"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Безплатен скрининг за сухота на окото в Бизнес Парк София


Последно обновяване на информацията: 28.12.2011 г.


Утре, 14 юни (вторник) 2011 г., от 12:00 до 16:00 часа в Бизнес Парк София (жк Младост 4, сгр. 5) ще се проведат безплатни изследвания за сухота на окото и тест за хранителен статус на очите. На място ще се извършва консултация със специалист диетолог, които ще разкаже за хранителните навици, който трябва да си изградим, за да запазим очите си здрави.

Инициативата е част от кампанията „Пациенти за здравословен живот” на Национална пациентска организация (НПО). Всеки месец кампанията се посвещава на различно заболяване и месец юни е избран за месец на очите.

В края на работния ден хората често усещат дискомфорт в очите. Това състояние не е болестно, но нормалното функциониране на окото се затруднява от ежедневната работа пред компютър и „взиране” в монитора, прах, суха околна среда, климатик, козметика, вятър и висока температура на околната среда.

Хората, които страдат от този проблем, се оплакват от сухота, сърбеж или драскане, зачервяване на очите, замъгляване на зрението, общ дискомфорт и чувствителност към ярка светлина.

През лятото са налице по-голямата част от предпоставките за сухота на окото, затова Национална пациентска организация съветва хората да обърнат внимание на очите си, за да могат да работят спокойно и да не чувстват дискомфорт в сезона на почивките.

За всеки, който желае да се изследва, но не може да се включи в инициативата, Национална пациентска организация предоставя възможност до края на месец юни да си запише час за консултация със специалист на горещата линия на НПО 0700 10 515 (всеки делничен ден от 11:00 до 17:00 на цената на един градски разговор). Консултациите се извършват само чрез предварително записан час, съгласно установен график.

За повече информация посетете сайта на Национална пациентска организация.

Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...