностно-средно химическо ексфолиране. Препоръчва се при леко и средно възрастово и фото остаряване, дисхромия, комедонно, инфламаторно акне, белези от акне. Броят процедури - 5, интервал - 2 седмици.
ENERPEEL SA Цена - 70 лв.
Използва химически разтвор на базата на 30% салицилова киселина и етил-линолоеат. Служи за повърхностно и повърхностно-средно химическо ексфолиране при следните показания: комедонно акне, възпалително акне, повърхностни белези. От 3 до 7 минути са средното време на приложение преди неутрализиране в зависимост от генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента. Брой процедури - 5, интервал - 2 седмици.
ENERPEEL TCA Цена - 100 лв.
Този пилинг използва химически разтвор на базата на трихлороцетната киселина (25%). Използва се за повърхностно и повърхностно-средно ексфолиране при актинични увреждания от средна степен, дисхромия, белези от акне. Продължителността е от 1 до 4 минути според показанията, степента на фото остаряване, генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента.
ENERPEEL TCA – LP (Less Pain) Цена - 100 лв.
Този пилинг използва химически разтвор на базата на трихлороцетната киселина (25%). Използва се за повърхностно и повърхностно-средно ексфолиране при актинични увреждания от средна степен, дисхромия, белези от акне. Продължителността е от 1 до 4 минути според показанията, степента на фото остаряване, генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента. Брой процедури - 2-3; интервал - 2-4 седмици.

ENERPEEL TCA Strong Цена - 100 лв.
Пилинг с химически разтвор на базата на трихлороцетната киселина (40%), който служи за ефективно средно и средно-дълбоко химическо ексфолиране. Показанията за прилагане са: актинични увреждания от средна степен, дисхромия и мелазма, белези. Средното време на приложение е от 1 до 2 минути според показанията, степента на фото остаряване, генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента; броят на процедурите е 1, а интервалът - 6 месеца.
ENERPEEL NECK Цена - 70 лв.
Този вид химическо ексфолиране е предвидено за областите на врата и гърдите. Съдържа пирувикова киселина (35%), млечна киселина (5%) и ацетилглюкозамин. Служи за повърхностно и повърхностно-средно химическо ексфолиране при леки до умерени актинични увреждания, повърхностни дисхромии. Пилингът е с продължителност от 1 до 5 минути според показанията, степента на фото остаряване, генетично-расовите характеристики и фототипа на пациента. Брой процедури - 4 с интервал от 1-2 седмици.
ENERPEEL HANDS Цена - 100 лв.
Служи за повърхностно и повърхностно-средно химическо ексфолиране, специално предвидено за подмладяване на ръцете. В състава му са включени трихлороцетна киселина (20%), млечна киселина (10%) и коджикова киселина (5%). Препоръчва се при леки до умерени актинични увреждания, повърхностни дисхромии. Времетраене 1 до 4 минути според степента на фото остаряване, брой процедури: 2-4, интервал 2-4 седмици.
ENERPEEL EL Цена - 100 лв.
Този вид химическо ексфолиране със съдържание на трихлороцетна киселина (3,75%) и млечна киселина (15%) е специално предвидено за третиране областите на очния контур и периоралната зона. Служи за повърхностно и повърхностно-средно химическо ексфолиране при бръчки и хиперпигментации. Средното време на приложение е от 2 до 5 минути, брой процедури: 4, интервал 1-2 седмици.
ДРУГ ПИЛИНГ:
- Повърхностни – Гликоло, Пирувиков, Салицилов, Йеснер - 70 лв.
- Среднодълбок ТСА – 80 лв.
- Пилинг шия и деколте – 80 лв.
- Пилинг ръце – 80 лв.
- Пилинг около очи – 120 лв.

