"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

КОЛАГЕН 5 – уникален продукт на българския здравословен пазар


Последно обновяване на информацията: 16.03.2015 г.


Днес избрахме да ви запознаем с един чудесен продукт - Колаген 5, изцяло натурален продукт, при който основната съставка е лиофилизиран рибен колаген, допълнен с уникална комбинация от лиофилизирани субстанции от арония, червена боровинка, кобилешко и козе мляко.

Защо е необходим Колаген на нашия организъм?
30% от нашето телесно тегло е Колаген и 70% вода. След 25 годишна възраст количеството на произвеждания от организма Колаген намалява прогресивно. Колагенът е "основния телесен протеин", който се среща най-често и е най-важен за нашето тяло. Протеинът намалява при естествения му ежедневен оборот в организма с 4% на ден и води до нетна загуба на около 30 грама аминокиселини при този процес. Това може да представлява значителен проблем за повечето от нас, но още повече за хора, които извършват тежък физически труд, занимават се професионално или любителски със спорт, фитнес, културизъм др. Свободните радикали, стресът, болестите, възрастта, нездравословното хранене, пестицидите и вторичните ефекти на много лекарства допринасят за разрушаването на колагена, което се проявява в липсата на мускулна жизненост, понижена гъвкавост и болки в ставите, преждевременни бръчки, влошаване еластичността на кожата, здравината на ноктите и косата. Тази загуба трябва да бъде компенсирана с хранителен режим за ре-синтез на изразходваните количества. Колагеновият протеин включва също така и червени кръвни клетки и албумин, които служат за регулиране на физиологичните процеси, като същевременно е и основен компонент на хиляди ензими и хормони, които регулират флуидния и електролитния баланс в организма.

Защо “Рибен” трябва да е колагенът, който избирате?
В момента на пазара се предлага голямо разнообразиe от продукти, съдържащи колаген. Ако се поинтересувате от източника на този колаген, ще установите, че в повечето случаи, той е с говежди, свински или пилешки произход. След като е установена необходимостта и ползата от приема на колаген, учените са продължили своите усилия в търсене на най-подходящия източник на колаген за човека. Така, най-съвременните проучвания са показали, че колагенът извлечен от риба притежава редица преимущества пред другите видове колаген. Основните предимства на рибния колаген са неговото максимално доближаване до пространствената структура на човешкия колаген, по-бързото и по-пълноценно усвояване от човешкия организъм и не на последно място, елиминиране на възможността за предаване на някои опасни за човека токсини и заболявания като луда крава, свински или пилешки грип. Всички актуални изследвания на извлечен от риба колаген показват нулева токсичност за човешкия организъм. Това определя неговата безопасност и пригодност за продължителна употреба.

Защо “Лиофилизиран” трябва да е колагенът, който избирате?
Ако се поинтересувате от начина на получаване на колагена в почти всички предлагани на пазара колагенови продукти ще установите, че това са продукти, съдържащи “хидролизиран“ колаген. Това е една масова и евтина технология, която използва хидролиза и ензимни обработки на суровината за получаване на колаген във форма, усвоима от човешкия организъм, но не е това, което преди обработката е било колаген. Дори и при най-скъпите и високотехнологични продукти, съдържащи хидролизиран колаген, препоръчваната дневна доза е 10-15 гр, което показва че при по-ниски дози ефектът ще е минимален или дори нулев. Лиофилизацията е процес на дехидратиране на твърди тела чрез дълбоко замразяване под високо налягане и след това вакуумно отстраняване на водата. Чрез използването на този процес патогенните бактерии, гъбичките и плесените се отстраняват от продукта, докато ценните хранителни съставки като: ензими, аминокиселини, витамини и други биологично активни субстанции се запазват непроменени. Полученият продукт обикновено е в свободна форма и притежава възможно най-голяма степен на усвояемост от организма. Поради тази причина дневната доза, осигуряваща необходимата концентрация на биологично активен колаген е в милиграми.

За кого е предназначен Колаген 5?
Този продукт е съставен така, че да покрива нуждите на възможно най-широк кръг от хора. Предназначен е както за мъже, така и за жени в широк възрастов диапазон. За млади хора, занимаващи се активно с фитнес, аеробика, боди билдинг и други видове любителски или професионален спорт. С приема на този продукт се осигурява поддържане на колагеновия баланс, набавяне на всички важни видове протеини, аминокиселини, витамини и минерали, натрупване на мускулна маса, поддържане на гъвкави и издръжливи стави и сухожилия, бързо и качествено възстановяване след травми, поддържане на оптимално тегло.

За хората на средна възраст, успешно спомага за попълване на колагеновия дефицит. Може да се използва както профилактично, така и при появата на първите белези за колагенов дефицит или стареене на организма като: поява на бръчки, изтощени коса и нокти, намалена гъвкавост и болезненост на стави и сухожилия, начални прояви на понижена костна плътност, особено при жените. В тази възраст е момента за максимално използване на козметичните възможности на Колаген 5. Не случайно, този продукт има качествата на нутрикозметик. Това означава, че този продукт е едновременно лекарство, козметичен продукт и хранителна добавка.

За хора в напреднала възраст, този продукт дава възможност за по-продължително поддържане на здравословен и физически активен начин на живот. Незаменим е при поява на скованост и болки в ставите, понижаване на костната плътност, дегенеративни промени в очите, кръвоносните съдове, вътрешните органи и меките тъкани. Колаген 5 има доказан ефект и в противодействието на външните белези на стареенето. Всички сме свидетели как с напредването на възрастта, хора на една и съща възраст изглеждат различно – стойка, походка, кожа, коса, нокти. Всичко това показва как различни фактори са се отразявали върху колагеновия баланс на отделния човек. Никой продукт не може да спре този процес, но защо да не се възползваме от възможностите за неговото забавяне и максимално да удължим срока на един активен живот със самочувствие.

