"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Органични, билкови и лечебни чайове Максан


Последно обновяване на информацията: 27.10.2014 г.


Днес ще ви разкажем една македонска легенда за истинския, чист и натурален БИО чай Максан, Продис - европейска фармацевтична компания, която произвежда продукти за здравословно и балансирано хранене, в съответствие с международните стандарти. Качеството на продуктите е потвърдено със сертификати за органични продукция, които гарантират 100% натурални съставки, използвани в производството.

Днес Продис имат представителни офиси в Русия, САЩ, Великобритания, Сингапур и Австралия. От 2013 г. предлагат на своите клиенти широк спектър от продукти, като например DankaD пълнозърнести зърнени храни, Maksan гама от чайове, както и SANVIT витаминно-минерални комплекси.

Запознайте се с голямото разнообразие от органични чайове, произведени в съответствие с всички стандарти за екологично чисти продукти; традиционните вкусове на висококачествен черен, зелен и бял чай и билкови чайове с подчертани лечебни свойства, които укрепват имунната система и предотвратяват различни заболявания, особено необходими за сезона на простуди и болести. Ще ви представим всеки от продуктите, за да се уверите в предимствата на тези продукти и защо да ги предпочетете пред останалите подобни на пазара.

Органичните чайове са в перфектна хармония с природата. Суровините и материалите се отглеждат в съответствие с най-високите стандарти за производство на екологично чисти продукти. Органичният чай не само ви помага да се грижите за оптимално здраве и психо-емоционален баланс, но и да се насладите на чист, натурален и изключително приятен аромат и вкус.

Редовната консумация на чай е една от най-важните стъпки към здравословния начин на живот. Защо чаят е толкова полезен?
1. Чаят съдържа съединения, които са тясно свързани с човешкото здраве, като флавоноиди, аминокиселини, витамини (C, E и K), кофеин и полизахариди. Съдържа танини и катехини, които са важни за предотвратяване на рак и коронарни заболявания. Редовната консумация на чай подпомага превенцията на рак на стомаха, на храносмилателния канал, на простатата и на панкреаса и едновременно с това защитава организма от коронарни заболявания и атеросклероза.
2. Чаят съдържа полифеноли, мощни антиоксиданти, които елиминират свободните радикали в организма и помагат за намаляването на лошия холестерол. Те могат също така са спомогнат за намаляване на кръвното налягане и нивото на кръвната захар и да подобрят имунната система в борбата с простудата и грипа.
3. Консумацията на чай може да бъде важен фактор за укрепване на костите и в борбата срещу остеопороза, за предотвратяване на появата на камъни в бъбреците или болестта на Алцхаймер. Предпазва черния дроб от различни токсини и прочиства храносмилателния тракт, подобрява денталното здраве чрез предотвратяване на кариес, както и бактерии в устната кухина.

Медицински чай
Чаят е мощен инструмент за подобряване на здравето и борбата с физически увреждания. В нашата гама ние предлагаме лечебни чайове от:

Невен - известен със своето действие на имуностимулатор, както и с противовъзпалителните и антибактериални свойства. Чаят има болкоуспокояващ ефект и се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, хронично възпаление на черния дроб.

Чай от Сена (Майчин лист) - много добро средство за пречистване и детоксикация. Има слабително и диуретично действие и се прилага при запек, при очни и кожни възпалителни заболявания.

Чай от Червена боровинка
Чаят от червена боровинка ще предпази организма от вирусите през студените месеци, тъй като съдържа витамини, засилващи имунитета. Използвайте като природно лекарство за очно здраве, за предпазване от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт, за набавяне на витамини А и С, минерални вещества, органични киселини, микроелементи, флавоноиди, есенциални мастни киселини, фитостероли, каротеноиди.

Чай от жълт кантарион, който балансира работата на нервната система и помага при симптоми на депресия и тревожност, при умора и безсъние, за успокоение на възпаления.

Органични чайове
Бял, зелен и черен чай - това са най-разпространените видове чай и са известни като отличен източник на енергия, за да се справите с напрежението и активния ритъм на живот, като в същото време тези видове чай спомагат за намаляване на стреса и умората, за успокояване на нервната система. Съдържат големи количества антиоксиданти, които защитават организма от вируси.

Био Черен чай
Черният чай има изключително стимулиращ ефект и подобрява общото здравословно състояние, нормализира кръвното налягане, спомага отслабването и е отлично средство за утоляване на жаждата.

Био Бял чай
Белият чай е богат на витамини B и C, разгражда мазнините, почиства и укрепва кръвоносните съдове. Също така съдържа големи количества катехини, които имат противоракови свойства.

Био Зелен чай
Освен неговото тонизиращо и освежаващо действие, зеленият чай има анти-бактериални и дезинфекциращи свойства, поддържа нормалните функции на щитовидната жлеза, понижава кръвната захар и поддържа нормално кръвно налягане. Подпомага отслабването.

Билкови чайове
Използването на билкови чайове за различни оздравителни цели датира от древен Египет. Растителните лекарствени чайове са много популярни за профилактика на различни заболявания. Билките помагат в борбата с вирусите и бактериите, подобряват имунитета и състоянието на нервната система, отстраняват токсини. Тези дарове на природата идват в помощ за подобряване и поддържане на добро физическото и психическо здраве, като носят удоволствие и тонус.

Био Чай от Липа
Чаят от липа се използва като аналгетик, антиконвулсант, тонизиращо средство, за стимулиране на сърцето и кръвоносната система. В допълнение, липовият чай намалява вискозитета на кръвта и премахва чернодробните токсини.

Био Чай от Мента
Ментата се използва за премахване на гадене, за подобряване на храносмилането и в случаи на подуване, астма, нервни разстройства. Релаксиращите и противовъзпалителни свойства правят ментата идеалното лекарство за болка и възпаление на бронхите и белите дробове.

Био Чай от Коприва
Със 100% съдържание на коприва. Копривата съдържа повече от 20 хранителни вещества и витамини, и следователно този чай се препоръчва при случаи на авитаминоза, умора и отпадналост. Чаят от коприва е богат източник на енергия и здраве.

Био Чай от Шипка и Хубискус
Чаят от шипки стимулира процесите за намаляване на окислението, укрепва имунната система и има бактерицидно действие. Редовната консумация на чай от хибискус спомага за прочистване на организма от вредни съединения, тежки метали и токсини и подобрява функциите на черния дроб и жлъчката.

Био Чай от Лайка
Чаят от лайка подпомага лечението на различни заболявания на стомаха и храносмилателната система, в това число гастрит и пептична язва. Лайката има благотворно действие при чернодробни и бъбречни заболявания.

Насладете се на различни вкусове от колекцията чай на Maksan, като според вашия вкус и индивидуални здравословни необходимости на организма. Насладете се на чаша чай с ароматна пара, топлината на македонското слънце и вкуса на дъхавите растения, отгледани в плодородна почва.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...