"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката
Img thumb

Глутен Контрол (Gluten Control) Life in Supplements

38.00 лв.

Съдържание: Дипептидил Пептидаза IV (DPP-IV), SEB-Pro GR™ (Протеаза I, Протеаза II, Протеаза III, Протеаза IV, Протеаза V), Амилаза, Глюкоамилаза, Целулаза, HemiSEB® (Хемицелулаза, Бета-глюканаза, Ксиланаза, Пектиназа и Фитаза), Алфа-галактозидаза, Лактаза, Липаза.
Други съставки: микрокристална целулоза.
Търговска марка: Life in Supplements
Разфасовка: 60 капсули (300 mg)
Производител: AST Enzymes
Произход: САЩ

Gluten Control е ензимна формула специално комбинирана с цел да подпомага смилането на глутен, казеин и други дразнещи протеини, скрити в съвременните храни.

Gluten Control съдържа DPP-IV (дипептидил пептидаза IV) ензимен комплекс, който разгражда глутена и казеина. Тази формула включва пет допълнителни протеази, всеки със специфична и уникална храносмилателна активност, които допълват DPP-IV за цялостно понижаване на протеините. Амилаза, лактаза и липаза допълват Глутен Контрол за улесняване на цялостното храносмилане.

Неусвоени протеини могат да навлязат в кръвния поток чрез "пропускливите черва". Проучванията показват, че червната пропускливост винаги води до различни автоимунни проблеми.

Gluten Control е комбиниран с пълната гама протеази, за да подпомогнат усвояването на протеини, които причиняват проблеми на стомашно-чревния тракт и целият организъм. DPP-IV (дипептидил пептидаза IV) и допълнените към Gluten Control пет протеази спомагат за разгарждането на глутена и неусвоените протеини.

Протеини като глутен и казеин представляват големи, сложни молекули с хиляди аминокиселинни последователно навити в молекулата, наподобяваща кълбо прежда. Без достатъчно и специфични ензими, които да ги разрушат, аминокиселинните връзки в тези големи протеини могат да останат недостъпни за ензими, което в крайна сметка води до обособяването на протеин, който е само частично усвоен. Тези по-малки пептидни връзки са все още достатъчно дълги, за да предизвикат проблеми с храносмилането изразени в газ, подуване на корема, случайни редки изпражнения, запек, умора, дори тежки стомашно-чревни възпаления.

Неправилното храносмилане на въглехидрати често е въпрос, свързан с непоносимост към глутена. Gluten Control се справя с този проблем с два вида амилаза, както и глюкомилаза и целулаза за пълното разграждане на захар и въглехидрати.

Избягване на глутен и казеин в храните и продуктите за всекидневна употреба може да се окаже трудно постижима задача. Дори при поддържане на строга безглутенова и безказеинова диета, много продукти могат да бъдат скрити източници на тези протеини и да причиният проблеми.

Gluten Control може да се използва като допълнение към безглутенова и безказеинова диета, като облекчи стресовите състояния предизвикани от скрити глутени и казеини, като позволява на тези протеини да бъдат правилно разградени и абсорбирани.

По 1 капсула с всяко хранене или по предписание от лекар.Още продукти от този щанд:

Нов продукт
Пробиотик и инулин (AC Zymes Plus) CaliVita
Комбуча и Пчелен прашец (Kombucha & Bee Pollen)
Алкамин Лимон (Alkamin Lemon)
Женско биле (Licorice Root) Now Foods

На вашето внимание:

Здравословен джинджифилов кекс с овесени ядки

Кухня и рецепти / Десерти

Лесна рецепта за безглутенов десерт с овесени ядки, ароматни подправки и празнично ухаещ джинджифил. Не съдържа изкуствени съставки, преработена захар и има със само 101 калории! Резултат: 16 квадратни парчета Тази рецепта е идеална за закуска по време на празниците. Може да консумирате в продължение на поне една седмица, като съхранявате в затворен съд в хладилника. o 1 ½ чаши (150 гр.) овесени ядки o 1 ¼ чаши (150 гр.) пълнозърнесто...

Меки тиквени сладки – веган, без глутен и зърнени култури

Кухня и рецепти / Десерти

Този безглутенов десерт е с изключително ниско съдържание на захари и въпреки това има страхотен вкус. Тиквата придава естествена сладост. Насладете се на тези апетитни сладки с много здравословни качества без бяло брашно и вредна бяла захар. Може да приготвите сладките по няколко различни начина – с или без ядки, оваляни в канелена захар и друго. Със сигурност ще ги заобичате и имайки предвид техните здравословни предимства ще изключите джънк...

Сурови кайсиеви енергийни хапки

Кухня и рецепти / Десерти

Имате нужда от закуска, която да ви поддържа енергизирани през целия ден? В такъв случай заложете на вкусните хапки от сушени плодове, ленено семе, здравословни ядки и вкусен кокос. Без млечни продукти, без глутен, без добавена захар. Веган. Бърза и лесна рецепта готова за по-малко от 15 минути – краен резултат 12 топчета. Всяка съставка е богат източник на витамини и минерали. Рецептата може да бъде адаптирана в различни комбинации – с овесени...