"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Изложение за Био продукти Биофах 2015


Последно обновяване на информацията: 23.02.2015 г.


Днес ще ви разкажем интересни факти за завършилото наскоро изложение за био храни и продукти Биофах 2015 година, на което ежегодно се определят тенденциите в био производството и консумацията на органична продукция. Биофах е отправна точна за срещи между производители и търговци от цял свят, но с основен доминиращ фокус на Европейските компании.

BioFach e водещ световен търговски панаир за биологични храни, който тази година се проведе в периода 11-14.2.2015, за да докаже, че „Органичен“ е повече от етикет или сертификат – органичните продукти се отличават с високо качество и отговорно използване на природните ресурси. Панаирът се проведе в изложбения център Нюрнберг и всяка година тук хората споделят своя страстен интерес към биологичните храни, опознават се и обменят мнения, и това в продължение на над 25 години! Ние ви каним да се присъединете към днешната ни разходка в един свят на биологични продукти и качествени вкусове, да разгледате органичните производители от международния пазар на биологични продукти и да се вдъхновите от най-новите международни тенденции в сектора.

Държава на годината – Холандия
Да, холандците обичат органични продукти. Актуалните тенденции говорят сами за себе си с продажби на биологични храни в размер на около 1 милиард евро на година.
Като цяло има голям потенциал в холандския пазара на органични продукти. Ето защо Bavo van den Idsert, директор на Bionext, холандската органична федерация, гледа към бъдещето с оптимизъм: "Все повече и повече потребители пазаруват в магазини за органични храни и органични супермаркети, защото това е мястото, където те намират най-широк спектър от биологични продукти и здравно ориентирани стоки. "

По предварителни изчисления на Bionext, продажбите на биологични храни в Холандия са нараснали до 1.07 милиарда евро през 2013 г. Растежът може да отчете 6-8% в сектора на биологичното земеделие като цяло, и 9% в търговията на биологични храни в частност.
Топ износ за Холандия са велосипедите, лалета и сабото. Наред с тези продукти холандските фирми за износ предлагат на цяла Европа широка гама от органични хранителни и нехранителни стоки. Пристанищата на Ротердам и Амстердам имат дълга традиция като бизнес центрове за внос и износ. Добре известни производители като Eosta, Tradin и Do да се възползват от най-атрактивните морски връзки с останалата част от света. Износът на холандски биологични продукти през 2013 г. е нарастнал с близо 10% в сравнение с предходната година.

На тазгодишния BioFach производители и търговци от Холандия представиха предприемаческите си умения заедно с голямо многообразие от вкусове от тази красива европейска държава.

Продукти на годината
И победителите са ...
През трите дни на BioFach 2015 посетителите - международни потребители, отговорните лица и представители на пресата - от цял свят имаха възможност да погледнат по-отблизо върху най-иновативните продукти от органичния сектор „Новости“. Всеки посетител имаше възможност да гласува за любимия си продукт във всяка една от деветте категории.

Имаме удоволствието да ви представим победителите в BioFach "Най-добри нови продукти 2015".

Свежа храна - Органичен див чесън Spätzle в "готова за изстискване" форма frizle AG;
Замразени храни - Ванилов-боровинков-ябълков пай DasEis;
Хранителни продукти Готвене и Печене - Песто горски плодове Georg Thalhammer;
Хранителни продукти Закуски & Сладки - Lovechock Пекан/Мака Lovechock;
Други хранителни продукти - Kürbsi - компания Georg Thalhammer;
Напитки - Fresh Mind YOGI TEA® GmbH;
Нехранителни продукти - Thank you - 100% Еко бутилки за пиене Nature's Design Products GmbH;
Тенденция 2015 Free From - Зелено смути SORBET DasEis.

Vivaness Ново
Тази година международната публика се наслади на специалното шоу Vivaness Новости. Изложителите представиха своите най-нови продуктови иновации в областта на натуралната козметика. Международните посетители и журналисти имаха възможност да гласуват за любимия си продукт във всяка от категориите, за да го номинира за наградата за най-добър нов продукт.

Имаме удоволствието да ви представим победителите на Vivaness "Най-добър нов продукт 2015".

Грижа за лице - yverum HYALURON антиейдж серум YVEROVEL GmbH;
Грижа за тяло - NONIQUE луксозен крем за тяло Vegane Naturkosmetik;
Грижа за коса - Шампоан Sonnenhut Brennnessel Die Regionalen GmbH;
Декоративна козметика - Provida Living Nails COLOR Органичен топ лак с минерална пудра Provida Organics;
Специализирана козметика - Органичен шапоан за кучета с тъмна козина Hund & Herrchen NONIQUE - Vegane Naturkosmetik;
Аптечни продукти - Ултра екстра дамски превръзки Natracare;
Уелнес продукти - BIO Massage Candle Metal Can with Pourer 100 ml BDIH Cosmos Organic Kerzenfabrik J. Stukenbrock GmbH;
Тенденция 2015: Vegan - балсам за устни NONIQUE - Vegane Naturkosmetik.

Статистика
BioFach и Vivaness 2015 се радваха на над 44 000 търговски посетители, повече изложители и посетители и фантастична атмосфера. Търговските посетители от 136 страни избраха да се запознаят с новостите в органичната индустрия в Нюрнберг. Организаторите на BioFach, водещия световен търговски панаир за биологични храни и на Vivaness, Международния търговски панаир за натурална козметика за лична хигиена, отчетоха 5% увеличение на броя на посетителите сравнено с миналата година.

Общо 2348 изложители (202 от които Vivaness), представиха продукти и услуги от хранителната и козметична индустрии. През 2014 г. германските домакинства са консумирали 4.8% повече биологични храни и напитки, отколкото през предишната година, с продажби в размер на малко под 8 млрд евро, по данни на Германската федерация на органичната хранителна промишленост. Пазарът на природна козметика също се е разрастнал значително, над 1 милиард евро са генерирани от натурална козметика през 2014 г., с 10% повече, отколкото през 2013 година.

Petra Wolf, член на управителния съвет на NürnbergMesse, заяви: "Подобно на органичната индустрия, BioFach и Vivaness впечатляват с разнообразие, качество и динамика. Отличава ги тяхното икономическо и политическо значение както и страстта към всеки един от представените продукти. В допълнение към увеличението на посетителите, ние сме особено щастливи от невероятна атмосфера в изложбените зали. С нетърпение очакваме следващата година! "

Изложението BioFach 2015 г. и Vivaness конгреса включиха повече от 100 отделни дискусии, на които присъстваха 7000 заинтересовани слушатели и участници. Тази година за първи път се проведе политически форум, който предизвика особено силен интерес, привличайки повече от 1000 посетители. Темата за споразумението за свободна търговия между ЕС и Транс атлантическото търговско и инвестиционно партньорство (TTIP) се оказа особено популярна.

България също взе участие с щанд на изложението и добрата новина е, че все повече малки земеделски производители се ориентират да произвеждат био продукти. Както всяка година и екипът на Здравословен посети изложението, заредихме се с идеи, подбрахме нови, хитови, вкусни и супер полезни продукти за вас, които съвсем скоро ще видите в магазинната мрежа. Следете на сайта за нова информация и много нови прекрасни продукти от всички сфери на здравословния живот.


С нетърпение очакваме следващото изложени BioFach и Vivaness, което ще се проведе от 10-13 Февруари 2016 в Нюрнберг.


Използвана литература:
Biofach

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...