"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Кокосово масло Greenfield Bio Plantations

Автор: Greenfield Bio Plantations
Последно обновяване на информацията: 24.09.2014 г.


Greenfield Bio Plantations е пионер в производството и износа на сертифицирани органични продукти от Шри Ланка. Фирмата започва дейността си с производство на органичен чай през 1992 г. и бързо разширява портфолиото си от продукти, като включва билки, подправки, плодове, ядки и други органични продукти.

Органични методи
Greenfield Bio Plantations е основно ангажирана с органичните, екологични и социално-етични методи в отглеждането и преработката на своите продукти. Свидетелство за тези процеси е органичният сертификат Level A (full organic). Освен това, този сертификат гарантира, че продуктите на Greenfield Bio Plantations са запазили естесвените си качества и натуралния си вкус.

Fair Trading
Fair Trading политиката отразява социалната отговорност на Greenfield Bio Plantations и тяхната загриженост да върне производството и земеделието на местната общност. Greenfield Bio Plantations участва активно и в програмата Forest Garden - още една уникална концепция, която има за цел да премахне ефекта на обезлесяване върху околната среда и обществото.

Кокосово масло Greenfield Bio Plantations
Кокосовите орехи, от които се произвежда кокосовото масло Greenfield, са 100% органично сертифицирани, отглеждани в обединени градини заедно с други плодове, билки и подправки, с визия за обогатяване на биоразнообразието на тези градини и практикуване на устойчиви методи на биологичното земеделие.

Като остров, заобиколен от плажове на песъчлива почва, Шри Ланка е естествено местообитание за кокосови дървета. Комбинацията от висока влажност, солени води и наситени ветрове, изобилие от слънчева светлина и редовни валежи дава възможност на кокосовите орехи да запазят уникалния си вкус и качества.

Кокосовото масло има широко приложение и се използва както в кулинарията, така и извън нея. То е популярен заместител на всякакви други мазнини, богато на хранителни вещества и витамин E. Органичното екстра върджин кокосово масло е подходящо да се използва както за козметична база, така и като самостоятелен продукт за постигане на здрава и гъста коса и сияйна кожа.

Научете още полезни характеристики на кокосовото масло ТУК.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...