"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Тайните на водата - водата има памет!

Автор: Мила Чобанова
Последно обновяване на информацията: 26.03.2012 г.


22.03 - световен ден на водата

Световният ден на водата се чества с цел увеличаване на запознатостта и действие за привличане на вниманието към проблемите на повече от 1 милиард души по света, които нямат достъп до чиста питейна вода. Денят се чества от 1993 г. насам на 22 март и е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Всяка година една от агенциите на ООН, занимаващи се с проблемите на водата, поема инициативата да промотира и координира международни дейности за Световния ден на водата.

Преди няколко статии се постарахме да ви запознаем с ползите от водата, с безбройните й здравословни и питателни свойства. Днес ще ви представим и защо водата е толкова фундаментално важна за живия свят и от друг аспект – водата играеща централна роля в много религии и вярвания по света като извор на живот, пречистваща тялото и душата.

Водата често се счита за божество. Реките, дъждът, езерата, ледниците, градушките или снегът често се интерпретират в този дух в културната или религиозната сфера.

Водата никога не се разглежда като неутрална или пасивна. Счита се, че тя има сили и способности да трансформира този свят, да изчиства от греховете и да пресътворява светостта. Водата отмива мръсотията и пречиства физически и символично. Водата е жива и духовна субстанция, която служи като посредник между хората и боговете. Тя често представлява границата между този свят и отвъдното.

Водата отнема негативната енергия не само като я пием, но и като се къпем. Според алтернативната медицина, водата отмива лошите чувства, негативните влияния, стреса, страха, енергийното замърсяване.

Наред с безкрайните си полезни свойства, водата се предполага, че има и памет. Японският изследовател Масару Емото от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд. По време на своята работа той е направил над 10000 фотографии, някои от които са публикувани в неговите книги "The Messages from Water" 1, 2 и "Water knows the answer". В лабораторни условия били изследвани образци от различни водни източници от целия свят. Подлагали водата на различни видове въздействия като музика, изображения, електромагнитно излъчване от телевизор, мисли на един човек или група хора, напечатани и изречени думи. Д-р Емото провел експеримент залепвайки два надписа на бутилка с вода - на единия "благодаря", а на другия "ти си глупак". Преобладаващите наблюдения са следните:

1. Когато водата е чиста и бистра, когато се консумира с благодарност, че я има, когато й се отправи благопожелание, когато й се свири лирична музика или й се чете поезия, нейните кристали се подреждат в перфектни правилни форми.
2. Когато водата е мръсна и застояла, когато е подложена на силна, агресивна музика, когато й се говорят грозни, лоши или неприлични думи, нейните кристали са аморфни, разкривени и размазани.

Чрез многобройните си експерименти д-р Емото се опитва да докаже, че водата има памет и се променя под влияние на мисли, чувста, думи и дела. Кристалната структура на водата се състои от клъстери (голяма група молекули). Думите, подобни на думата "глупак" унищожава клъстерите. Негативните фрази и думи формират или големи клъстери или въобще не се създават такива, а положителните, красиви думи и фрази създават малки, свързани клъстери. По-малките клъстери вода по-дълго съхраняват информация. Ако има по-големи разстояния между клъстерите, друга информация може лесно да проникне в тези участъци и да разруши тяхната цялост по такъв начин, че да унищожи информацията. По същия начин може да проникнат и микроорганизми. Свързана, плътна структура от клъстери е оптимална за дълго съхранение на информация.

В лабораторията на д-р Емото са провели много експерименти с цел да се намери думата, която най-добре прочиства водата и са открили, че това не е една дума, а съчетание от две думи: "Любов" и "Благодарност" Д-р Емото се опитва да докаже, че всичко съществуващо на този свят има своя уникална вибрация, като това се отнася и до написаните думи. Ако напишем думата "Любов", то надписа ще създава вибрация на любов. Водата може да поеме тези вибрации. Красивите думи имат красиви, ясни вибрации, а отрицателните думи създават уродливи, несвързани колебания, които не формират групи. Езикът на човешкото общуване не е изкуствено, а по-скоро естествено, природно образувание.

Д-р Емото вярва, че водата отразява съзнанието на човечеството. Той е инициатор на проекта "Любов и благодарност към водата". 70% от земната повърхност и съответно такава част от човешкия организъм е вода, затова на участниците в проекта се предлага ден, в който всички желаещи могат да изпращат пожелания на любов и благодарност към водата на земята.

