"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Спирулина – енергия за тялото

Автор: Златната ябълка
Последно обновяване на информацията: 04.10.2015 г.


Спирулина е най-разпространеното синьо-зелено микроводорасло, доказало свойствата си на най-пълноценната позната ни храна от природата. Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА е 100% органично чиста спирулина. Нейното качество е гарантирано с най-престижните световни сертификати за качество и органично производство. Тя е и единствената спирулина на световния пазар, включена във фармакопеята на САЩ. Притежава сертификати Naturland, ECOcert, USDA, GMP, Star K Kosher, Halal, HASP. Органичната Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА е резултат от тридесетгодишна традиция в отглеждането на синьо-зеленото микроводорасло.

Малката спирала
От хиляди години микроводораслите се използват по цял свят като храна и лек за различни болести и неразположения. Спирулина расте в силно алкални води, каквито са тези на езерото Текскоко, близо до град Теночтитлан, а днес Мексико Сити. Множество източници от времето на испанското нашествие свидетелстват, че ацтеките са събирали синьо-зеленото микроводорасло от водите на езерото и от него правели питки, които сушели на слънце и наричали текуитлатл.

Спирулината от векове насам е питателна храна и за хората от племето Канембу, които живеят в близост до езерото Чад. И днес тя е един от основните им източници на протеини. От нея те правят твърди питки, наричани „дихе“, които сушат на слънце в плитки ямки покрай бреговете на езерото. Доклади на ООН са документирали по-доброто цялостно здравословно състояние на хората, които живеят около езерото Чад и се хранят с водорасловите питки.

Спирулина платенсис
Представете си храна, която има мощен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект, храна, която подсилва имунната система, облекчава алергиите, стимулира очите и мозъка, регулира нивото на холестерола, изхвърля тежките метали от организма, дава енергия на тялото, има болкоуспокояващо, подмладяващо действие. Научните изследвания показват, че спирулина дава на организма и повече от това.

Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА съдържа над 68 % лесно усвояeми протеини, което я прави най-мощния природен източник на белтъчини. Спирулина е отличен източник на фитопигменти като фикоцианин, хлорофил, каротеноиди като бетакаротин, зеаксантин и други растителни пигменти, които дават качеството й на изключителна храна. Тя съдържа всички незаменими аминокиселини, ненаситени мастни киселини ОМЕГА 3 и 6, богат спектър от органични витамини (особено витамин B 12) и минерали (желязо, магнезии, калции ), над 2000 ензима. Тя също така е богата на сулфолипиди на антиоксидантния ензим супероксид дисмутаза (СОД), на гама-линоленова киселина (GLA).

Сред най-впечатляващите й научно доказани свойства са:
Спирулина е най-богата на синия пигмент фикоцианин. Фикоцианинът има мощен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Научно доказано е, че блокира ензима циклооксигеназа (COX-2), на който се дължи синтеза на веществата в тялото, които пораждат болката и възпаленията. Знае се, че възпаленията възпрепятстват придвижването на стволовите клетки и достигането им до мястото, което се нуждае от тяхната помощ. Редица научни изследвания показват, че именно фикоцианинът стимулира отделянето на зрели стволови клетки. Затова спирулина платенсис е неизменна част от продукта на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА GoldenStemPower, природен стимулатор на стволови клетки. Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА е най-богата спрямо останалите спирулини и микроводорасли на пазара на синия пигмент фикоцианин.
Спирулина регулира имунната система и стимулира производството на естествени интерферони, което й качество я прави незаменим помощник при болести като множествена склероза, хепатит, рак, различни вируси. Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА стимулира до 12 пъти нивото на естествения интерферон.
• Тя съдържа най-много различни каротеноиди и е много богата на бетакаротин. Каротеноидите пречистват кръвта, регенерират червените кръвни телца и са мощен антиоксидант. Те повлияват благоприятно зрението, затова спирулина платенсис е част от продукта на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА AlgaEye, създаден за по-добро зрение и цялостно здраве.
Спирулина дава на организма витамини, минерали, аминокиселини, пигменти, ненаситени мастни киселини и много други полезни вещества. Това я прави подходяща храна за спортисти, тъй като дава дълготрайна енергия и редуцира времето за възстановяване на организма.
Спирулина дава много енергия на ума и тялото. Засилва трудоспособността, издръжливостта и психичното равновесие.
Спирулина стимулира производството на Т-клетките и естествените клетки убийци.
• Тя пречиства организма, балансира метаболизма и регулира нивото на холестерола.
• Заради противовъзпалителното си действие спирулина е идеален помощник при алергии, астми, анемии, синузит, сенна хрема и различни възпалителни заболявания.
Спирулина има болкоуспокояващо действие.
• Повлиява благоприятно чревната флора и спомага за намаляването на Кандида албиканс в организма.
Спирулина е идеална храна за вегетарианци и вегани, поради високото си съдържание на Витамин B 12 и на незаменими аминокиселини. Най-богат естествен източник на витамин B12, което я прави идеална храна за бременни жени и бебета.
• Стимулира майчината кърма и покачва хранителните качества на майчиното млякo.
• Облекчава ставни проблеми, прави кожата здрава и еластична, а косата плътна и лъскава.

ЗАЩО да предпочетете Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА:
• Биологичния вид Spirulina arthrospira platensis е спирулината с най-широк и най-богат хранителен спектър.
• Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА е 100 % органична спирулина със сертификати от независими институти в Швейцария и Германия. Тя покрива стандартите за високо качество и чистота на продукта, отсъствие на генно модифициране, на пестициди, хербициди и други вредни примеси.
• ЕКО сертифицирана е във Франция.
• Първата и единствена спирулина, която е включена със сертификат във Фармакопеята на САЩ в раздела за хранителни добавки. Това гарантира, че съставките са постоянни във всяка партида, отговарят на твърденията на анализния сертификат по отношение на чистотата и качеството на продукта; производството й отговаря на изискваните норми.
• Притежава сертификат USDA Organic.
• Притежава сертификат Star-K Kosher.
• Притежава сертификат Халал.
• Производителите на Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА притежават сертификат за GMP, който е за добри производствени практики.
• От тридесет години производителите на Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА инвестират в сериозни научни изследвания, които доказват ненадминатите й качества.
• При култивирането й се използват органични, а не химически торове, благодарение на което не се замърсява околната среда и се намалява глобалното затопляне.
• Богатият й синьо-зелен цвят, гарантира високо съдържание на пигменти.
Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА има извънредно ниско ниво на влага – около 2,5 %, което гарантира по-продължителен срок на годност и нисък общ брой бактерии, т.е. предлаганата спирулина е по-чиста, трайна и безвредна.
• Обогатена с Mg, най-важният микроелемент, и Ca от органичен произход.
• Има ниско съдържание на пепел, което означава по-високо съдържание на минерали.
Спирулина платенсис на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА има ненадминато високо съдържание на пигменти, белтъчини и витамин B 12.
• Най-богата е на фикоцианин спрямо всички други спирулини и микроводорасли.
• Стимулира производството на естествен интерферон в организма.
• Таблетките от 500 мг спирулина платенсис са без пълнители, свързващи и полиращи вещества.
• Ниска цена на грам високостойностна, чиста и питателна Спирулина платенсис.

Използвана литература:
Golden apple

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...