"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Какви са ползите за здравето от кокосовото брашно?

Автор: Radiant life catalog
Последно обновяване на информацията: 11.03.2018 г.


Чувствате ли се изгубени в морето от безглутенови алтернативи на традиционните брашна, предлагани на пазара днес? Трудно ли ви е да прецените кои продукти са действително подхранващи "истински храни" и кои са синтетични заместители с неясен състав и произход. Много от алтернативите на пшеничното брашно са изключително богати на въглехидрати, подложени на избелващи и топлинни процеси и съдържат соеви продукти. С удоволствие ви представяме един безглутенов продукт - кокосово брашно, който смело да включите в своите кулинарни експерименти – сладки и солени. Може би точно то е вдъхновяващата съставка, която сте търсили досега.

Кокосовото брашно е несравнимо уникална и вкусна алтернатива на пшеничнит и други зърнени брашна. Фино бялото брашно се произвежда от смилането на изсушената вътрешна част на кокосовия орех. Може да използвате за вкусни сладкиши, тестени закуски или основни ястия. Кокосовото брашно има голям брой хранителни вещества и фибри, състав, който го отличава от по-често срещаните брашна от ориз, соя, ядки, картофи и царевица. Готвенето с кокосово брашно предлага редица ползи за здравето, което го прави една наистина предпочитана кулинарна съставка.

Високо съдържание на фибри
За разлика от другите брашна, кокосовото брашно е с естествено съдържание от 75% фибри (9-10 грама в две супени лъжици). Фибрите са от решаващо значение за поддържане на здравословно храносмилане и процеси на елиминиране и детоксикация на организма. Експертите препоръчват консумация на 20-15 грама фибри на ден. Съвременните производители на храни и фармацевтични компании предлагат на пазара асортимент от изкуствено създадени фибри за обогатяване на брашната. Тези синтетични алтернативи обаче, често са по-вредни, тъй като съдържат прекалено агресивни свързващи агенти, консерванти и вредни химикали. За това смело заложете на кокосовото брашно, като го добавите към шейкове, кисело мляко или сосове – един наистина вкусен начин да си набавите необходимото количество фибри по един балансиран и здравословен начин.

Богатo на микроелементи
Докато повечето зърнени продукти (а именно пшеница, царевица и соя) масово се отглеждат върху изчерпаните почви на промишлените ферми и подлежат на генетична модификация, кокосовите орехи са освежаващ източник на естествено срещащите се минерали. Обикновено кокосовите палми се отглеждат върху минерално богатите вулканични почви на тропиците, естествено наторени с морска вода, която съдържа пълна комбинация от всички микроелементи, от които се нуждае човешкото тяло. За разлика от зърната, кокосовите орехи не съдържат фитинова киселина.

С ниско съдържание на лесно смилаеми въглехидрати
В рафинираните брашна са концентрирани прости въглехидрати, които бързо се метаболизират и предизвикат нездравословни колебания в нивата на кръвната захар в организма. В тялото се предизвиква стрес, водещ до хормонална дисрегулация, възпалителни процеси и наддаване на тегло. Ето защо богатите на захар тестени изделия и други рецепти, приготвени с рафинирани брашна, са извън здравословните хранителни режими. Според проучванията кокосовото брашно има понижаващ ефект върху гликемичния индекс. Неговото ниско съдържание на прости въглехидрати в съчетание с високо съдържание на фибри, го превръщат в брашно, което има благотворно влияние върху нивата на кръвната захар.

Хипоалергично, без глутен
В днешни дни алергиите и непоносимост към различни видове продукти са широко разпространени. За съжаление, достъпните за хора със специфични алергии или непоносимост, алтернативите са изкуствено произведени и нездравословни. Естествено богатите на протеини, минерали, витамини и здравословни мазнини, кокосово брашно, масло и мляко може да предложат здравословна и хранителна алтернатива. Малко хора са алергични към кокоса, и той често се препоръчва при алергии към пшеница, ядки, соеви и млечни продукти. Голямото разнообразие от рецепти, използващи кокосово брашно са лесни за изпълнение и много вкусни, предлагащи прекрасен начин да не се отказвате от любимите си деликатеси, дори и да имате алергия.

Смело използвайте във вашите рецепти кокосово брашно, кокосово масло, кокосово мляко и кокосови стърготини, със своя богат списък от здравословни ползи.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...