"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Как да се справим със здравословните проблеми и неразположения в летния сезон

Автор: МЦ Здравословен Живот
Последно обновяване на информацията: 16.11.2014 г.


Лятото е най-горещият сезон през годината, поради което най-честите рискове за здравето, свързани с него са честата дехидратация и нарушенията във водно-солевия баланс на организма. Други оплаквания са честите слънчеви изгаряния, слънчеви алергии, прегрявания, топлинни и слънчеви удари, свързани с нарушена терморегулация и отново дехидратация на организма.

През лятото много от нас страдат от вирусни инфекции на стомашно чревния тракт - така наречените летни грипове. Обострят се също и много от кожните заболявания и инфекции - екземи, псориазис, гъбични заболявания и др., както и различните алергични състояния.

Преяждането с висококалорични, мазни или въглехидратни храни, злоупотребата с алкохолни напитки също са нерядко срещани проблеми, особено по време на летните отпуски и забавления.

Ако летните жеги се комбинират със слънчеви или магнитни бури, към гореописаните проблеми много често се добавят хипертонични кризи, главоболие, психо-емоционална лабилност, безсъние и др.

Много от гореспоменатите проблеми, могат успешно да се профилактират или лекуват с помощта на природни средства и методи като природна детоксикация и хидратация чрез подходящ хранителен режим, хидратиращи напитки, хранителни добавки, хомеопатични препарати, билкови продукти, натурална козметика и др. Те са лесни, удобни, безопасни и ефективни, но се прилагат най-добре под ръководството и наблюдението на медицински специалисти, които имат опит с тяхното приложение. Такива специалисти може да намерите в МЦ "Здравословен Живот", един от които е и Д-р Владимир Шишков, профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина.

Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Eдин от малкото медицински специалисти в областта на храненето и диететиката, които се ръководят от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.

В тази връзка ви каним да се възползвате от нашата промоция - Консултация с диетолог + индивидуален хранителен режим, с 10% отстъпка, т.е вместо 100.00 лв. – за 90.00 лв. Прегледът се осъществява след предварително записване на час. Може да се регистрирате ТУК или да се свържете с Венета Маркова на телефон: 0888 77 22 65.

Персоналният хранителен режим е изготвен спрямо индивидуалните особености на конкретния човек - тегло, възраст, пол, BMI, количество мазнини в тялото, установените конкретни заболявания на органи и системи, конкретното ниво на физическа активност, ниво на стреса, режима на работа и почивка и други. Пациентът сам определя реални и достижими цели, които желае да постигне в индивидуалния си хранителен режим. Персоналната диета се изготвя и проследява като изпълнение от специалиста по хранене и диететика, като резултатите се отчитат средно веднъж в месеца. Междувременно пациентът е в постоянна връзка и комуникация с диетолога, за да се постигне най-доброто възможно хармонизиране на изготвения хранителен режим с начина на живот при конкретния пациент.

Харесайте страницата ни във Facebook, за да се информирате навреме за всичките ни събития.

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получите известавяне лично по e-mail.

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...