"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Плодово коледно дърво

Автор: Iowa girl eats
Последно обновяване на информацията: 21.12.2017 г.


Започнете нова коледна традиция с приготвянето на това красиво и свежо Коледно дръвче! Перфектно за празнични партита с много хора!

Приятели, готови ли сте за обратното броене до настъпването на най-красивия празник – Коледа? Днес ви предлагаме още една прекрасна идея как да споделите време с близките, докато приготвяте тази вкусна, свежа и здравословна плодова елха. След това спокойно може да сервирате на своите гости и да оставите хапки и за добрия старец, който ще посети дома ви в Коледна магична вечер.

Освен изброените плодове може да добавите малини, боровинки, нарязан пъпеш. Слагайте клечките за зъби под лек ъгъл. Препоръчваме първо да слагате по-големите плодове – ягоди, мандарини, киви, след това и по-малките в останалите свободни места.

Забавлявайте се, докато го правите.

Съставки, достатъчни за цяла рота
• 1 зрял ананас
• 1 круша, да не бъде презряла
• 2 мандарини, на парчета
• 3 киви, нарязани на шестинки, с обелка
• 250 гр. ягоди
• 180 гр. къпина
• 1-1/2 чаши червени грозде
• 1-1/2 чаши бяло грозде
• 1 бамбуков шиш
• Клечки за зъби

Начин на приготвяне
1. Изрежете дъното и върха на ананаса, след което отделете резен от върха, от които може да изрежете коледната звезда. Оформете ананаса като конус. Промушете шиша през центъра, отгоре сложете и крушата, като оставите място за коледната звезда на върха.
2. Първо поставете по-големите плодове – ягоди, мандарини, киви, след това по-малките в останалите свободни места. Накрая идва ред на коледната звезда.

Голяма или малка, подходяща за деца и възрастни, коледна елха ще се хареса на всеки. Красива и здравословна, за нас нейното приготвяне се превръща в ежегодна традиция!

За още вкусни предложения за Коледа вижте ТУК.

Вижте също:

8 лесни начина да добавите повече вегетариански протеин към вашата диета

Портал /

По време на Великденските пости търсим начини да разнообразим менюто, за да си набавим по най-здравословния и вкусен начин всички необходими полезни вещества. Академията по хранене и диететика препоръчва 0,8 до 1,0 грама протеин на килограм телесно тегло за повечето здрави възрастни. Вегетарианците трябва да се стремят към по-високи количества, получени от различни растителни източници, за да покрият количествата необходими аминокиселини, тъй като...

8-ми март – ден на Мама и на Жената

Портал / Статии

Денят на майката е празник, който почита майчинството, майчините връзки и влиянието на майките в обществото. Той се празнува в различни дни в много части на света, но най-често през март, април или май. В повечето страни (САЩ, Канада, голям брой европейски страни, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Китай, Япония, Филипините и Южна Африка) Денят на майката се чества втората неделя на май. Изключение от това правило правят Великобритания и Ирландия,...

Качество от Huober

Портал / Статии

Асортиментът HUOBER е разнообразен, вариращ от хрупкави претцели в много разновидности до сладкиши и необикновени специалитети. 7-те нива на хлебопроизводство са в основата на високото качество на продуктите. Фирма HUOBER държи на принципите си, използвайки само природни суровини от контролирано биологично земеделие, като по-голямата част от органичното зърно идва от южна Германия, продължавайки традицията да се купуват стоки от местни селскостопански...