Човек не може да съществува без вода. Всеки се нуждае от около 1,5 – 2 литра дневно. Изключително полезно е да се знае, и то да се възпитава в децата от най-ранна възраст, че водата е здраве и естествено природно лекарство срещу много болести. Пиенето на чаша гореща вода сутрин на гладно и вечер преди лягане почиства хранопровода и стомашните сокове и киселини. Редовният прием на вода през работния ви ден помага значително срещу стреса. Ако дадете и нужното послание на водата, която поглъщате, вие сами сте способни да я „заредите” със здраве и положителна енергия, така че тя да ви помогне?

Експертите са единодушни: водата помага при стрес. Като не се забравя, че стресът е и рисков фактор за здравето, на който може да се противодейства само с промяна в начина на живот. 76 процента от запитаните в немско проучване казват, че пият вода на работното си място. 91 на сто от тях посочват като причина, че водата e най-добрата напитка за утоляване на жаждата. 84 процента пият вода, защото е здравословно. 30 процента от работещите смятат, че водата помага при освобождаването на стреса. Водещият германски диетолог професор Фолкер Пудел изтъква хранително-психологическия ефект на водата: чрез добрата си електропроводимост тя подобрява функциите на нервната система, а дехидратацията смущава мозъчната и мисловната дейност. Психоложката проф. Андреа Фишбах подкрепя идеята за безплатното предоставяне на вода на работното място и смята, че това е повече от превантивна мярка против стрес.

Пийте всекидневно свежа, прясна и чиста вода. Редувайте минерална, с трапезна и изворна вода. Консумирайте вода редовно, като приемате често малки количества. Опитайте се да си наложите винаги когато пиете вода да отправяте благодарност, затова, че я има, и да изпращате позитивни послания към себе си и света около вас. Отправете благодарност, че имате всеки ден вода за пиене и топла вода за къпане – на много места по света това е лукс за много хора. Този позитивизъм ще се мултиплицира многократно.

Предлагаме ви нашата нова синя стъклена бутилка за структуриране на вода. Тя върви в комплект с пакетче клиноптиолит, който е достатъчно количество за този обем на бутилката за период от три месеца.
Клиноптиолитът има свойството да елиминира йоните на тежките метали от водата, както и радиоактивното замърсяване. Не случайно клиноптиолитът е определен за минерал на 20-ти век.

В био-супермаркет Здравословен Живот ще откриете богат избор на вода, която е препоръчана за ежедневна употреба и която има доказани полезни свойства. Имате ли нужда от допълнителна информация за ползите от този така тривиален на пръв поглед продукт, доверете се на нашите продавачи-консултанти в магазина, които винаги са готови да ви обслужат с нужната информация. И не забравяйте – простите неща са най-истински и стойностни!

Вижте също:

13 храни, засилващи слънцезащитата

Портал / Статии

В случай, че лесно изгаряте на слънце, горещо препоръчваме тези 13 храни, които да включвате във вашата диета. Според новите изследвания някои храни имат силата да предпазват кожата от щетите, причинени от UV лъчите на слънцето. Тези здравословни продукти могат да добавят вътрешна защита срещу слънчево изгаряне и поява на бръчки на клетъчно ниво. Цитрусови плодове Цитрусовите плодове имат мощната съставка лимонен, свързана с внушителния 34% по-нисък...

8 лесни начина да добавите повече вегетариански протеин към вашата диета

Портал /

По време на Великденските пости търсим начини да разнообразим менюто, за да си набавим по най-здравословния и вкусен начин всички необходими полезни вещества. Академията по хранене и диететика препоръчва 0,8 до 1,0 грама протеин на килограм телесно тегло за повечето здрави възрастни. Вегетарианците трябва да се стремят към по-високи количества, получени от различни растителни източници, за да покрият количествата необходими аминокиселини, тъй като...

8-ми март – ден на Мама и на Жената

Портал / Статии

Денят на майката е празник, който почита майчинството, майчините връзки и влиянието на майките в обществото. Той се празнува в различни дни в много части на света, но най-често през март, април или май. В повечето страни (САЩ, Канада, голям брой европейски страни, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Китай, Япония, Филипините и Южна Африка) Денят на майката се чества втората неделя на май. Изключение от това правило правят Великобритания и Ирландия,...