ФИЛЪРИ “TeosYal”:
Global Action 1,0 ml - 440 лв.
Най-добрият продукт за начинаещи. Teosyal® Global Action е предназначен за изглаждане на среднодълбоки бръчки на лицето (не за повърхностни и дълбоки бръчки), кожни гънки и бръчки около устата. Трайност - от 9 до 12 месеца.Touch Up 0,5 ml – 270 лв.
Идеалният продукт за корекции. Teosyal® Touch Up е предназначен за изглаждане на среднодълбоки бръчки ( НЕ за повърхностни и дълбоки бръчки) на лицето и кожни гънки, както и за корекции и поддържащи процедури в съчетание с друг продукт от гамата Teosyal. Може да се инжектира над други продукти от гамата на TEOSYAL, когато приключвате терапията. Трайността е от 9 до 12 месеца.MESO 1,0 ml – 250 лв.
Дълбока хидратация. Teosyal® Meso е предназначен за предотвратяване появата на бръчки по лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете, както и за по-доброто хидратиране на кожата. Приложението включва 3 процедури (1 процедура на всеки 3 седмици). Продължителност на ефекта е 2-3 месецa, след което се извършва една процедура.Kiss 1,0 ml - 480 лв.
Дълбока хидратация. Teosyal® Kiss е предназначен за оформяне на контура и увеличаване обема на устните, както и за коригиране на средно-дълбоки и дълбоки бръчки около устата. Трайността е от 9 до 12 месеца. Препоръчва се локална анестезия (може да се наблюдава лек оток) и масаж след инжектирането на продукта.Redensity 3,0 ml - 570 лв.
Ексклузивна патентована формула за уплътняване на дермата и способността на кожата да отразява светлина.TEOSYAL®Redensity представлява уникална комбинация от 6 аминокиселини, 8 антиоксиданта, витамин В и хиалуронова киселина за възстановяване на блясъка на кожата.МЕЗОТЕРАПИЯ "PromoItalia" :
Revital Celluform – 70 лв.
REVITAL CELLUFORM е една нежна „липосукция”, изразяваща се в специалната формула, която намалява равномерно мастния слой и подобрява еластичността на кожата без да оставя белези или увреждания. Основни съставки включват соев лецитин (извлек от соеви семена, спомагащ за разграждането на мазнините и притежаващ антихиперлипидемични свойства, които спомагат за разграждането на натрупаните мазнини и целулита) и фосфадитидилхолин (спомага за трансформирането на мазнините в енергия, като в резултат от действието му седалищните части, бедрата, горните части на ръцете и корема намаляват обема си - естествена съставка, напълно сигурна и безвредна за организма). Показания при локализирано натрупване на мазнини, целулит, нарушена микроциркулация, торбички под очите (мастни).HAIR+ - 70 лв.
HAIR PLUS ™ е съживяващ коктейл, съдържащ фосфатидинова киселина, рибофлавин (витамин В2), супероксид дисмутаза и комплекс от аминокиселини, за да стимулира и коригира много видове алопеция (косопад). Показания при женската и мъжката плешивост, мъжки челно-теменната алопеция, UV лъчи, стрес, пост-инфекции, след бременност, алопеция, алопеция в менопауза.FIXER – 55 лв.
Нов продукт, първоначално създаден като алтернатива на ботулинов токсин, но това всъщност е първият истински нетоксични мускулен релаксант успял да намали, без да парализира, дълбочината на бръчкитe. Показанията включват кожата на корема, долночелюстната област на лицето, гърдата (над презрамките на сутиена и под жлезата), рамена (трицепс при разпусната кожа), веждите (лифтинг ефект), двойна брадичка, средно дълбоки бръчки, безжизнена кожа.


LIGHT EYES ULTRA – 70 лв.
Подобрява локалната микрициркулация и еластичността в периокулярната област. Редуцира броя и дълбочината на фините периокулярни бръчки. Подобрява периокулярния дренаж. Основни съставки включва рускус (вазопротективно действие), къпина (стимулира микроциркулацията), хексапептиди (антибръчки) и росмарин (антиедемно действие). Показания: тъмни кръгове от циркулаторна стаза, едем на долния клепач, отпуснат горен клепач, фини бръчки.ПЛАЗМАЛИФТ – лице, шия деколте - 900 лв.