"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Лакто Контрол (LactoControl) Life in Supplements

38.00 лв.

Съдържание: Lactase USP, Амилаза, Протеази, Липаза, Алфа-галактозидаза, HemiSEB® (патентована смес от Хемицелулаза,Бета-глюканаза, Ксиланаза, Пектиназа, Фитаза), Целулоза.
Други съставки: микрокристална целулоза.
Търговска марка: Life in Supplements
Разфасовка: 60 капсули (300 mg)
Производител: AST Enzymes
Произход: САЩ

Млякото е един от най-добрите източници на основни и незаменими хранителни вещества като протеини и калций. В действителност обаче много хора се борят и имат пероблем с правилното храносмилане и усвояването на полезните хранителни вещества на млякото и млечнте продукти. Като резултат храносмилателните проблеми, свързани с млякото, като лактозна непоносимост и непоносимост към млечен протеин (белтък), се отчита отлив от консумация на млечни продукти, което оставя много хора да бъдат засегнати от неефективно хранене.

Непоносимостта към лактоза, състояние характеризиращо се с невъзможността да се разградят захарите намиращи се в мляко, се отразява на 10 до 16% от цялото население на САЩ. Лактозната непоносимост е резултат от неспособността на организма да произвежда достатъчно от ензима лактаза. Лактазна недостатъчност може да се развие с течение на времето, понякога се проявява още от две годишна възраст, когато тялото започва да произвежда по-малко от ензима лактаза. Лактазна недостатъчност може да се появи като резултат от увреждане на тънките черва от тежки болести на храносмилателната система или вродена липса на ген отговорен за лактаза ензима.

При нормално храносмилане, ензимът лактаза разгражда млечната захар лактоза в по-прости лесноусвоими от органзма захари глюкоза и галактоза. Глюкозата и галактоза се абсорбират в кръвния поток. При хората с непоносимост към лактоза, лактазният ензим не разгражда ефикасно поетото количество лактоза следствие на което червата задържат течности. Тогава неразградена лактоза преминава от тънките черва в част от дебелото черво, където ферментира посредсвом намиращите се там бактерии. В резултат на това се получават симптоми като спазми, подуване на корема, газове, гадене и диария.

Добавянето на храносмилателни ензими може да направи млечни продукти дигестивни (смилаеми) и те да бъдат отново достъпна храна за много хора.

LactoControl е специално разработен да подпомогне храносмилането на млечните продукти. Патентованата мултиензимна смес в LactoControl включва лактаза USP, амилази, протеази, липаза, алфа-галактозидаза, HemiSEB ® (патентована смес от хемицелулоза, бета-глюконаза, ксиланаза, пектиназа и фитаза) и целулоза. Комбинираното действие на тези съставки правият LactoControl мощна храносмилателно - ензимна формула.

LactoControl е цялостна формула за храносмилането на млечните продукти. Ензимът лактаза в LactoControl хидролизира лактозата като по този начин се облекчава дискомфорта причинен от лактозната непоносимост.

LactoControl участва не само в разграждането на лактозата, но също така и в разграждането на млечен протеини/белтък и другите храни приети с млечните продукти.

Има няколко млечни протеини съдържащи се в млечните храни, които имат потенциал да предизвикват храносмилателни разстройства и алергии към млечен протеин. Най-често срещаните такива протеини са казеин, алфа и бета лактоглобулини, имуноглобулини и албумин. Мощните протеазни ензими представени в LactoControl спомагат да се хидролизират тези протеини и значително да се намали техния потенциал да предизвикват проблеми с храносмилането.

Млечните продукти обикновено се консумират посредством други храни, което допълнително усложнява храносмилането. Например, в допълнение към лактоза, млечен протеин и липиди дадена храна може да съдържа и несмилаеми захари (олигозахариди) от зърнени и бобови растения което да доведе до образуване на газове и подуване на корема. LactoControl съдържа HemiSEB ® ензимен комплекс, който разгражда трудните за смилане компоненти от влакнодайни растения и спомага да се освободи и изполва тяхната скрита метаболитна енергия и хранителните фактори.

Да се приема по 1 капсула при консумиране на млечни продукти. Може да се приема и повече от една капсула при нужда или по лекарско предписание.Още продукти от този щанд:

Нов продукт
Хеликобактер (Helicobacter) ProViotic 10 растителни таблетки
Пробиотик и инулин (AC Zymes Plus) CaliVita
Комбуча и Пчелен прашец (Kombucha & Bee Pollen)
Алкамин Лимон (Alkamin Lemon)

На вашето внимание:

4 смутита за всеки сезон

Кухня и рецепти / Напитки

Смутитата са навсякъде: в мола, ресторантите за бързо хранене, кафенетата. Но в повечето случаи те трябва да носят името плодови млечни шейкове, които са пълни със захар, замразено кисело мляко, дори сладолед. Правилно приготвеното смути съдържа големи количества плодове и зеленчуци в една компактна и много вкусна напитка. Когато приготвяте смутито опитайте да използвате най-пресните органични съставки от градината или от пазара на земеделските производители....

Сурови палачинки от чиа и банан със сурово малиново сладко

Кухня и рецепти / Десерти

Никога не съм обичала традиционните палачинки. На 18 години като се запознах с разделното хранене разбрах, че това е една наистина доста вредна комбинация от бяло брашно, прясно краве мляко, олио и яйца, а като добавим и краве сирене или мармалад след това картинката се влошава още повече. Впоследствие разбрах, че суровоядците правят нещо подобно на палачинка от банан и ленено семе. Много отдавна исках да пробвам, но реших вместо ленено семе,...

Супер лесен зелен салатен дресинг

Кухня и рецепти / Пастети, каши и пюрета

Призоваваме за към възможно най-пълен контрол на това, което консумирате. Вдигаме две ръце за по-големи количества свежи храни и по-малко преработени такива. Още едно чудесно предложение за това - зелен и свеж дресинг за салата. Съставки за 1 чаша / 270 гр. • 1/2 авокадо, обелено и смачкано • 2 супени лъжици лимонов сок (30 гр) • 1 скилидка чесън, смляна • 1/4 чаша пресен магданоз (6 гр) • 2 стръка пресен лук • 1 чаена лъжичка сусамово...