Независимо от пол и възраст, Колаген 5 е необходим при травми, счупвания, изгаряния, хирургически намеси, след употребата на антибиотици, инфекции на уринарния и стомашно-чревния тракт или язва, кисти, алергии, екземи или кожни инфекции. Употребата на Колаген 5 спомага за много по-бързо и качествено възстановяване, заздравяване на кости, кожа, сухожилия и друга мека тъкан. Не малко случаи са изненадвали терапевти, хирурзи, травматолози и други специалисти от бързото и качествено възстановяване на организма в резултат от приема на Колаген.

Основни области на приложение
Профилактично – за превенция на проблеми със стави, сухожилия, кости, мускули, съединителна тъкан;
Терапевтично – за справяне с различни здравословни проблеми;
Козметично – за поддържане на здрав и добър външен вид на кожа, коса, нокти. Забавяне белезите на стареене и справяне с проблеми като бръчки, целулит, петна по кожата, изтощена коса, проблемни нокти.

Освен натуралния рибен колаген, Колаген 5 съдържа още четири компонента, които от една страна са необходими за пълноценното усвояване на колагена, а от друга страна допълват цялостния нутрикозметичен ефект на продукта.

АРОНИЯ – Изключителните качества на този плод са предизвикали провеждането на клинични изследвани на неговите качества както по света, така и в България. Това е мощен антиоксидант с мутагенен ефект – от 3 до 5 пъти по-силен от останалите витамини А, С, Е. По отношение на съдържанието на антиоксиданти в аронията, то е най-високото измерено някога в природен продукт. Съдържа почти тридесет пъти повече антиоксиданти отколкото червеното вино.
Най-ценни в съдържанието на арониевите плодове са незаменимите полифенолни съединения, наречени още витамин Р. Няма друго растение с такова рекордно съдържание на полифенолни (Р активни) вещества. Уникално е, че съдържа и флавоноли, катехини и антоцианиди. В сравнение с грейпфрута и гроздето (най-много изследваните лабораторно за Р-вещества плодове), аронията съдържа 5 пъти повече. Флавонолите, катехините и антоцианините нямат изкуствен заместител.

ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – Много богата на витамини и минерали, както и на натурални оцветители, които имат положително въздействие върху човешкото здраве. Съдържа компоненти, които съдействат за регенерирането на клетките и подобряване на зрението. Особено значима е способността й да предотвратява инфекциите на пикочните пътища. Този вид боровинки са едни от най-големите и напълно естествени източници на витамин С, поради което могат успешно да предпазят организма от вирусите през зимата и да засилят имунитета. Плодовете притежават диуретично и дезинфекциращо действие, ето защо те се прилагат успешно при лечението на камъни в бъбреците, подагра, ревматизъм, пиелонефрит и цистит.

КОБИЛЕШКО МЛЯКО – Още от античността е известно мощното подмладяващо, имуностимулиращо и детоксикиращо действие на кобилешкото мляко. То е основна съставка в много древни козметични рецепти. Съдържа пълноценни протеини, богати на незаменими аминокиселини, лецитин, витамини, фолиева киселина, хранителни вещества, както и полиненаситени мастни киселини. Спомага за детоксикацията на организма. Благодарение на големите количества лизозини, кобилешкото мляко има антибактериални, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Кобилешкото мляко подобрява чревната флора и стимулира метаболизма, като по този начин способства за укрепване на здравословното състояние на организма. Притежава изключителни свойства за позитивно въздействие на сухата и раздразнителна кожа.

КОЗЕ МЛЯКО – Това е продукт, възможно най-близък до съвършената храна, създадена някога от природата. Неговият състав е удивително близък до майчиното мляко. Козето мляко е най-пълноценният източник на протеини, съдържащ всички необходими за човека аминокиселини и изобилие от минерали и витамини. Съдържанието на биоорганичен натрий е важен елемент за поддържане на гъвкави и подвижни стави. В една чаша козе мляко се съдържа 30% от необходимото за деня количество. Козето мляко има високо съдържание на лечебни ензими и калций в най-полезна за човека форма. Изключително полезно е за хора с непоносимост към протеини и високо кръвно налягане.

КАК ДА ПРИЕМАМЕ КОЛАГЕН 5?
Стандартната дневна доза Колаген 5 е две капсули дневно. При обострени и болезнени състояния, след хирургическа намеса, счупвания, изгаряния и други травми е препоръчително да се приемат от 4 до 6 капсули дневно поне две седмици, след което да се премине към стандартната доза от 2 капсули дневно. За по-добър ефект, колагенът трябва да се приема от половин до един час преди хранене. Друго много важно и необходимо условие е приемът на колаген да става заедно с необходимата дневна доза Витамин С. Синтезът на колаген в организма се осъществява само при наличието на достатъчно Витамин С. Недостигът на Витамин С силно затруднява и дори възпрепятства синтеза на колаген в организма. Аронията и Червената боровинка, които се съдържат в Колаген 5, осигуряват наличието на Витамин С, но тъй като различните хранителни режими и различните условия на живот предполагат и различна степен на усвояване на този жизнено важен витамин, препоръчваме приемът на Колаген 5 да се осъществява успоредно с нормални количества Витамин С. Това ще гарантира постигането на желания резултат.

Със сигурност, инвестицията в Колаген 5 е полезна инвестиция за вашето активно бъдеще. След прочетеното по-горе, мисля че успяхте сами да се убедите в големия брой полезни характеристики на Колаген 5 и смело да го препоръчате на своето семейство.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...