"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Пчелни хранителни добавки Medex


Последно обновяване на информацията: 06.04.2015 г.


Тази седмица ще ви разкажем за хранителните добавки Medex, които идват в помощ на организма за укрепване след зимния сезон и за много нови сили и енергия. Продуктите съчетават полезните свойства на всички пчелни производни с разнообразие от натурални билкови природни продукти и защитават човешкия организъм при настинка, грип, вирусни инфекции, а също така и повишават неговите имунни сили.

Изпълнете деня си с хранителните добавки Medex с доказано качество, обединяващи традиционните рецепти, опита от природата и знания, които непрекъснато се разширяват. При разработването на тези хранителни добавки, фирмата производител има предвид вашите желания и потребности, модерния начин на живот, като предлага продукти, които са лесни и безопасни за употреба.

Земята е пълна с изключителни природни дадености, една част от които са трудолюбивите пчелни семейства - безценен природа мощ на повече от 45 милиона години, превръщайки златните слънчеви лъчи, цъфтящите поляни и разнообразни горски растения в съкровища, които биват внимателно съхранени в кошерите, за да послужат за здравето и благоденствието на човека.

Компанията Medex е създадена през 1954 г., оценявайки дейността на малките пчелици, за да създаде своите уникални пчелни продукти. Фирмата работи с над 2000 Словенските пчелари, използвайки резултата от тяхното чисто производство в здравословните продукти, които достигат и до нашите домове.

Продуктите
ЕЛАНОСОЛ – балсам за устни
Балсамът за устни съдържа прополис, пчелен мед и восък, както и UV филтър. Той действа като естествена защита на устните срещу вредното влияние на ултравиолетовите слънчеви лъчи, студа, вятъра и сухия въздух, а UV филтърът – 15 фактор, увеличава издръжливостта на устните при излагане на слънце.

Прополис – капки на безалкохолна основа 15ml
Представлява 10% безалкохолен разтвор на прополис и се препоръчва при херпес, леки изгаряния, леки одрасквания и рани, възпаления на венците и устната лигавица. Прополисът е природен пчелен продукт, който съдържа различни растителни смоли от пъпките и цветовете на някои дървесни видове, които пчелите обогатяват със секрети от жлезите си. Така получената смес пчелите използват за запълване на пукнатините и пространствата в кошера и за дезинфекция на пчелните килийки. Главните активни съставки в прополиса са биофлавоноиди, които са природни растителни пигменти за защита на растенията от микроорганизми. Най-важни биофлавоноиди в прополиса са: галангин, пиноцембрин, кверцетин, кризин, нарирингин и апигенин. Прополисът е от дълго време познат и използван като природно домашно средство за грижа и защита на устата и устната кухина.

ПРОПОЛИС – спрей 30 ml
Спреят ПРОПОЛИС съдържа 7% етанолов разтвор на прополис, който предпазва и лекува възпаления в слизеста част на устната кухина, венците и гърлото, а също така и приятно освежава устата. Може да бъде използван и външно при леки одрасквания и рани. Действа профилактично срещу грипни и простудни заболявания.

АПИКОМПЛЕКС – таблети 30
Концентрирани таблети с пчелен прашец, прополис, пчелно млечице, обогатени с витамин С. Те съчетават полезните свойства на всички пчелни продукти и защитават човешкия организъм при настинка, грип, вирусни инфекции, а също така и повишават имунните сили на организма. Липсата на добавена захар ги правят подходящи и за диабетици.

ПРОПОЛИС – таблети 30
Съдържат 10% екстракт от прополис, витамин С, сорбитол, манитол, етерично масло от мента. БЕЗ ЗАХАР
Прополисът действа като природен антибиотик, притежава изключителни антимикробни, антивирусни и противовъзпалителни свойства, като спира развитието на бактериите и ги унищожава. ПРОАПИН
подпомага лечението при нарушения на лигавиците, възпаления на дебелото черво и инфекции с Helicobacter pylori. Дезинфектират и предпазват от възпаление устната лигавица, гърлото и венците. Имат приятен и освежаващ ментов аромат.

