"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Провиотик – веган пробиотик за хора, които живеят природосъобразно


Последно обновяване на информацията: 20.03.2018 г.


Днес ще ви запознаем с един нов и иновативен пробиотик - ProViotic, извлечен от цвят на старопланинско кокиче от екологично чисти райони на Стара планина. Знаете ли, че това е единственият пробиотик, отгледан в чист растителен сок, без следи от животински произход. Този чудотворен, изцяло натурален продукт ни дава сила, енергия и здраве, директно от природата, БЕЗ следи от основните алергени – лактоза, глутен, соя или ядки. БЕЗ пестициди, БЕЗ ГМО, БЕЗ никакви изкуствени добавки и овкусители.

Всички изходни материали, влизащи в ProViotic, са на основата на 100% био растения, сертифицирани с австрийски сертификат за био селскостопанска продукция. ПРОВИОТИК е търговското име на бактерията лактобацилус булгарикус, щам GLB 44 (изследвана и в Медицинския университет Харвард, гр. Кеймбридж, САЩ), един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус (LB) - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства. Всяка капсула от продукта съдържа милиарди жизненоспособни клетки Lactobacillus bulgaricusGLB44, надвишавайки броя на живите клетки, които се намират в 10 кисели млека. Освен това щамът произвежда голямо количество булгарицин, който е активната съставка, спираща развитието на патогенни бактерии.

Основни здравословни качества на Провиотик:
• Подобрява чревната флора и храносмилането;
• Бори се с лошите бактерии, като е в състояние да елиминира значително количество вредни бактерии - един милион бактерии Салмонела и над три милиона Ешерихия коли. Прочутият български гастроентеролог проф. Б. Владимиров извършва медицински изследвания с ProViotic, в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ върху няколко десетки души, които страдат от Helicobacter pylori (бактерията-причинител на язви) и 94% от тях са се подобрили, дори без намесата на антибиотик или друг силен препарат. Проф. д-р. Oндердонк на свой ред доказа в лабораторията на медицинския университет на Харвард, че щамът GLB44 се справя без странични ефекти с бактери като: Salmonella, Е.coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, L.Monocytogenes;
• Предотвратява вредата от антибиотиците;
• Препятства хранителни натравяния;
• Помага при сваляне на теглото.

Какво знаете за пробиотиците
Пробиотиците са микроорганизми с положително въздействие върху здравето. Понятието въвежда Нобеловият лаурят Илия Мечников. Ползите от пробиотиците включват ограничаване на вредните стомашно-чревни микроорганизми, намаляването на стомашно-чревния дискомфорт, укрепване на имунната система, подобряване на функцията на кожата, подобряване на редовността на червата, укрепване на устойчивостта срещу някои алергени, защита на ДНК, поддържане на нормална чревна микрофлора при лечение с антибиотици.

Предполага се, че продуктите от типа на българското кисело мляко са част от диетата на балканските народи от повече от 4000 години. От научна гледна точка първият провиотик е открит от Д-р Стамен Григоров преди повече от век през 1905 г. по време на изследване за необичайното дълголетие на българи, живеещи в планинските села. През 1912 г. Ню Йорк Таймс публикува статия "Потвърждение на теорията на Мечников за дълголетието", акцентираща върху доказателствата за влиянието на употребата на кисело мляко с (LB) в България върху дълголетието.

Кой стои зад Провиотик
Основатели на продукта са Майкъл Карш и Кирил Петков, завършили "Harvard Business School". Компанията производител (Генезис Лаборатори) е основана от Професор Кондратенко през 1992г. заедно с други водещи специалисти в тази област. Главният офис и научно-производствената база са със седалище в София. В момента ProViotic се продава в Ню Йорк като пробиотичнa добавкa към лидера в категорията пресен сок за Манхатън: Juice Press LLC. На провелите се от 19-ти до 21-ви юни в „Интер Експо Център“ Български фармацевтични дни 2015 ProViotic ® беше награден със специална награда „Българска иновация“ за 2015г.

Специфичният и внимателно контролиран начин на производство се състои в следното. GLB44 и зеленчуковият сок се смесват до достигане на голяма концентрация. Сушенето чрез замразяване се осъществява без добавянето на други съставки. Крайният продукт съдържа само живи добри бактерии и следи от чист зеленчуков сок. Методите за производство са под патентна защита и са наградени като иновационни продукти в залите на иновациите в Белгия, Германия и България.

Прием на Провиотик
Ежедневният прием на ПРОВИОТИК® Ви осигурява здраве, зарежда организма с енергията, от която се нуждае, без калории, без лактоза, без животински протеини.

Подходящ за деца и възрастни, бъдещи майки, бременни и кърмачки. Лесен и удобен прием: Деца от 1-3 години – 1 капсула дневно. Възрастни и деца над 3 години – 2 капсули дневно. Приемайте провиотик едновременно с антибиотиците за регулиране на храносмилателния тракт, при стомашно-чревни разстройства, при специфичен хранителен режим, при пътуване, за здрава имунна система.

Вие също може да се възползвате от уникалната сила на ПРОВИОТИК® - източник на дълголетие, под формата на растителна капсула, синтезиран от живи бактериални клетки на Lactobacillus bulgaricus GLB44, превръщайки се в единствения български пробиотик, завладял дори Америка. Поръчайте ТУК.

Източник:
Smart bio

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...