"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Кафе Gioia за перфектно начало на деня


Последно обновяване на информацията: 12.11.2014 г.


Нека научим как кафето Gioia достига до нашите домове и ни радва с изтънчения си вкус за пълна наслада на сетивата. Ще ви преведем през производствените процеси и ще научим някои от задкулисните тайни на този еликсир, които ще обяснят на какво се дължи неговия неустоим вкус и аромат.

Кафето Джоя е 100% органичен и висококачествен продукт, отгледан в плантации в Перу и Централна Америка, без използването на неорганични торове и пестициди. Ние предлагаме 100% кафе Арабика, отглеждано в биологично чистите Fair Trade плантации и характеризиращо се със сладък, вкусен и ароматен бленд, леко тяло и по-ниско съдържание на кофеин.

Биологичното кафе Gioia има сертификат "Fair Trade" – знак, който гарантира че производствените процеси имат за цел намаляване на бедността и са в подкрепа на етичното третиране, за справедливи заплати и добри условия на работа за всички участници в производствените процеси.

Преработка
• Сух метод - Зърната се разстилат на огромна повърхност, за да изсъхнат на слънце (докато нивото на влагата спадне до 11%)
• „Мокър“ метод - Зърната се разделят спрямо теглото им (преминават през въртящи барабани, за да бъдат разделени по размери)

Смилане
• Обелване - Премахва се цялата суха люспа
• Полиране - (по избор) Гладката повърхност върху зърното, която е останала след обелването, може да се отстрани чрез машина за полиране
• Окачествяване – Сортират се по размер и тегло, цвят, други характеристики

Печене
• Зелените зърна кафе се изпичат при 370-450°С в продължение на 20 минути
• Зърното кафе губи 18-23% тегло, размерите се увеличават с 35-60%, а цветът се променя от светло сламено зелено до средно или тъмно кафяво. Зърната се разполовяват.

Към днешна дата 70% от търгуваното кафе по света е именно конвенционалното кафе, гледано с торове и различни химикали. Кафето се превръща в една от най-наторяваните хранителни стоки в света, използвайки синтетичен тор, направен на базата на петролни продукти, различни хербициди, унищожаващи плевелите, синтетични подобрители за засилване на плодовитостта и растежа и такива за предпазване от насекоми и болести. Резултатът от тези действия е ерозия на почвата, унищожение на тропическите гори, силно токсично кафе, както и доста добра печалба за тези производители.

Ето защо някои от фермите се върнаха към истинското кафе, към естествения начин за отглеждането му, за защита на тропическите гори в постоянна еко-система. Ние горещо ги подкрепяме и с удоволствие даваме и на вас възможността да направите отговорния избор, като вече предлагаме и на българския пазар за здравословни продукти това уникално кафе.

Освен чисто, натурално и изключително вкусно, ще ви изброим и няколко здравословни предимства, които има кафето. Както всички знаем, тази ароматна напитка е много силен антиоксидант и съдържа минерали като магнезий и хром. Смята се, че предпазва от болести като диабет от 2-ри тип и паркинсон и помага за намаляване на случаите на удар, сърдечни заболявания и ускорен сърдечен ритъм.

В нашия он-лайн магазин вече предлагаме и 100% натрошено (непечено) био зелено кафе Арабика Gioia, от контролирано био производство (биологично отгледано без използване на химични торове и пестициди). Отварата от зелено кафе, направена от непечени кафени зърна Арабика, осигурява възможността да се възползвате от здравословното действие на хлорогенната киселина. Хлорогенната киселина е мощен антиоксидант, който може да намали усвояването на захар, ускорява метаболизма, като по този начин спомага за загубата на мазнини по естествен път. Вижте разнообразието зелено кафе ТУК.

Най-високото качество от природата! Научете още за предимствата на Био кафе Gioia пред останалите видове кафе ТУК и изберете подходящата за вас разфасовка Gioa кафе.

Използвана литература:
Italian fine food

Вижте също:

Как да започнете деня си: 5 съвета за повече енергия и увереност

Портал / Статии

Първите 30 минути след събуждане имат важно значение върху това как ще протече останалата част от деня ви. Здравословните сутрешни навици могат да повлияят благотворно върху вашето настроение. Вместо да изхвърляте алармата през прозореца, да ритате котката и да проклинате живота си всяка сутрин, може да последвате тези пет прости за изпълнение съвета, с които да започнете деня с по-добро настроение и които да ви помогнат да живеете по-добре. 1. Настройвате...

6 идеи за енергизираща закуска

Портал / Статии

Всички добре знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Помислете колко по-лесно ще бъде за вас, ако сте фокусирани и изпълнени с енергия през целия ден. Нашите здравословни рецепти ще ви отнемат по-малко от 15 минути за подготвяне. Пълнозърнести палачинки Да, палачинките могат да бъдат здравословни! Заложете на пълнозърнесто брашно и добавете няколко яйца към сместа. Добавете канела и ленено семе за допълнителна сладост и желаната текстура...

Biolab – новите органични хранителни продукти за вегетарианци и вегани

Портал / Статии

Изборът да се спрете на органични и растителни хранителни продукти означава грижи за вашето лично здраве и защита на околната среда. Biolab означава качество. Идеите, сътрудничеството, доверието, растежа, съгласуваността и иновациите остават фирмени ценности през годините и ще продължат да бъдат и за в бъдеще. Компанията е създадена през 1991 г. от Масимо Сантинели с цел да насърчи консумацията на растителни храни, произведени със съставки от органично...