"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Сок от нони - здравословно чудо от природата


Последно обновяване на информацията: 19.05.2017 г.


През последните 30 години, нони плодовете излизат от неизвестност, за да се превърнат в един от най-популярните алтернативни здравни продукти в света. Хиляди хора вече са проверили здравословните качества чрез личен опит и все по-често на пазара се срещат продукти с участие на нони, което дава възможността на все повече от вас да се уверят лично в полезните ефекти, които ни носи неговата консумация. И въпреки че масово се използва сокът на нони, всяка част на дървото има лечебни свойства, от семената чак до корените. Нони е доказал ефективността си до 78% в борбата с над 20 различни вида заболявания, вариращи от алергии до диабет и високо кръвно налягане.

Ние всички се стремим да подобрим своето здравето по натурални начини, като консумацията на нони е чудесно допълнение към диетата на всеки от вас. Какви са някои от най-известните предимства на сока от нони? Като за начало той е адаптоген, служещ за системно балансиране на тялото. Той също така ревитализира и регенерира клетките, възстановява енергията, облекчава болката, пречиства кръвта, стимулира имунната система и метаболизма и е мощен антиоксидант. И това е само малка част от здравословните предимства от неговата консумация.

Полинезийски билкари и практикуващи народната медицина неслучайно високо ценят зеленикаво-белите плодове на нони дървото. Счита се за свещено растение поради многостранното му оздравяващо действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия. Въпреки, че за негова родина се смята Югоизточна Азия, днес то расте в повечето от тропическите райони в света. Това, което липсва във външния вид на плода, се допълва от ползите за здравето, които притежава и са резултат от констатациите на предварителни научни изследвания.

Нони (Morinda Citrifolia) е храст или малко дърво без прецедент в растителния свят. Родината му е Полинезия в Тихия океан, Таити, Хавайските острови, Карибските острови. Наричат го "кралица на плодовете", заради изключителните му възможностите за защита на имунната система. Нони расте в сенчести гори, както и в отворени места на скалисти и песъчливи почви. Достига зрялост на 18 месеца и след това дава плодове всеки месец през цялата година. Открива се на вулканични терени или сформирани от лава брегове. Екстрактът от плод на Нони е богат на витамини, минерални вещества (натрий, калий, желязо манган и магнезий), 18 аминокиселини и ензими, задоволяващи дневните потребности на организма. Други активни вещества, които се съдържат в нони са: ксеронин, проксеронин, скополетин и дамнакантал.

Сокът от Нони съдържа в голяма концентрация веществото Proxeronin, което регенерира, съживява клетките и увеличава способността им да усвояват хранителните вещества от храната. По този начин оздравява организма, намалявайки недостига на вещества. Засилва имунната система и подобрява обмяната на веществата. Може да бъде употребяван от деца и възрастни.

Защо да приемаме сок от Нони?
Една от най-важните съставки на Нони - Damnacanthal, способства образуването на т.нар. Т- и В- клетки и за формирането на оптимално равнище на лимфоцити и фагоцити. Служи като своеобразен надзирател при процеса на делене на клетките и тъканите и не позволява те да се изродят. Осигурява оптимална работа на имунната система. Активните елементи, ксеронин и проксеронин, също подобряват работата на имунната система и имат антидепресивно действие. Тези вещества усилват отделянето на ендрофин, чието действие се изразява в подтискане на болката и подобряване на настроението. Освен това ксеронинът активира противовъзпалителните механизми на организма, има антиалергично действие и усилва съпротивителните му способности срещу бактерии и вируси. Веществото скополетин подпомага функционирането на епифизата, увеличава нивото на серотонин и мелатонин, като по този начин предпазва от колебания в настроението и оказва благоприятно въздействие по отношение на адаптацията на организма, към измененията на денонощния цикъл. Този ензим е естествен аналгетик, който може да донесе облекчение на болката в ставите и мускулите. Той действа като регулатор на кръвното налягане. Така че, ако налягането е високо, то ще го намали, а ако е ниско, ще ви помогне да го нормализирате.

Съвкупността от специални активни вещества, съдържащи се в сока от Нони увеличават взаимодействието между клетките, като по този начин усилват способността им да регенерират. Нони притежава и други изключителни качества, като възможност за нормализиране на клетъчните процеси, подобряване на метаболизма, активиране на защитните механизми на организма срещу възпалителни процеси. Най-важното му качество е, че има антиалергично действие.

Една от най-невероятните ползи от нони сока е действието на азотния оксид и полизахаридите в тялото. Азотният оксид е необходим за борбата с болката, подобряване на кръвообращението и може да подмогне отслабването, като стимулира митохондриите, които превръщат храната и кислорода в енергия. Нони помага за стимулиране на производството на азотен оксид. По отношение на полизахариди, те са необходими, за да бъде имунната система в състояние да се бори срещу вируси, паразити, бактерии, токсини и много други, които се стремят да ни навредят.

Сокът от Нони е уникален с количеството и качеството на съдържащите се в него витализиращи вещества. Голямото съдържание на ксеронин активира и подсилва регенериращите сили в тялото. Нони съдържа още много други активни съставки като антрахинон (стимулира храносмилането), димнакантал (задържа развитието на ракови клетки), скополетин (регулира кръвното налягане), сеторонин (действа антидепресивно), полизахариди, микроелементи и витамини, както и голям брой фитохимикали с полезни качества. Сокът от Нони има много широк спектър от действия, трудно е да се опишат с няколко думи, затова бихме ги обобщили по следния начин:
• Хармонизира клетъчната обмяна, обмяната на веществата, невроендокринната и нервната системи
• Регенерира клетките;
• Потиска развитието на раковите клетки;
• Подсилва имунната система, чрез стимулирането на макрофаги, лимфоцити и Т-клетки;
• Притежава стимулиращ и болкоуспокояващ ефект.

Обичайните здравословни ползи от сока нони са:
• Подобряване на мозъчната дейност и концентрацията
• Повишаване на енергията
• Увеличавана не физическата издръжливост

Сокът от нони може също да окаже благотворно въздействие върху следните системи в организма:
Имунитет: Подкрепя естествената способност на имунната система да се бори с болестите и инфекциите.
Кръвообращение, тъкани и клетки: сокът от нони е изключителен антиоксидант, който помага на организма да се освободи от вредните свободни радикали. Той също увеличава енергийните нива.
Храносмилане: Сокът от нони подкрепя храносмилането и подпомага по-доброто усвояване на хранителните вещества на клетъчно ниво.
Кожа и коса: Сокът от нони съдържа компоненти, които са особено важни за кожата и косата. Той също помага за пренасянето на полезни вещества до кожата.

Още полезни приложения
Освен това сокът от нони се препоръчва при: диабет, хепатит, тумори, кисти, безплодие, менструални болки, запушени маточни тръби, артрит и ставни болки, остеопороза и фрактура на костите, астма, синузит, кашлица, катар, бронхит, мигрена и главоболие, болести на простатата, изгаряния, проблеми на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур, дебелото черво.

Виталният Био Сок от плода на Нони (Morinda citrifolia L) е един от най-силните антиоксиданти, познати на човека. Сокът на дълголетието и мощен имуномодулатор. Друго любопитно негово свойство е подобряване на сексуалната функция. Заради специфичния мирис и вкус при употреба може да се смесва с плодови сокове. Препоръчваме го на цялото семейство. Изберете подходящия за вас продукт от нашето голямо разнообразие, което може да разгледайте ТУК.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...