СТРЕС КОНТРОЛ – капсули 30
Стрес контрол е естествена хранителна добавка, която подпомага борбата на човешкия организъм с ежедневния стрес. Капсулите съдържат сух екстракт от Златен корен (Rhodiola rosea), чиито активни съставки салидрозид и росавин имат адаптогенно въздействие, като по този начин защитава човека от душевния и физически стрес. Адаптогените повишават издръжливостта при по-тежки физически и психически натоварвания и помагат на организма да се справи с основните стресиращи фактори – проблеми на работното място, нервно напрежение, прегряване и преохлаждане на тялото и т.н. Клинични изследвания на Златен корен (Rhodiola rosea) от 2000г., публикувани в сп. Фитомедицина показват, че употребата му значително повишава капацитета за възприемане и усвояване на информация, подсилва паметта и по този начин повишава трудоспособността при хора, занимаващи се с умствен труд. Но за разлика от други стимуланти (напр. кафето), при които действието е краткосрочно, ефектът на адаптогените в Златния корен (Rhodiola rosea) е доста по-продължителен, т.е. енергийните нива дълго време не падат под средните стойности. Капсулите Златен корен елиминират хроничната умора, тъй като повишават нивата на невротрансмитерите и подобряват метаболизма на мастните киселини в организма. Поради богатото си съдържание на полифеноли, Златният корен (Rhodiola rosea) има отлично антиоксидантно действие.

АПИСИРОП – сироп 200 ml
Меден сироп с екстракт от ружа, от мащерка и прополис. Освен мед и прополис, които имат доказан ефект при лечение на заболявания на горните дихателни пътища, към Аписироп са прибавени и стандартизирани екстракти от ружа и мащерка.

Екстрактът от ружа има смекчително, противовъзпалително, спазмолитично и седативно действие. Използва се при възпалителни заболявания на дихателната и храносмилателната системи (ларингит, остър и хроничен бронхит, бронхиална астма, кашлица, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника и др. Мащерката спокойно може да бъде наречена лек за всичко. Използват се цъфтящите й части. Поради богатото съдържание на етерични масла притежава отхрачващо, антисептично, противовъзпалително, спазмолитично и газогонно действие. Тя има и болкоуспокояващо действие. Използва се като дезинфектиращо средство при хроничен бронхит, коклюш, бронхиална астма, суха и спастична кашлица, при белодробни заболявания. Освен това има благотворно действие при хронични гастрити и язва на стомаха, колики, диарии, гнилостни процеси, чревни паразити. Идеална е за успокоение при нервна възбуда, безсъние, главоболие, малокръвие. Може да се използва за гаргара при зъбобол и възпаление на устната лигавица. Комбинацията от всички тези съставки подпомага лечението на горните дихателни пътища, подобрява откашлянето, смекчава дразнещата кашлица и хрипове, които се появяват при простуда.

Сироп от смърчови връхчета – 200ml
Съдържа мед, екстракт от смърчови връхчета (Extr.Turiones piceae), екстракт от мащерка (Extr.Thymus vulgaris), екстракт от мента (Extr.Menthae piperitae), Витамин С, евкалиптово масло (Oleum Eucalyptus globulus Labille).

Медът е натурален пчелен продукт с висока хранителна стойност, който за разлика от захарта съдържа много съставки полезни за човека. Това са протеини есенциални масла, Витамини (В1, В2, В3, В6, В12, С, D, E, бета каротин, биотин, пантотенова и фолиева киселина), минерални субстанции (калций, магнезий, желязо, калий, селен, йод) и флавоноиди. Заради богатото си съдържание на биологично активни субстанции, медът е ценна добавка към човешкото хранене.

Екстрактът от смърчови връхчета (Extr.Turiones piceae) има възстановяващ ефект върху дихателните пътища и ползата му се предава от поколение на поколение. Смърчовите връхчета съдържат терпентинови и етерични масла, които са чудесно допълнение на биологично активните субстанции открити в меда. Екстрактът от мащерка (Extr.Thymus vulgaris) е екстракт от едно силно ароматно растение. Етеричните масла, които съдържа се комбинират с меда и оказват изключително полезно действие върху дихателните пътища. Екстрактът от мента (Extr.Menthae piperitae) - широко позната билка, често използвана укрепваща дневна напитка. Най-полезната съставка на ментата е етеричното масло, което има приятен освежаващ ефект. Евкалиптовото масло (Oleum Eucalyptus globulus Labille) се открива в листата и пъпките на евкалиптовото дърво. Характерният му аромат, наподобяващ мента, определя неговия специфичен характер. Витамин С е жизнено важен за нормалните функции на човешкото тяло, но трябва да бъде набавян чрез храната.

Детски меден мултивитаминен сироп Джуниър
Съдържа пчелен мед – 74%, портокалов сок, олигофруктоза, сок от круша, Витамин С (L-аскорбинова киселина), Витамин А (ретинил палмитат), ниацин (никотинамид), пантотенова киселина (калциев пантотенат), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), рибофлавин (витамин В2), витамин В12 (цианкобаламин), тиамин (витамин В1), витамин D (холекалциферол), естествени аромати, екстракт от розмарин.

Витамин А, витамин С, витамин С, витамин В12, витамин В6 играят роля за правилното функциониране на имунната система.
Витамин D допринася за поддържане на зъбите и костите, както и нормалните нива на калций.
Тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В12 и витамин В6 допринасят за нормалните функции на нервната система.
Витамин В12 и витамин В6 допринасят за нормалното образуване на червените кръвни клетки.

ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ – капсули 30
Капсули, съдържащи 350mg лиофилизирано маточно пчелно млечице, които са подходяща и за диабетици, защото не съдържат допълнителна захар. За производството им също не са използвани консерванти и изкуствени оцветители. Капсулите увеличават способността за концентрация при продължително обучение, забавя процесите на стареене, съхранява жизнеността и повишава защитните сили на организма.

ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ – 10 ампули
Всяка ампула съдържа 500 mg маточно пчелно млечице в разтвор от сорбитол. Подходящи са и за диабетици. Без допълнителна захар, консерванти и изкуствени оцветители.

ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ ДЖУНИЪР - ампули 10
Съдържат 250 mg маточно пчелно млечице, екстракт от ацерола (естествен Витамин С), екстракт от соя (естествен Витамин Е), бета каротин (естествен Про-витамин А), есенциално лимонено масло.
Маточното пчелното млечице или Royal Jelly е натурална комплексна смес от протеини, мазнини и въглехидрати. Съдържа специална ненаситена мастна киселина 10 HDA (10-хидрокси-2-деценова киселина), която отделят млади пчели.

Ацерола (Malpighia glabra) или позната още като дива череша, е тропически плод с произход от Бразилия. Тя е изключително богата на Витамин С. Соята е естествен източник на Витамин Е (токоферол). Токоферолът е най-активната форма на Витамин Е в човешкото тяло. Естественият Витамин Е от соя е много по ефективен за човека, отколкото синтетичната му форма. Бета каротинът е произведен при ферментацията на Блакеслеа триспора (Blakeslea trispora fungus). Той е Про-витамин на Витамин А, който се превръща във Витамин А, само когато организмът се нуждае от него. Естественият бета каротин придава наситения оранжев цвят на продукта.

ПРОПОЛИС ОРАЛ – спрей на водна основа 30 мл със състав: вода, мед, екстракт от прополис 10% на прах (α-циклодекстрин, амониев глициризат,L-глицин), емулгатор: глицерол, воден извлек от градински чай на прах, екстракт от ехинацея на прах, ниацин, естествен аромат, ментово масло. Предназначен за устната кухина.

Апиремин – крем с пчелна отрова
Съдържа 0.05% пчелна отрова и служи за облекчаване на ревматични болки. Обикновено ревматичните проблеми не застрашават човешкия живот, но заради тяхната честота и високата степен на неразположение, която предизвикват те могат да бъдат изключително мъчителни и сериозно да навредят на нормалното ни ежедневие. След детайлни и продължителни лабораторна подготовка, проучване и клинично тестване Medex съдава един нов продукт за успокояване на ревматичните болки, който е на основата на пчелната отрова, секретирана от жлезите на пчелите. Пчелната отрова стимулира секрецията на кортизон в тялото, като по този начин индиректно подпомага лечението на ревматичните болки и особено при хроничните ревматични възпаления на ставите.

Тя съдържа определени ензими (hyaluronidases), които повишава пропускливостта на капилярите и значително подобряват циркулацията на кръв в тъканите. В продължение на столетия пчелната отрова е високо ценена при лечението на ревматични болки. Освен това тя значително подобрява мобилността на ставите. Чрез взаимодействието си с камфора тя подобрява кръвообращението, като по този начин доставя повече кислород на заболелите участъци и неутрализира токсичните метаболити.

Апиремин – крем с пчелна отрова се препоръчва при хронични ревматични възпаления на ставите, мускулите и гърба, дегенеративни изменения на ставите и гърба и заболявания на периферната нервна система. То може да бъде използван също срещу болки в мускулите, дължащи се на физически натоварвания (тренировки или активно спортуване).

MEDEX е един от водещите европейски производители на хранителни добавки на базата на пчелни продукти и други естествени съставки. Усъвършенстването на производствените процеси, непрекъснато подобряване на съществуващи и нови продукти, грижа за здравето и благосъстоянието на клиентите, както и спазването на настоящите световни насоки, поставят марката MEDEX сред едни от най-надеждните производители на натурални продукти, фокусирани върху здравословните нужди на всеки отделен клиент.

Продуктите могат да бъдат намерени по рафтовете на повече от 20 страни в Европа и по целия свят. Произведени са въз основа на стандартизирано и контролирано съдържание на основните вещества, гарантиращо постоянно високо качество на крайните продукти.

"Ако не ядях мед, щях да умра 40 години по-рано", заявява известният гръцки философ и математик Питагор. Медът не се счита за лекарствен продукт и въпреки това той има специално място в нашата ежедневна хранителна диета за здраве и дълголетие.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...